Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Τουρκικό αλιευτικό δεν υπάκουσε στις συστάσεις του Ρουμανικού λιμενικού και άνοιξαν πυρ εναντίον του! – Συνελήφθη το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους και κρατείται στη Ρουμανία

Κρίση ξέσπασε στη Μαύρη Θάλασσα ανάμεσα σε Ρουμανία – Τουρκία πριν μερικές ώρες όταν αλιευτικό σκάφος με τουρκική σημαία εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας, δεν υπάκουσε στις συστάσεις της ρουμανικής ακτοφυλακής, με συνέπεια οι ρουμανικές αρχές να ανοίξουν πυρ εναντίον του. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους συνελήφθη στα όρια των χωρικών υδάτων μεταξύ Ρουμανίας – Βουλγαρίας. Σε βοήθεια του τουρκικού αλιευτικού ακολούθησε επιχείρηση από τη τουρκική ακτοφυλακή με σκάφη και ελικόπτερα χωρίς ωστόσο να προλάβουν να κάνουν κάτι.


Το σκάφος και το πλήρωμά του αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο λιμάνι της Κωνστάτζας, ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας από το πλήρωμα του τουρκικού αλιευτικού. Το τουρκικό αλιευτικό σκάφος είναι σε άθλια κατάσταση όπως περιγράφεται και έτοιμο προς βύθιση. Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής HURRIYET το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα της Ρουμανίας και αφού ζήτησε εξηγήσεις απαίτησε να προστατευθούν οι επιβαίνοντες στο σκάφος λόγω που ανησυχεί για την ασφάλεια τους. Οι ρουμανικές αρχές διαβεβαίωσαν τους τούρκους πως όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος είναι καλά στη υγεία τους και εξήγησαν πως όλα συνέβησαν από την ώρα που δεν υπάκουσαν στις επαναλαμβανόμενες συστάσεις τους.
Το θέμα παρακολουθούν και τούρκοι διπλωμάτες που όπως δήλωσαν αφού αξιολογήσουν τη κατάσταση και εξετάσουν γιατί πραγματικά οι ρουμανικές αρχές άνοιξαν πυρ θα προβούν σε πορίσματα και δηλώσεις.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Αλλοδαπός βιαστής πρόσφατα αποφυλακισμένος με περιοριστικούς όρους, αποπειράθηκε να βιάσει 15χρονη μεσα στο σπίτι της

Με την κατηγορία του βιασμού ενός 15χρονού κοριτσιού οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, αλλοδαπός ηλικίας 37 ετών ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Ρεθύμνου, μετά από καταγγελία των γονιών της. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, είχε προφυλακιστεί για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος .....
αλλοδαπής, προ ενός έτους περίπου και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους με την υποχρέωση της παρουσίας του κάθε μήνα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Όμως αυτό δε στάθηκε ικανό να τον αποτρέψει από την εκ νέου τέλεση του ίδιου αδικήματος. Έτσι, κατηγορείται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου εκμεταλλευόμενος την απουσία της οικογένειας του 15χρονου κοριτσιού, μπήκε στο σπίτι όπου κατοικούσε και ασέλγησε σε βάρος της.

ΕΚΡΗΞΗ… ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ !


Πανικόβλητοι οι τραπεζίτες !!
-Σύρονται οι κυβερνήσεις σε διάσωση της Ελλάδας, υπό την απειλή κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος -
-Τι κρύβει το άγνωστο δράμα της γαλλο-βελγικής τράπεζας DEXIA και πώς οδηγεί σε νέο διπλό δάνειο δεκάδων δισ. στην Αθήνα -
-Γιατί ήταν «κούφιες» οι απειλές περί μη καταβολής της 5ης δόσης, χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή –
«Όπλο» για την κυβέρνηση η… μη συναίνεση…!
Έντρομοι παρακολουθούν οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί το δράμα του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης, που βρίσκεται πλέον σε ελάχιστη απόσταση από μια έκρηξη πολλών μεγατόνων με άγνωστη έκβαση. Υπό το βάρος αυτής αφόρητης πίεσης, ακόμη και οι «σκληρές» κυβερνήσεις του Βορρά είναι πλέον υποχρεωμένες με κάθε τρόπο να διασώσουν με ένα ακόμη δάνειο πολλών δεκάδων δισ. την Ελλάδα, καθώς τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων 24ωρων απέδειξαν ότι ήταν «κούφιες» και στερούμενες οποιουδήποτε νοήματος οι προειδοποιήσεις για δήθεν εμπλοκή στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης, χρεοκοπία της χώρας και επιστροφή στη δραχμή!
Η αλήθεια που αποκαλύπτεται σε όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι εξαιρετικά οδυνηρή για την ΕΚΤ και τις κυβερνήσεις-θεματοφύλακες της ευρωζώνης, που χειρίσθηκαν εντελώς εσφαλμένα τις τύχες της ευρωζώνης από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Μια νέα Lehman «αναδύεται» στην…γαλλογερμανική καρδιά του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, απειλώντας να τινάξει στον αέρα το οικονομικό σύστημα της ευρωζώνης, την ώρα μάλιστα που οι μπουρδολογίες Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτικών περί απειλούμενης κατάρρευσης της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή κλονίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταθετών και απειλούν ευθέως με μια πρωτοφανή κρίση ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αν δεν διαψευσθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα οι ανοησίες που οι ίδιοι οι πολιτικοί άφησαν να δημιουργήσουν πανικό στους καταθέτες.
Από τα μέσα αυτής της εβδομάδας το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης «μύριζε μπαρούτι», τουλάχιστον σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή:
Η γαλλο-βελγική τράπεζα Dexia, ήδη προβληματική και υπό διάσωση από τις κυβερνήσεις Γαλλίας και Βελγίου μετά την κρίση του φθινοπώρου 2008, που παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει ενεργητικό σχεδόν τριπλάσιο του βελγικού ΑΕΠ, έγινε ορατό ότι βρίσκεται στο «κόκκινο», χωρίς να είναι εντελώς σαφής η προέλευση των προβλημάτων της. Το μόνο που ήταν γνωστό και κίνησε πολλές υποψίες στις αγορές ήταν ότι η Dexia είναι εκτεθειμένη σε μεγάλο βαθμό και στα ελληνικά ομόλογα, με τοποθετήσεις ονομαστικής αξίας 3,7 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιες αυτών που διατηρεί, για παράδειγμα, η Deutsche Bank.
Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο κορυφαίος επενδυτικός οίκος BlackRock και η βρετανική Barclay?s έσπευσαν να εξαργυρώσουν πρόωρα ομόλογα της DEXIA αξίας σχεδόν 3 δισ. ευρώ, ανοίγοντας μια τεράστια «τρύπα» στη ρευστότητα της τράπεζας, που σύμφωνα με πληροφορίες καλύφθηκε από την ΕΚΤ.
Όλοι στη διατραπεζική αγορά της Ευρώπης προσπαθούσαν έκτοτε να κατανοήσουν τι ήταν αυτό που γνώριζαν παραπάνω από τους υπόλοιπους οι δύο οίκοι, που έσπευσαν να αποσυρθούν από τη χρηματοδότηση της DEXIA. Οι φόβοι για την Ελλάδα και την DEXIA, πάντως, προκαλούσαν ήδη μια προληπτική, μαζική έξοδο κεφαλαίων από το ευρώ προς την Ελβετία, με το ελβετικό φράγκο να καταρρίπτει ιστορικό ρεκόρ στην ισοτιμία του με το ευρώ.
Χθες, η εικόνα με το δράμα της DEXIA, που από πολλούς αποκαλείται ήδη «εκκολαπτόμενη Lehman» της ευρωζώνης, άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της τράπεζας ανεστάλη προσωρινά κατόπιν δικού της αιτήματος και ανακοινώθηκε ότι η τράπεζα υπέστη ζημιά ύψους 3,6 δισ. ευρώ από το «τοξικές» τοποθετήσεις σε προϊόντα που συνδέονται με την αμερικανική αγορά ακινήτων και ρευστοποιήσεις ομολόγων πριν τη λήξη τους.
Οι ζημιές αυτές μειώνουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας από το 13,4% στο 11% μέσα σε μια νύχτα! Επιπλέον, όμως, η DEXIA «κάθεται πάνω» σε μια εν δυνάμει «τοξική» βόμβα τοποθετήσεων στην Ελλάδα, που σε οποιοδήποτε «πιστωτικό γεγονός» θα εξανεμίσει τα κεφάλαιά της σε τέτοιο βαθμό, που θα απαιτηθεί να ξεφύγει το πρόβλημα από το πεδίο της ΕΚΤ και να περάσει στις κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου.
Αυτές θα κληθούν να «πληρώσουν το μάρμαρο» της νέας διάσωσης της DEXIA, κάτι που θα προκαλέσει πολιτικές θύελλες, καθώς η κοινή γνώμη αντιδρά έντονα σε κάθε νέα επιβάρυνση για διάσωση τραπεζών που ανέλαβαν αλόγιστα κινδύνους.
Το παράλληλο ελληνικό δράμα
Παράλληλα με αυτές τις δραματικές εξελίξεις στην «καρδιά» του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το ελληνικό δράμα, που φωτίζεται πλέον από μια νέα οπτική γωνία, μετά την αποκάλυψη του κινδύνου κατάρρευσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. «Η Ελλάδα στέκεται σήμερα ανάμεσα στη διάσωση και την κατάρρευση των ευρωπαϊκών τραπεζών: αν κάτι δεν πάει καλά τις επόμενες ημέρες και αφεθεί να χρεοκοπήσει η χώρα, οι ζημιές που θα προκαλέσει αυτό το γεγονός στην DEXIA θα είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο», εκτιμούν καλά ενημερωμένοι παράγοντες της αγοράς.
Οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας, που συνεδρίαζαν για ώρες υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, κατέληξαν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα: η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση του πολιτικού συστήματος και θα πρέπει να εφαρμόσει μόνη, με τη στήριξη μόνο των δικών της βουλευτών, το νέο μνημόνιο. Το πρόγραμμα νέας σκληρής φορολογικής επιδρομής, συρρίκνωσης του Δημοσίου και μαζικών αποκρατικοποιήσεων δεν είναι δυνατό, όπως άλλωστε αναμενόταν, να εγκριθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, που παραμένει προσηλωμένη στο αίτημά της για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ ούτε συζήτηση θα μπορούσε να γίνει για ανοχή από τα κόμματα της Αριστεράς. Έτσι, μόνο τα μικρά κόμματα του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντ. Μπακογιάννη εμφανίζονται έτοιμα να προσφέρουν υπό όρους πολιτική στήριξη.
Όλα αυτά θα είχαν σημασία, αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ήταν σε θέση να κρατήσουν μέχρι τέλους τη σκληρή στάση τους προς την Ελλάδα και, ενδεχομένως, να πραγματοποιήσουν την απειλή για αναστολή εκταμίευσης της πέμπτης δόσης του δανείου, κάτι που θα οδηγούσε τη χώρα σε χρεοκοπία μέσα στον Ιούλιο, όπως έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Όμως, υπό το πρίσμα των δραματικών εξελίξεων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, τέτοιες απειλές και προειδοποιήσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική ακόμη και των πιο σκληρών κυβερνήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην εβδομάδα, προφανώς αφού είχε πάρει τα… μαντάτα για τη δραματική θέση της DEXIA, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση χρέους οποιασδήποτε μορφής.
Ακόμη πιο διάπλατα άνοιξε το δρόμο για τη συνέχιση χρηματοδότησης της Ελλάδας χθες ο «σκληρός» Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης, Νουτ Βέλινγκ, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα πάρει την πέμπτη δόση. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προωθούν στο παρασκήνιο με όλες τις δυνάμεις τους την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση που άφησε κενή ο Ντομινίκ Στρος Καν στο ΔΝΤ. Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών είναι σχεδόν εξίσου απόλυτη στη θέση της, ότι δεν πρέπει να επιτραπεί οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με τον Γάλλο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ (προφανώς και οι δύο γνωρίζουν καλά τι επιπτώσεις θα είχε στο «σάπιο» τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης μια κατάρρευση της Ελλάδας πριν το 2013…).
Σε αυτό το πολιτικό κλίμα, η κυβέρνηση εκτιμάται ότι δεν θα έχει δυσκολία να κλείσει μια συμφωνία για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, ακόμη και αν οι προτάσεις της για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα («νέο μνημόνιο») και τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχουν πείσει 100% τους «σκληρούς» της τρόικας. Η Ευρώπη δεν έχει πλέον το παραμικρό περιθώριο να πάει κάτι στραβά με την Ελλάδα, καθώς μάλιστα η ανασφάλεια που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στους Έλληνες καταθέτες από τις ανεύθυνες, «τρομολαγνικές» δηλώσεις πολιτικών, έχει εκκινήσει και πάλι μια άλλη αντίστροφη μέτρηση, που παρακολουθεί με αγωνία το τραπεζικό «ιερατείο» της Φραγκφούρτης: ο ρυθμός εξόδου καταθετών από το ελληνικό σύστημα έχει επιταχυνθεί επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες και αν δεν διαψευσθούν το συντομότερο τα σενάρια χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή η ΕΚΤ θα έχει να διαχειρισθεί, εκτός από το δράμα της DEXIA, μια κρίση ρευστότητας ιρλανδικού τύπου στις ελληνικές τράπεζες.
Έτσι, το αν θα υπάρξει συναίνεση στην Ελλάδα, ή αν η χώρα θα δεσμευθεί για ένα σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό πρόγραμμα σταθεροποίησης, αποτελούν πλέον ερωτήματα δευτερεύουσας σημασίας για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις του Βορρά, που θα σπεύσουν τις επόμενες ημέρες να κλείσουν το ελληνικό «μέτωπο», με νέες δεσμεύσεις για χρηματοδότηση της χώρας, ώστε να αποφύγει μια καταστροφική για τις ευρωπαϊκές τράπεζες χρεοκοπία. Ένα δάνειο προς τους «τεμπέληδες» Έλληνες αναμφίβολα θα έχει πολιτικό κόστος για την Άνγκελα Μέρκελ, για παράδειγμα, αλλά πολύ μεγαλύτερο θα ήταν το πολιτικό κόστος, αν οι ισχυρές κυβερνήσεις του Βορρά καλούνταν σήμερα να στηρίξουν με νέα κεφάλαια από τους φορολογούμενους τους κερδοσκόπους του τραπεζικού συστήματος, που είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής στη βόρεια Ευρώπη από και από τους «τεμπέληδες» του Νότου.
Όσο για το αν είναι επιζήμια για τη χώρα η μη εξασφάλιση της συναίνεσης, αποδεικνύεται πλέον ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υποστήριζαν οι θιασώτες των συναινετικών λύσεων: για τον πρωθυπουργό θα αποτελέσει σοβαρό διπλωματικό πλεονέκτημα η αποδοκιμασία της αντιπολίτευσης στην πολιτική του νέου μνημονίου, καθώς με αυτό το «χαρτί» θα μπορεί να ισχυρισθεί έναντι των Ευρωπαίων ηγετών ότι έχει ελάχιστα περιθώρια να προσφέρει περισσότερες δεσμεύσεις για το νέο δάνειο. Έτσι, θα είναι και πιο εύκολο να αποκρουσθούν οι πιέσεις για εθνικά ταπεινωτικές λύσεις, όπως η προτεινόμενη από πολλές κυβερνήσεις του Βορρά εκχώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε ανεξάρτητο οργανισμό, που θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τρόικας.
Θέμα ημερών το διπλό δάνειο
Έτσι, θέμα ημερών είναι πλέον το «κλείδωμα» μιας συμφωνίας για διπλό νέο δάνειο στην Ελλάδα, που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013. Αυτό που προσπαθούν εναγωνίως να πετύχουν οι κυβερνήσεις του Βορρά, ώστε να έχουν ένα ελάχιστο πολιτικό επιχείρημα για να δικαιολογήσουν στο εσωτερικό των χωρών τους τα νέα δάνεια στην Ελλάδα, είναι να υπάρξει κάποιας μορφής εμπλοκή και πιστωτών από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε το νέο δάνειο να είναι διπλό και μοιρασμένο ισορροπημένα μεταξύ κυβερνήσεων και ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων και επενδυτικών οίκων.
Ήδη έχει ανατεθεί σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη, που «έστησαν» και τη λεγόμενη «Πρωτοβουλία της Βιέννης», με την οποία δεσμεύθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες να συνεχίσουν να στηρίζουν τις θυγατρικές τους στην Ανατολική Ευρώπη, να εξασφαλίσουν δεσμεύσεις από ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες ότι θα δεχθούν τουλάχιστον για την κρίσιμη διετία 2012-2013 να αγοράσουν νέα ομόλογα από την Ελλάδα σε αντικατάσταση ομολόγων που θα λήγουν.
Ουσιαστικά, στόχος είναι από το συνολικό «πακέτο» των 60 δισ. ευρώ τουλάχιστον, που θα χρειασθεί η Ελλάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία μέχρι να λειτουργήσει ο μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας, να προσφέρουν τα μισά οι ιδιώτες πιστωτές. Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να πουν το «ναι» για το σκέλος που τους αναλογεί, βάζοντας στο τραπέζι περί τα 15 δισ. ευρώ, ενώ το ίδιο θα κάνουν και αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που θέλουν να προστατέψουν τα χαρτοφυλάκια ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης από τον κίνδυνο μετάδοσης του «ελληνικού ιού» σε άλλες αγορές.
Πηγή: WWW.SOFOKLEOUS10.GR

Πάγκαλος εναντίον “Αγανακτισμένων”

Πανικόβλητη η κυβέρνηση βάζει τον Πάγκαλο να επιτεθεί στο ογκούμενο Κίνημα των “Αγανακτισμένων”
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει ο Πάγκαλος και ξανά προς τον προβοκατόρικο ρόλο του.
Αυτή τη φορά τα έβαλε με το κίνημα των Αγανακτισμένων. Τον πείραξε φαίνεται, τον ενόχλησε στο Μεγάλη Βρετανία που κάνει τα ρεβεγιόν του και τα τρώει μαζί με τους φίλους του επιχειρηματίες.
Σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (ο οποίος μάλλον μετράει μέρες στο πόστο του) χαρακτήρισε του Αγανακτισμένους «μόδα των Νέων Τεχνολογιών». Δεν ντρέπεται μάλιστα να παραλληλίζει τις διαδηλώσεις με αυτές στην Αίγυπτο λέγοντας: «Δείτε που οδήγησε το κίνημα του facebook. Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου της χώρας. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα, σε μια στιγμή οργής δύο πράγματα μπορούν να προσφέρουν: είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελική εκτόνωση που δεν ενδιαφέρει και την πολιτική αυτή καθ’ αυτή είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες». Και συνεχίζει ανερυθρίαστα: «Πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στα πανό δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες».
Κρίμα, για τον Πάγκαλο που εχθροί και φίλοι τον χαρακτηρίζουν ευφυή άνθρωπο. Εκτός κι αν ευφυΐα είναι να παίζει τα παιχνίδια του ΓΑΠ και της Τροϊκας
Δηλαδή τι κάνει ο άνθρωπος; Κατηγορεί τους χιλιάδες νέους που δεν έχουν δουλειά, που πεινάνε από την πολιτική του Μνημονίου και το κυριότερο, που δε βλέπουν ελπίδα, ότι προετοιμάζουν το έδαφος για κάποιους που θα καταλάβουν αντιδημοκρατικά της εξουσία; Ή ότι θα εκτονωθούν σύντομα κι άρα δεν ενδιαφέρον την πολιτική;
Και ποιος του είπε ότι είναι πολιτικό το κίνημα αυτό που στηρίζεται στη χρήση του ίντερνετ; Δε θέλει να είναι πολιτικό, κοινωνικό κίνημα, θέλει να είναι ένα κίνημα που θα ταρακουνήσει τους καρεκλοκένταυρους φίλους του κ. Πάγκαλου; Αλλά που να το καταλάβει αυτό ένας πολιτικός σαν τον Πάγκαλο; Έχει μήπως τα κότσια να πάει στο Σύνταγμα και να πει στον συνταξιούχο που παίρνει 400 ευρώ ότι αυτός δηλώνει εισόδημα 900 χιλ. ευρώ το χρόνο, κι αυτά είναι μόνο τα φανερά;
Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει ο κ. αντιπρόεδρος ο οποίος έχει ασυλία από το αφεντικό του, τον κ. Παπανδρέου, άρα είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι για ότι θα γίνει από εδώ και στα εξής.
Ακόμη κι αυτά που γράψαμε είναι πολλά για έναν «τελειωμένο» πολιτικό παλαιάς κοπής.
antinews

στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΣ» Χίου, υπάρχει ένα σκάφος το οποίο έχει ανατραπεί.


    Σήμερα στις 09:20, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΣ» Χίου, υπάρχει ένα σκάφος το οποίο έχει ανατραπεί.

    Άμεσα για το σημείο ξεκίνησαν 2 πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και περιπολικό όχημα από ξηράς, ενώ με το που έφτασαν στην ανωτέρω περιοχή, διαπίστωσαν ότι το σκάφος είχε βυθιστεί.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Χ. 754 στο οποίο επέβαιναν δύο (02) άτομα (ένας 75χρονος και ένας 41χρονος αλλοδαπός), εκτελούσε εργασίες σε τοπική ιχθυοκαλλιέργεια και στην προσπάθεια να ανασύρει, με τον γερανό του, κάποιες καδένες από το βυθό, ανατράπηκε και βυθίστηκε.

    Ο 75χρονος που είχε την διακυβέρνηση του σκάφους, έπεσε στη θάλασσα και βγήκε στο λιμάνι, έχοντας υποστεί τραύματα στο χέρι, ενώ ο 41χρονος αλλοδαπός εγκλωβίστηκε στο γερανό και παρασύρθηκε κατά τη βύθιση του. Στη συνέχεια ο 41χρονος ανασύρθηκε από δύτες παρακείμενης ιχθυοκαλλιέργειας και η σορός του παρελήφθη από το πλωτό περιπολικό, την οποία μετέφεραν στο λιμάνι της Χίου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», ενώ αύριο πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 75χρονος κυβερνήτης του «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» καθώς και ο 44χρονος εκπρόσωπος της ιχθυοκαλλιέργειας.

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, σήμερα στις 13:45, 65χρονη από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» Χανίων.

    Η 65χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της και παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή.

    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

λαμογιο μείνε συντονισμένος στο skopelosnews σε λίγο θα σου πούμε τον λόγο

Όπου γάμος και φαΐ, δέξου και τον κυρ-Κωστή.

Δείτε πρώτοι σκηνές από το hot dvd της Playmate

Δείτε πρώτοι σκηνές από το hot dvd της Playmate


Μετά την Τζούλια Αλεξανδράτου και τη Μαριάννα Ντούβλη ένα νέο hot dvd από γνωστό μοντέλο έρχεται να αναστατώσει τη showbiz και… όχι μόνο! Πρόκειται για το hard core dvd της Playmate Νικολέτας Ρωμανού με… πλήθος κόσμου αφού στην ταινία παίζουν ο παρτενέρ της Τζούλιας στο πρώτο dvd, o Ian Scott, η Βούλα Βαβάτση, η Ηλέκτρα Γαλανού και πολλοί ακόμη γνωστοί από τον χώρο της ερωτικής βιομηχανίας.
Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από το ροζ dvd το οποίο ξεπερνά σε «φαντασία» πολλές ταινίες του ιδίου είδους…
 

Ανασύρθηκε 74χρονος νεκρός από τη θάλασσα


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα στις 12:50 ένας 74χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Τουλούμπα στον Δήμο Θερμαϊκού.

Ο θάνατος του 74χρονου διαπιστώθηκε από το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το οποίο στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα του άνδρα στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομίας.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μηχανιώνας.

αυτό είναι Σκόπελος γιαυτό ξετρελαίνονται οι ξένοι τουρίστες υπέροχη θέα το νησί της Σκοπέλου!!


από παραδοσιακό ταβερνάκι της Σκοπέλου

Σε λίγο η τρόικα θα ζητήσει κι από το ΚΚΕ να καταργήσει το σφυροδρέπανοΣε ολισθηρό μονοπάτι μας σπρώχνουν να βαδίσουμε ο ΓΑΠ, οι δανειστές  και οι κερδοσκόποι.
Με το μνημόνιο ( Ι)  παραβίασαν το Σύνταγμα (το υποστηρίζουν με επιχειρήματα έγκριτοι συνταγματολόγοι).
Υπάρχει ζήτημα νομιμοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής (το υποστηρίζουν ακόμα και υπουργοί  και στελέχη του ΠΑΣΟΚ) καθώς ο ΓΑΠ  με άλλο πρόγραμμα ψηφίστηκε,  και άλλο εφαρμόζει).
Και τώρα κάποιοι ζητούν από την αντιπολίτευση να απαρνηθεί το θεσμικό της ρόλο, να μην αντιπολιτεύεται και να  εξουσιάζει ως απόλυτος άρχων, ως μονάρχης ο ΓΑΠ, με συμβούλους τους δανειστές και την τρόικα.
Τι θα μας ζητήσουν άραγε για την εκταμίευση της 6ης δόσης; Μήπως να καταργήσει το ΚΚΕ το σφυροδρέπανο ως σύμβολο;
Έτσι, για να μη ξεχνάμε, καθώς οι αποστάσεις καμιά φορά γίνονται ξαφνικά πολύ μικρές, ας διαβάσουμε την ερμηνεία της δικτατορίας, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια:
«Ο όρος δικτατορία με την σύγχρονη χρήση της αναφέρεται στην απόλυτη εξουσία ενός ηγέτη ή ομάδας (δικτάτορα) που κυβερνά χωρίς να περιορίζεται από τους νόμους, το σύνταγμα, ή άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες του κράτους. Κύριο χαρακτηριστικό της δικτατορίας είναι η συγκέντρωση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στο πρόσωπο του δικτάτορα, η οποία συνδυάζεται και με έλεγχο επί της δικαστικής εξουσίας».
Αριστερόχειρ

ΡΕ, ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΙΧΑΜΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ.


ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.

Ο ΑΛΜΟΥΝΙΑ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2009, ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 10%.
ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ;
ΣΟΒΑΡΑ;
ΡΕ, ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ......
ΣΙΧΑΜΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕΤΑΞΗ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΙΝΜΠΡΟΥΚ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009.
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2009.
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009.
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009.
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2011.
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ.

ΟΙ ΚΛΟΥΖΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ -ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ- ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΡΕ, ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΙΧΑΜΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ.

ΛΑΜΠΗΣ Π.

Υ.Γ.
ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΡΕ ΚΛΟΥΖΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΝΛΗΣ, ΤΟΥ ΕΚΡΥΒΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΡΕ ΚΛΟΥΖΟ.

Οι κωλοτούμπες της 5ης δόσης


Από τον Γεώργιο Π. Μαλούχο
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=403318&h1=true


Αυτό, δεν θα μπορούσε να το καταφέρει ούτε ο Χουντίνι… Ξαφνικά, χθες το απόγευμα, σύμφωνα με δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου, η πέμπτη δόση δεν κινδυνεύει πια!

 Πρόκειται για θαύμα. Ή μήπως πρόκειται για ντροπή, να μετέρχεται μια κυβέρνηση τέτοιες μεθόδους και μάλιστα σε τέτοια θέματα και τέτοιες ώρες…

Μέχρι και λίγα λεπτά πριν αρχίσει το συμβούλιο των αρχηγών, αν δεν υπήρχε η συναίνεση Σαμαρά, η χώρα υποτίθεται ότι θα κατέρρεε, δεν θα εκταμίευε, θα πτώχευε, θα έβγαινε από το ευρώ. Αυτόν τον κίνδυνο επέσειε ακόμα και η επίτροπος κυρία Δαμανάκη, κατά τρόπο που ανάγκασε ακόμα και την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την αδειάσει. Κι όμως, αμέσως μετά το συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν «έσπασε», όλα αυτά, χάθηκαν ως δια μαγείας…

Ετσι, από χθες το απόγευμα, είναι πλέον αυταπόδεικτο το πόσο ψευδές ήταν αυτό το δίλλημα «ακολουθήστε με ή καταστρεφόμαστε». Ενώ ο πρωθυπουργός δεν πήρε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό που με τέτοια απαράδεκτα για τη δημοκρατία μέσα πίεσης επιχειρούσε να πάρει, ανακάλυψε ότι μπορεί να συνεχίσει, όπως δήλωσε, και μόνος του.

Όμως, σήμερα, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα: αφού μπορούσε, προς τι τελικά όλο αυτό το τσουνάμι των προηγούμενων ημερών; Ποιον πραγματικό σκοπό είχαν όλα αυτά; Γιατί έπρεπε να ασκηθούν όλες αυτές οι απίθανες πιέσεις προς την αντιπολίτευση και προς τον ελληνικό λαό; Μετά τη δήλωση Παπακωνσταντίνου, το πλήγμα στην κυβερνητική αξιοπιστία, είναι βαθύτατο. Εφεραν έναν λαό ολόκληρο στην απόλυτη απελπισία, για κάτι που ξαφνικά χάθηκε. Πώς;

Αλλά, υπάρχει και κάτι ακόμα σοβαρότερο, βαρύ και θεσμικό.

Το πιο κρίσιμο στο χθεσινό συμβούλιο των αρχηγών ήταν ότι δεν επικράτησε η με κάθε μέσο επιχειρούμενη πολύ επικίνδυνη στρέβλωση της δημοκρατικής αρχής και του πολιτεύματος. Ποια; Ότι η κυβέρνηση κυβερνά, αλλά η αντιπολίτευση έχει την ευθύνη της πορείας της χώρας!

Αν περνούσε το αδιανόητο και πρωτοφανές αυτό σκεπτικό, που υπό την ευθεία εκβιαστική απειλή πτώχευσης και εξόδου από την ευρωζώνη και την υφέρπουσα απειλή δημοψηφισμάτων και εκλογών αναπτύχθηκε με φοβερή πίεση τις προηγούμενες ημέρες, θα αποτελούσε πολύ σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία.

Αυτό, ελπίζει κανείς ότι το κατανοούν πλέον όλοι. Και, τουλάχιστον από αυτή την άποψη, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, με τη στάση του που κράτησε μέχρι τέλους, κέρδισε κάτι σημαντικό όχι τόσο για τον εαυτό του, αλλά για τον τόπο και τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται τεράστιες πιέσεις. Αλλά από ποιον τις δέχεται; Μα κυρίως από τον εαυτό του και την εξαιρετικά προβληματική, αναποτελεσματική κυβέρνησή του όπου τα λόγια περισσεύουν, αλλά οι πράξεις απουσιάζουν. Αυτοί είναι που απέτυχαν, ενάμιση χρόνο μετά σε εκείνα που υπέγραψαν. Δεν απέτυχε κανείς άλλος. Και σε αυτό το γεγονός βασίζονται οι εξωτερικές πιέσεις.

Αν δεν είχαν αποτύχει, ούτε συναίνεση θα εκβιαζόταν με αυτό τον τρόπο, ούτε καμιά δόση θα κινδύνευε να χαθεί, που, όπως προκύπτει τώρα, δεν κινδύνευε. Δικαιούται λοιπόν ο καθένας να αναρωτηθεί, μήπως και η δήλωση του ΔΝΤ για την μη πληρωμή, ήταν του τύπου «δεν συζητούμε με το ΔΝΤ» ενώ ο υπόδικος Στρος Καν τους «κάρφωσε» τελικά ότι… συζητούσαν και μάλιστα από πολύ νωρίς…

Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά τα τεχνάσματα και ας στραφούν, έστω και τώρα, στον άλλο δρόμο: στην επαναδιαπραγμάτευση. Ας αξιοποιήσουν τα όπλα που ερήμην της κυβέρνησης αποκτούμε, όπως, λ.χ., την παρέμβαση κορυφής των ΗΠΑ, από τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα, που, στη Ντοβίλ ζήτησε ανοιχτά από τους ευρωπαίους να στηρίξουν την Ελλάδα, έστω και για τους δικούς του λόγους.

Όταν έχεις τέτοια «χαρτιά» και δεν τα χρησιμοποιείς, ε, κάτι δεν πάει καλά. Και στις διαπραγματεύσεις του με τους δανειστές, που είναι πράγματι πολύ δύσκολες, να στηριχθεί στο γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν εκβιάζεται, αντί να την κατηγορεί και να μεταφέρει απλώς στο εσωτερικό, σαν διαγγελέας, τα τελεσίγραφα.

gmalouchos@tovima.gr

Φωτιά σε ταχύπλοο στο Νυδρί


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:00 σήμερα το πρωί σε ταχύπλοο σκάφος, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Νυδρίου.

Άμεση ήταν η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν στελέχη και της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε τελικά από φορητούς πυροσβεστήρες περαστικών, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν σημειώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το σκάφος στη συνέχεια ανελκύστηκε, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Νυδρίου που διενεργεί την προανάκριση, του απαγορεύτηκε ο απόπλους.

H Toυρκία δεν αποκλείει πόλεμο αν η Κύπρος εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα της Α.Μεσογείου

Η Τουρκία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πολέμου κατά της Κύπρου σε περίπτωση που η τελευταία θελήσει να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου εντος της κυπριακής ΑΟΖ, αν πρώτα δεν δεχθεί τις τουρκικές προτάσεις για επίλυση του Κυπριακού! Σε ερώτηση Κύπριας Ευρωβουλευτού εάν υφίσταται τουρκικό «casus belli» (αιτία πολέμου) σε περίπτωση που κινηθεί η Κύπρος για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ο πρεσβευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης…
Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Σελίμ Κουνεράλπ, παρενέβη στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αμφισβήτησε ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να προηγηθεί της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.
Η συζήτηση έγινε με αφορμή τα σχέδια της Τουρκίας για τη δημιουργία πυρηνικού σταθμού στην περιοχή Ακούγιου, με τον Τούρκο να αντιδρά και να επιτίθεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, όταν του επισημάνθηκε ότι με βάση το άρθρο 17 της Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια (1994), η χώρα του έχει την υποχρέωση να διαβουλευτεί με τις γειτονικές χώρες, άρα και με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κίνηση ανθρωπιάς στη Σκόπελο

Εντυπωσιακή ήταν η χθεσινή ανταπόκριση των κατοίκων της Σκοπέλου στο κάλεσμα του Γραφείου Εθελοντισμού για τη συγκέντρωση ρούχων τα οποία στη συνέχεια θα δίνονταν στο Σωματείο «Μαγνήτες τυφλοί».

Εκπρόσωπος του Γραφείου Εθελοντισμού ανέφερε ότι συγκεντρώθηκε μια αρκετά σημαντική ποσότητα και σημείωσε ότι όλος ο παιδικός ρουχισμός θα δοθεί στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Πηγή: thisisvolos.gr

Eλληνικός τουρισμός και ακρίβεια

Είναι εκύκολο να αναλογιστούμε ότι με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση των εργαζομένων... ακόμα και κάποιες οληγοήμερες διακοπές φαντάζουν παλυτέλεια για την πλειοψηφία των ελλήνων.Μένω έκπληκτος από τις υψηλές τιμές των ελλήνων ξενοδόχων που δείχνουν ότι δεν έχουν καμία επαφή με την δυσμενή οικονομική κατάσταση που επικρατεί,κρατώντας τις τιμές στα ύψη.Μάλλον προετοίμαζετε και τη δική σας καταστροφή κυριοι,στοχεύοντας μόνο στους ξένους τουρίστες και παραβλέποντας τον εσωτερικό τουρισμό της χώρας.Μετά από πολλά χρόνια θα προτιμήσω κάποια ξένη χώρα όπου και οι προσφορές είναι καλύτερες και περιλαμβάνουν διαμονή και αεροπορικά παρά να πλουτίσω τον εξυπνάκια έλληνα ξενοδόχο-καιροσκόπο.

Αναγνώστης 

Έκκληση Αγανακτισμένου ιστολόγου (blogger)Φίλοι αναγνώστες και ιστολόγοι, όσοι υποστηρίζετε την κίνηση των Αγανακτισμένων συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό ενημέρωσης. Όσοι ήσασταν και είσαστε αντίθετοι, δώστε της μια ευκαιρία.

40 χρόνια τώρα βασίζαμε σαν λαός τις ελπίδες μας σε 2-3 οικογένειες, που μας φέρανε μέχρι εδώ...

Δεν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό;;

Δεν βλέπετε πως καθημερινά μας δολοφονούν και μας ξεπουλάνε; Δεν βλέπετε πως μπροστά στα μάτια όλων μας πουλάνε την γή που υπερασπιστήκανε οι πρόγονοί μας 4.000 και πλέον χρόνια!; Δεν θα μείνει τίποτα Ελληνικό!

Σε λίγο θα σε πετάξουν σαν στιμένη λεμονόκουπα απο το ίδιο σου το σπίτι και εσύ αναρρωτιέσαι αν αυτοί που είναι κάτω στις πλατείες και φωνάζουν για το ξεπούλημα που συντελλείται είναι όργανα καθοδηγούμενα...

Εδώ σε λίγο καιρό το αξιότιμο αφεντικό σου θα σε καλέσει και θα σου δώσει "άδεια διαρκείας άνευ αποδοχών" και εσύ σκέφτεσαι τις καλοκαιρινές διακοπούλες σου...

Ποιές διακοπές; Εδώ δεν θα βρίσκεις πλέον εισιτήριο στο φέρρυ το καλοκαιράκι για κανα νησί, ψιλοδιακοπούλες δηλαδή, γιατί τα νησιά πλέον ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ, θα ανήκουν σε κάποια ελίτ που θα έρχεται εδώ να περνάει τις διακοπούλες της ρίχνοντας και κανα ξεροκόμματο στους ιθαγενείς να φάνε.

Εδώ θα χρειάζεσαι πλέον διαβατήριο για να πάς στα Δωδεκάνησα γιατί τα νησιά αυτά θα είναι πλέον "κράτος" και "ιδιοκτησία" αλλουνού, κι όταν πάς εσυ ο αδαής να περάσεις θα σου πούνε: "Δεν έχεις διαβατήριο; Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε";

Σε λίγες μέρες αδερφέ, δε θα βρίσκεις κρέας στο σούπερ μάρκετ να αγοράσεις, γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. Το καλό κρέας θα το αγοράζουν ΜΟΝΟ τα αφεντικά, εσύ θα αγοράζεις τα ξίγκια και τα κόκκαλα για σούπα.

Ξυπνήστε και συνειδητοποιείστε τι γίνετε γύρω σας!

Αυτές οι ώρες που ζούμε είναι ιερές για όλους μας: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός απο τον αγώνα! Η Ελλάδα κινδυνεύει, είναι πληγωμένη θανάσιμα! Ζητάει απο τα παιδιά της βοήθεια!

Θα πουλήσουνε τα πάντα μέχρι να ξεπληρώσουν ΟΛΟ το χρέος! Ότι είναι δημόσιο, κρατικό, εθνικό θα πουληθεί!

Αυτό είναι το σχέδιο τους!

Αν δεν δράσουμε, όλη μας η ιστορία και ύπαρξη κινδυνέυει. Το κομμάτι γής για το οποίο πάλεψαν και έδωσαν την ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πριν απο εμάς δεν θα ανήκει πια σε Έλληνες!

Έλληνες!

Όλοι μαζί στο Σύνταγμα, στις πλατείες, στους δρόμους, παντού!

Ήδη χιλιάδων Έλληνων πολιτών κατεβαίνουν καθημερινά για να διαδηλώσουν την αγανάκτηση τους ειρηνικά, ακομμάτιστα και ελληνικά!

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ!

Και για όσους δεν ξέρετε τί είναι οι Αγανακτησμένοι σας δίνω παρακάτω την ετυμολογία της.

Ουσιαστικό
αγανάκτηση θηλυκό και αγανάχτηση

  • μεγάλη δυσαρέσκεια, οργή, παραφορά
 εκφράζω την αγανάκτησή μου
 προκαλώ την αγανάκτηση κάποιου αγανάκτηση < αρχαία ελληνική ἀγανάκτησις < ρήμα ἀγανακτῶ


Ετυμολογία - αγανακτισμένος < Παθητική μετοχή του αγανακτώ
Επίθετο - αγανακτισμένος -η -ο (που έχει αγανακτήσει, που διακατέχεται από αγανάκτηση)
Συνώνυμα - εξοργισμένος

Εσείς δεν έχετε αγανακτήσει με τον κόσμο γύρω σας;

Τι περιμένετε για να κατεβείτε στον δρόμο και να γνωρίσετε τον διπλανό σας, τον συνάνθρωπο σας;
Δεν ενδιαφέρεστε να ακούσετε τι έχουν να πούνε όλοι αυτοί που μαζεύονται καθημερινά;;

Εσείς θα μείνετε ακόμη στα σπίτια σας;

Σίγουρα θα πρέπει να γίνετε κάτι ενθαρυντικό, για να έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση...

Ακόμη και αν δεν μπορείτε για τον Α η Β λόγο να κατεβείτε στις πλατείες, υποστηρίξτε την προσπάθεια με άλλα μέσα...

Χρειάζονται ΟΛΟΙ σε αυτή την προσπάθεια...

Διαδικτυακά κάνω έκκληση σε όλους όσους αισθάνονται και το παραμικρό είδος αγανάκτησης!

Στους Έλληνες Youtubers με την τεράστια δύναμη που μας δίνει το βίντεο.... Στις σελίδες και στις ομάδες των facebook που απαριθμούν εκατοτάδες χιλιάδες κόσμου... Στους Έλληνες φίλους ιστολόγους, που καλύπτουν το γεγονός και έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση σε αναγνωστικό κοινό απο εμένα, ας απευθύνουν εκκλήσεις προς πάσα κατεύθυνση με πρώτο τον πνευματικό κόσμο λέγοντας τους ότι τα σεμινάρια και οι διαλέξεις τελείωσαν, ώρα για δράση! Προωθήστε εδώ την ομιλία του κ. Καζάκη
(Δ. Καζάκης Ομιλία Σύνταγμα
Και επειδή τα λαμόγια είναι έτοιμα στη γωνία και ο δημοκράτης Τζέφρυ θέλει λέει να κάνει δημοψήφισμα, για να μη μας μπερδέψουν, σας προωθώ ενδεικτικά προς συζήτηση και διαβούλευση τα ακόλουθα αιτήματα απο τον φίλο ιστολόγο Θαλαμοφύλακα. (ΑΙΤΗΜΑΤΑ). Πρέπει να καθοριστούν στόχοι και να μείνουμε σταθεροί στην ιδέα, αλλιώς μπορεί να φτάσουμε αλλού...

Έπειτα όσοι έχουν επαφή, ας στείλουν πρόσκληση στον καλλιτεχνικό χώρο, προωθώντας την εξαίρετική πρόταση που διάβασα εδώ: (Έκκληση στους Έλληνες καλλιτέχνες να κατέβουν στο Σύνταγμα για συναυλίες)

Ας δείξουμε επιτέλους ότι έχουμε ΦΩΝΗ, και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ!.


Πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα


Συλλαλητήριο κατά των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, πραγματοποιεί αυτή την ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), ενώ άλλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Στην πλατεία Ομονοίας από όπου ξεκίνησε η πορεία συγκεντρώθηκαν πάνω απο 3.000 άτομα και αυτη την στιγμή βρίσκονται στη Βουλή.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα μέχρι αυτή την ώρα κλειστές είναι η Λεωφόρος Αμαλίας, η Λεωφόρος Συγγρού από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, η Σταδίου από την οδό Αμερικής προς το Σύνταγμα και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον.

Τι δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα


«Δεν φθάνει να καταδικάζουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σ΄αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες του πλούτου της χώρας, που τον παράγουν οι εργαζόμενοι», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) στην Ομόνοια, προσθέτοντας ότι «ξεκινάμε από το πεδίο της οικονομίας και πρέπει να ολοκληρώσουμε τον αγώνα με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από την Ομόνοια όπου βρισκόταν πριν ξεκινήσει η πορεία.

Θεσσαλονίκη: Φυσιοθεραπευτήριο με… ερωτικές υπηρεσίες!!!

Μία 30χρονη είχε μετατρέψει σε φωλιά ερωτικών υπηρεσιών το φυσιοθεραπευτήριό της, στο κέντρο της πόλης.
Κύριοι κάθε ηλικίας επισκέπτονταν το θεραπευτήριο στην οδό Ίωνος Δραγούμη κι εκτός από μασάζ απολάμβαναν και άλλου είδους χαλαρωτικών πράξεων!

Το αντίτιμο ήταν 100 ευρώ.
Οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν την 30χρονη μαζί με έναν Ιορδανό που είχε το ρόλο του μαστρωπού.
newsit

Νέα αυτοκτονία επιχειρηματία συγκλονίζει την Κρήτη

Νέα αυτοκτονία επιχειρηματία συγκλονίζει την Κρήτη.

Αυτή τη φορά ένας 52χρονος από τα Ανώγεια Ρεθύμνου, ο οποίος είχε εταιρεία με αλουμινοκατασκευές, βρέθηκε χθες το πρωί από τον αδερφό του απαγχονισμένος μέσα στο κατάστημά του.


Η σύζυγός του τον αναζητούσε όλο το πρωί και επειδή ανησύχησε ότι κάτι κακό του είχε συμβεί, ειδοποίησε τον κουνιάδο της.
Εκείνος σκέφτηκε να περάσει αμέσως από το μαγαζί του αδερφού του για να δει μήπως ήταν εκεί, όπου και ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα. Ο άντρας υπέστη ισχυρό σοκ, ωστόσο κατάφερε να βγει από την επιχείρηση και να ειδοποιήσει την αστυνομία.
Οι συγχωριανοί του μιλούν για έναν σοβαρό οικογενειάρχη με καλές κοινωνικές σχέσεις, ωστόσο κάνουν λόγο για τεράστια οικονομικά προβλήματα που τον απασχολούσαν τους τελευταίους μήνες. Οπως αναφέρουν άτομα από το οικογενειακό και το επαγγελματικό του περιβάλλον ο άτυχος άντρας προσπαθούσε να αντιμετωπίσει μόνος τα προβλήματά του και να μην τα μεταφέρει στη σύζυγο και τον 22χρονο γιο του, γιατί δεν ήθελε να τους στενοχωρήσει.
Η οικογένεια του επιχειρηματία είναι από τις πιο γνωστές στο Ρέθυμνο, ενώ ο ένας από τους αδερφούς του είναι πολύ γνωστός στην κοινωνία της Κρήτης, λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά. Η αστυνομία διερευνά τις αιτίες που τον οδήγησαν στο να δώσει τέλος στη ζωή του. Πάντως, το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοχείρων αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του με τη μέθοδο του απαγχονισμού, προκαλεί έκπληξη και εγείρει διάφορα ερωτήματα.
Τα περιστατικά των αυτοκτονιών, κυρίως επιχειρηματιών, στην Κρήτη συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τους τελευταίους μήνες, ταράζοντας την τοπική κοινωνία. Η τελευταία αυτοκτονία επιχειρηματία που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο ήταν του Γιάννη Μεστροπιάν.
Ο 40χρονος το μεσημέρι της 26ης Απριλίου είχε βρεθεί από τον πατέρα του απαγχονισμένος στο υπόγειο του καταστήματος που διατηρούσε με τους γονείς του, στη Λαχαναγορά Ηρακλείου. Οπως έγινε γνωστό, ο άτυχος άντρας είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Espressonews

Δίαιτα Φαίης Σκορδά: πώς έχασε 12 κιλά σε 40 μέρες

Ποιά η δίαιτα της Φαίη Σκορδά και πώς κατάφερε να χάσει τα 12 κιλά της εγκυμοσύνης;

Σχεδόν 40 ημέρες έχουν περάσει από τη γέννηση του γιου της και η Φαίη Σκορδά, φαίνεται να έχει επαναφέρει το σώμα της στα φυσιολογικά επίπεδα.

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αλλά με σωστή διατροφή, η Φαίη Σκορδά έχει καταφέρει να χάσει το μεγαλύτερο μέρος των κιλών που πήρε στους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης ακολουθώντας σωστή διατροφή χαμηλών λιπαρών. Λόγω του θηλασμού τηρεί πιστά τα πέντε γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Η Φαίη Σκορδά αν και αγαπά το καλό φαγητό, δεν αγχώνεται πως θα χάσει τα περιττά κιλά απλώς ακολουθεί σωστή δίαιτα. «Είναι πολύ χαρούμενη που λίγες μέρες πριν επιστρέψει στην εκπομπή έχει καταφέρει να έχει μόλις 4 επιπλέον κιλά», δήλωσε στενή της φίλη.

« Φήμες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου