Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ: επειγει η αξιοποιηση ΤΟυ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟυ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ



Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την αναγκαιότητα της ταχύτατης ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, την οποία κατ’ επανάληψη έχω ζητήσει, καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό, αλλά συγχρόνως επώδυνο τρόπο το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας προχθές. Αναφέρομαι, βεβαίως, στην αποτυχία να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου ιδιωτικό αεροπλάνο με Ουκρανούς επενδυτές, οι οποίοι πραγματοποιούσαν προγραμματισμένο ταξίδι στη Θεσσαλία με κύριο σκοπό να επισκεφθούν βιομηχανία των Τρικάλων αλλά και εκ παραλλήλου να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή. Αποτυχία που οφείλεται στο ότι ο δημόσιος υπάλληλος που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του αεροδρομίου, μετά τις δύο το μεσημέρι το κλείνει(!), εξομοιώνοντας έτσι το αεροδρόμιο με την οποιαδήποτε χωρίς ειδική αρμοδιότητα δημόσια υπηρεσία.

Θεωρώ ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε όσους, μόλις πριν από λίγες ημέρες, έκαναν ότι δεν γνώριζαν την πραγματικότητα και εξέπεμπαν λαϊκίστικες κορώνες περί δήθεν «ξεπουλήματος» του αεροδρομίου, σαν να πρόκειται απλώς για κάποια έκταση γης και όχι για ένα αναπτυξιακό εργαλείο μεγάλης σημασίας, το οποίο απαξιώνεται όταν δεν αξιοποιείται, καταδικάζοντας παράλληλα σε αναπτυξιακό λήθαργο την περιοχή μας.
Αύριο Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που ασχολείται με θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και έχει ως αντικείμενο των εργασιών της την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, θα θέσω για άλλη μια φορά το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου, ελπίζοντας να γίνει γρήγορα το αυτονόητο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger