Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Εξαγωγικές προοπτικές για το δαμάσκηνο Σκοπέλου


Σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων MED, της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG, στα οποία εντάσσεται το πρόγραμμα AGRISLES σχετικά με την επεξεργασία και ανάπτυξη μιας διεθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα στα μεσογειακά νησιά, συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα AGRISLES αφορά στη σύνθεση και ανάπτυξη μιας διακρατικής στρατηγικής για την καινοτομία στη γεωργία, ανάμεσα στα νησιά της Μεσογείου. Εταίροι του προγράμματος είναι οργανισμοί και φορείς των μεσογειακών χωρών, με συναφή -με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής- αντικείμενο, προερχόμενοι από όλες της νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου.
Από την υλοποίηση του προγράμματος εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα για το δαμάσκηνο Σκοπέλου και τις δυνατότητες ανάπτυξης του. Συγκεκριμένα, το προϊόν κρίθηκε ότι διαθέτει σημαντικές εξαγωγικές προοπτικές, αρκεί να ικανοποιηθούν δύο βασικές προϋποθέσεις: η πιστοποίηση του, ως προϊόντος «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» και η δημιουργία μονάδας τυποποίησής του στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger