Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?

Κάμερον: Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες

Έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Βρετανίας σε Έλληνες μετανάστες, σε περίπτωση που η χώρα μας αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Διαβάστε περισσότερα
Με κλείσιμο των βρετανικών συνόρων στους Έλληνες μετανάστες σε περίπτωση που η Ελλαδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Κάμερον ανέφερε ότι οι υπουργοί έχουν εξετάσει ένα σχέδιο που θα επιτρέπει στην Βρετανία να στερεί από τους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στην Ε.Ε., εάν η κρίση στην ευρωζώνη οδηγήσει σε πιέσεις και εντάσεις.
Σε εμφάνισή του πριν το υπουργικό συμβούλιο, ο βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τα έκτακτα σχεδια για "οποιοδήποτε ενδεχόμενο".
Το χειρότερο σενάριο είναι το πώς θα καλυφθεί μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο θα πυροδοτήσει μία κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο χιλιάδων πολιτών της, που πιθανότατα θα αναζητήσουν καταφύγιο σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία ετοιμάζεται να πάρει μέτρα για να αποτρέψει μία εισροή Ελλήνων στην χώρα. «Θα είμαι έτοιμος να κάνω οτιδήποτε χρειάζεται για να είναι η χώρα ασφαλής, για να διατηρήσουμε ισχυρό το τραπεζκό μας σύστημα και την οικονομία μας εύρωστη. Ως πρωθυπουργός, σας λέω ότι αυτό είναι το πρωταρχικό σας καθήκον», τόνισε ο Κάμερον.
Σε ερώτηση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, για το αν θα περιορίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών να ταξιδέψουν στην Βρετανία, ο Κάμερον απάντησε ότι θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο.
"Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο", δήλωσε. "Αλλά, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι δυνατόν να ληφθούν τέτοια μέτρα, εάν υπάρξουν τετοιες πιέσεις. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο, να λαμβάνονται υπόψη τα ενδεχόμενα, να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα - υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα στον κόσμο μας. Αλλά ελπίζω όλα αυτά να μην χρειαστούν", κατέληξε ο Κάμερον.
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση "εργάζεται σκληρά" για να διαχειριστεί μια πιθανή μετακίνηση Ελλήνων στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στο εθνικό της νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger