Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Φασίστες και αφεντικά μια φωνή και μια γροθιά

Ο τόπος που στέγασε το τυπογραφείο του ΕΑΜ δε χωράει τους φασίστες!

Φασίστες και αφεντικά
μια φωνή και μια γροθιά
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της νέας επίθεσης του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Το νέο “τελευταίο” πακέτο μέτρων όπως διαμορφώνεται μέχρι τώρα, έρχεται να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα. Η επίθεση δεν περιορίζεται μόνο στις μειώσεις αποδοχών αλλά προχωράει και στην αποδιάρθρωση όποιων δημόσιων δομών πρόνοιας έχουν ξεμείνει.
Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να επιβληθεί αλλιώς, παρά μόνο με ένταση της κρατικής καταστολής. 'Έτσι, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός χωρίς προηγούμενο κρατικού αυταρχισμού, που θυμίζει καθεστώς χούντας. Την όξυνση της καταστολής τη συναντάμε καθημερινά πια σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση: η επίθεση στην απεργιακή συγκέντρωση 26ης Σεπτέμβρη, το χτύπημα της αντιφασιστικής μοτοπορείας και τα βασανιστήρια που υπέστησαν στη ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες αγωνιστές, η βίαιη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους στην Ευελπίδων αλληλέγγυους, την επόμενη μέρα της μοτοπορείας, η άγρια επίθεση στους επί 6 μήνες απλήρωτους εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η σύλληψη 127 απεργών. Οι προληπτικές προσαγωγές και οι συλλήψεις ακόμη και ανήλικων στις διαδηλώσεις για την επίσκεψη Μέρκελ, η διαπόμπευση νέων παιδιών από την ελληνική αστυνομία με τη δημοσίευση των φωτογραφιών και των στοιχείων τους, παραβιάζοντας ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας. Νεαρό κορίτσι ως ασπίδα ματατζή, μετά από βίαιο κεφαλοκλείδωμα, χτυπήματα σε διαδηλωτές με ανάποδα γκλομπ. Την ίδια στιγμή οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής δολοφονούν, μαχαιρώνουν, προβοκάρουν, παρεμποδίζουν θεατρικές παραστάσεις, επιβάλλουν «προγραφές» νηπίων, που θα ζήλευε κι ο Ηρώδης, όχι απλά ανενόχλητοι, αλλά με την πλήρη κάλυψη και στήριξη του κράτους και της αστυνομίας.
Με άλλα λόγια, συμπληρωματικά στην “επίσημη” κρατική καταστολή δρα το βαθύ κράτος της Χρυσής Αυγής. Στο στόχαστρο πια, μετά τους μετανάστες έχουν μπει τα αγωνιζόμενα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής φάνηκε και με τη στάση που κράτησε τη μέρα της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας της 26ης Σεπτέμβρη: όχι μόνο δε συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση (πώς άλλωστε να αγωνιστεί ενάντια στα αφεντικά της;) αλλά οργάνωσε πογκρόμ εναντίον μεταναστών στην Πλατεία Αττικής, με τη στήριξη – για μια ακόμα φορά – της αστυνομίας.
Μπορεί να μην κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην Πανεργατική απεργία, ωστόσο “κάτι” έκανε για τον πληττόμενο κόσμο της δουλειάς: άνοιξε “γραφείον ευρέσεως εργασίας”! Άνεργοι Έλληνες, αφού πρώτα γίνουν μέλη της Χρυσής Αυγής (που κατά τα άλλα είναι ενάντια στις πελατειακές σχέσεις), θα μπορέσουν να βρουν μια δουλειά με εξευτελιστικό μεροκάματο και σε θέσεις που θα δημιουργηθούν από την απόλυση ήδη εργαζόμενων ντόπιων ή μεταναστών. Κι όλα αυτά βέβαια σε συνεργασία και συνεννόηση με τα αφεντικά, που βρίσκουν πως συμφέρει από κάθε άποψη η ύπαρξη της νεοναζιστικής συμμορίας, καθώς τούς εξασφαλίζει φθηνό εργατικό δυναμικό και νέα υπερκέρδη εν μέσω κρίσης. Εξάλλου στο κείμενο που συνόδευε την ίδρυση του “γραφείου ευρέσεως εργασίας”, οι νεοναζί, πιστοί στη “θεωρία” του εθνικοσοσιαλισμού, δηλώνουν ότι αφεντικά και εργαζόμενοι θα πρέπει να “συνεργάζονται αρμονικά”...! Γιατί δε μας λένε όμως πόσα “παίρνουν” απ' τα αφεντικά τους για να κάνουν τα πιστά σκυλιά τους και ν' ανοίγουν τα πολυτελή γραφεία τους;
Η κρατική καταστολή δε μας φοβίζει. Η ανακοίνωση των νέων μέτρων θα μας βρει όλους στους δρόμους. Με οργάνωση, μαχητικότητα κι αποφασιστικότητα ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εμποδίσουμε την εφαρμογή του νέου Μνημονίου. Η αντίσταση και η αλληλεγγύη στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και τις γειτονιές, δείχνουν το δρόμο της νίκης και της ανατροπής.
 
Όλοι στην Πανεργατική Απεργία
και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Οκτώβρη
Αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την ανάσχεση της επίθεσης, για μια καλύτερη ζωή, είναι η πάλη ενάντια στους νεοναζί.
Ο λαός της Καλλιθέας, εδώ και μήνες έχει δηλώσει αγωνιστικά την αντίθεσή του απέναντι στην παρουσία των φασιστικών συμμοριών στην περιοχή, πλαισιώνοντας τις δράσεις της Πρωτοβουλίας Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία. Με τη μαζική συμμετοχή του σε διαδηλώσεις μαζί με τους μετανάστες, με την στήριξη όλων των αντιφασιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή, όπως η μεγάλη συναυλία στις 25 Μάρτη, η γιορτή Ελλήνων-μεταναστών, κατάφερε να ανακόψει τη δράση των φασιστικών ομάδων που λυμαίνονταν τις γειτονιές και να αναχαιτίσει τις όποιες επιδιώξεις τους να μετατρέψουν την Καλλιθέα σε άντρο βίας και ρατσιστικών επιθέσεων.
Η Καλλιθέα δεν ξεχνά την ιστορία της και τους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει ενάντια στους ναζί και τους ταγματασφαλίτες! Όπως τότε, έτσι και σήμερα, θα φράξει το δρόμο απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα των σύγχρονων ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που αξιοποιώντας τη θεσμική τους κάλυψη, θα επιχειρήσουν να ιδρύσουν στην περιοχή ορμητήρια πογκρόμ και δολοφονικών επιθέσεων.
Ο τόπος που στέγασε το τυπογραφείο του ΕΑΜ δε χωράει τους φασίστες!
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
 
 
Πρωτοβουλία Ενάντια Στο Φασισμό Και Τη Ρατσιστική Βία Καλλιθέας
 
enantiastofasimo.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger