Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Δεκτή και η τελευταία διαθέσιμη δεκάρα

Μπροστά στα οξυμένα διαχειριστικά ζόρια του κεφαλαίου, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να αποδεχτεί, «διά της πλαγίας», νέα ρύθμιση «τμηματικής διευκόλυνσης» και για οποιοδήποτε ποσό καταβολής. Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε «οφειλέτη», είτε έχει υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση είτε όχι, να «καταβάλει τμηματικά και κατ' επιλογήν του, ποσά οφειλών», αποκλειστικά στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ. Οι «οφειλέτες», σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δεν απαλλάσσονται από τον κίνδυνο απώλειας ρύθμισης, εφόσον δεν τηρούνται οι όροι, ούτε και από άλλες συνέπειες, όπως πρόστιμα και προσαυξήσεις, που προβλέπονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής.

Στην προσπάθειά τους να μαζέψουν από οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά μέχρι και την τελευταία διαθέσιμη δεκάρα, ενεργοποιούν την παρακάτω διαδικασία:
-- Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα αποστείλει στους οφειλέτες ειδοποιητήριο, στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία όλων των χρεών με τους αντίστοιχους κωδικούς και λοιπές πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής.
-- Οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και να τυπώσουν τα ειδοποιητήρια από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).
-- Για κάθε νέα οφειλή, που βεβαιώνεται, εκδίδεται ατομική ειδοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger