Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Από σήμερα το επίδομα-κοροϊδία για το πετρέλαιο

Αρχίζει απο σήμερα Δευτέρα η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους δικαιούχους που έχουν καταθέσει τα σχετικά παραστατικά στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ. Από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, εγκρίθηκαν οι 180.000, ενώ απορρίφθηκαν 40.000 που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών. Η καταβολή του επιδόματος, όμως, προς το παρόν αφορά μόνο σε 50.000 απο τους δικαιούχους.
Υπενθυμίζεται πως το επίδομα συνιστά κοροϊδία καθώς αφορά ελάχιστους δικαιούχους αφού τα κριτήρια είναι δυσπρόσιτα. Συγκεκριμένα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια ενώ το ύψος του, εξαρτάται από την περιοχή που διαμένει το κάθε νοικοκυριό.

Το μέτρο δεν δίνει την παραμικρή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία απλά δεν έχουν το ελάχιστο περιθώριο για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, που αποτελεί είδος πρώτιστης ανάγκης, ενώ οι πετρελαϊκές εταιρείες αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους. 
Σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-4803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή gsis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger