Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Εντολή για γκρέμισμα των αυθαίρετων κατασκευών δέχθηκαν σήμερα το πρωί τα καταστήματα



Εντολή για γκρέμισμα των αυθαίρετων κατασκευών δέχθηκαν σήμερα το πρωί τα καταστήματα της Αγριάς, από το ύψος του καταστήματος «Διόνυσος» μέχρι το ύψος του «Valis», μετά την καταγραφή των αυθαιρέτων κατοικιών που είχε γίνει με παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας πριν δύο χρόνια, ενώ παράλληλα οι καταστηματάρχες της παραλίας καλούνται να πληρώσουν το δεύτερο κομμάτι των διοικητικών προστίμων που ξεκινά από 1.000 ευρώ και φτάνει μέχρι τις 12.000 ευρώ.
Αναστατωμένοι οι καταστηματάρχες ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως η τοιχοκόλληση των Πρωτόκολλων Κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί και σκοπό είχε τον αιφνιδιασμό τους.
Ωστόσο οι καταστηματάρχες της Αγριάς επισημαίνουν ότι στο παρελθόν, όταν ο Δήμος πραγματοποιούσε ετήσιους ελέγχους, δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι οι κατασκευές ήταν παράνομες και γι’ αυτό σήμερα απαιτούν την νομιμοποίηση των κατασκευών από τη χερσαία ζώνη, πράγμα που μπορεί να γίνει με την ανάπλαση της περιοχής.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών της Αγριάς κ. Φώτης Καραουλάκης, οι καταστηματάρχες της Αγριάς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους δικαστικά μέχρι να δικαιωθούν.
Μεταξύ άλλων ο κ. Καραουλάκης πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή αποφεύγει να δώσει λύση στο πρόβλημα κι αποστασιοποιείται. «Πώς είναι δυνατόν επί τόσα χρόνια να μας μισθώνει τους χώρους και να μην λέει κανείς τίποτα; Τώρα ανακάλυψαν ότι όλο το παραλιακό μέτωπο και όλη η επαρχιακή οδός Βόλου - Τσαγκαράδας είναι μέσα στον αιγιαλό; Η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια, δηλαδή να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν είναι δίκαιο για πράγματα που δεν ευθυνόμαστε εμείς να πληρώνουμε».
Ωστόσο οι καταστηματάρχες μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση με σκοπό τον προσανατολισμό προς οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger