Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σκοπέλου, Γιώργος Αναγνώστου, κάνει λόγο για «μεγάλη πτώση στην τουριστική κίνηση



Εντονο προβληματισμό προκαλεί στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων της Σκοπέλου η μάλλον συγκρατημένη στάση των ελλήνων τουριστών, οι οποίοι δεν εκδηλώνουν ακόμη σαφείς προθέσεις σε σχέση με τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εν αντιθέσει προς το παρελθόν, η τουριστική κίνηση του νησιού επικεντρώνεται, την δεδομένη χρονική στιγμή, σε μεγάλο ποσοστό στους ξένους επισκέπτες, αρκετοί μάλιστα από τους οποίους, επιλέγουν την Σκόπελο για την τέλεση των γάμων τους. Το παράδειγμα μεγαλοστελεχών ξένης διαφημιστικής εταιρείας, που μετέβησαν πρόσφατα με ελικόπτερο στην Σκόπελο, προκειμένου να τελέσουν με κάθε επισημότητα τους γάμους τους, αποτελεί αναμφίβολα σημαντική στιγμή στην τουριστική πορεία της Σκοπέλου, που ευχή όλων, είναι να ακολουθήσει ανοδική πορεία στο εγγύς μέλλον.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σκοπέλου, Γιώργος Αναγνώστου, κάνει λόγο για «μεγάλη πτώση στην τουριστική κίνηση, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζει ότι «η πτώση ήταν ήδη ορατή από πέρυσι, αλλά φέτος το πρόβλημα εντείνεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και της κατάργησης του κοινωνικού τουρισμού, στον οποίο βασίζονταν πολλοί επαγγελματίες του νησιού». Χρησιμοποιώντας την διάλεκτο των αριθμών, ο κ. Αναγνώστου επισημαίνει ότι «η κίνηση έχει μειωθεί κατά το ήμισυ περίπου, σε σχέση με πέρυσι, διότι οι έλληνες τουρίστες είναι μέχρι στιγμής ελάχιστοι, σε σχέση με τους ξένους».
Οι ελπίδες των επαγγελματιών εναποτίθενται, όπως είναι προφανές, στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, αλλά και στην εκπτωτική κάρτα διακοπών, που όπως όλα δείχνουν προσελκύει ήδη το ενδιαφέρον αρκετών ημεδαπών. Παρόλα ταύτα, ο προβληματισμός είναι έντονος, λόγω των μεγάλων οικονομικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών, που είναι φύσει αδύνατο να καλυφθούν μόνο από τις εισπράξεις της φουλ σεζόν. «Έχουμε μειώσει πάρα πολύ τις τιμές ως Σύλλογος αλλά η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, και κυρίως το υψηλό κόστος μετάβασης στα νησιά. δυσχεραίνει την εξέλιξη στον τουρισμό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνώστου.
Στην παρούσα φάση, η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών της Σκοπέλου είναι ξένοι και όπως τονίζει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων «το νησί στηρίζονταν κατά κανόνα στον εσωτερικό τουρισμό. Η κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο, προσθέτει ο ίδιος, πρώτον διότι αρκετοί συνάδελφοι δεν έχουν εισπράξει ακόμη τα οφειλόμενα από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της προηγούμενης χρονιάς και παράλληλα αρκετοί συνάδελφοι βασίζονταν σε μεγάλο ποσοστό στον κοινωνικό τουρισμό».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου, Παντελής Μπετσάνης, τονίζει από την πλευρά του ότι παρότι αρχίζει να παρατηρείται κινητικότητα στα καταστήματα του νησιού, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα παλαιότερων ετών. «Είναι ορατή η πτώση, αναφέρει ο κ. Μπετσάνης αλλά αναμένουμε τις πρώτες άδειες των ελλήνων τουριστών, για να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος και σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί». Ο ίδιος προσθέτει επίσης ότι «καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια προκειμένου να επανέλθουν οι ακυρώσεις από τα γραφεία του εξωτερικού και όλοι είμαστε προβληματισμένοι, διότι έχει μειωθεί η δουλειά στις καφετέριες του νησιού, δεδομένου ότι έχουν περιοριστεί σημαντικά τα οικονομικά δεδομένα του κόσμου». Η εκπτωτική κάρτα που έχει θεσπιστεί με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος που θα κινηθεί προς την Σκόπελο, από την εγχώρια αγορά και παράλληλα θα τονώσει την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες του νησιού.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν το 2008 για μια κρεπα που στο Βολο πληρωνα 2,5Ε πληρωσα 5Ε στη Σκοπελο,δε μου φανηκε να προβληματιζεστε και πολυ.Απο τοτε προτιμησα να πηγαινω ταξιδια στο εξωτερικο παρα να με δουλευει ο καθε λογης "επιχειρηματιας".Δεν φταιει για ολα η κριση,περαστικα σας.

Ανώνυμος είπε...

μπορεί να μας πει ο κ. Αναγνώστου πώς νομιμοποιείται ως πρόεδρος, αφού
έχει χρόνια να προκυρήξει εκλογές και αρνείται, χατζωμένος αό την προεδρία. Αυτά επιβάλλει το δημοκρατικό κόμμα του οποίου ήταν υποψήφιος?
Λυπάμαι για την ανωνυμία, αλλά προσπαθω να δω αν έχει όρια το θράσος του

Ανώνυμος είπε...

Προεδρος?
Ποιος προεδρος?
Ανυπαρκτος για να μην το χαρακτηρισω καπως διαφορετικα.
ΛΥΠΑΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

I don't leave a lot of comments, but after reading through a great deal of comments on "Ο πρόeδρος του Συλλόγου Ιδιοkτητών Eνοιkιaζομένων Δωμaτίων kaι Διaμeρισμάτων Σkοπέλου, Γιώργος Aνaγνώστου, kάνeι λόγο γιa �μeγάλη πτώση στην τουριστιkή kίνηση".

I actually do have a couple of questions for you if you tend not to mind.
Is it only me or does it give the impression like some of the responses appear as if they are left by brain dead visitors?
:-P And, if you are posting at other social sites, I would
like to follow you. Could you post a list of every one of all your shared pages like your twitter feed, Facebook
page or linkedin profile?

Here is my blog post; audioteka audiobooki

Powered By Blogger