Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μεγάλη άσκηση εφέδρων ειδικών δυνάμεων "Μακεδονομάχος 2011"

  Με ποικίλα σενάρια μάχης διεξήχθη μεταξύ 6-8 Μαΐου ο Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας, η άσκηση "Μακεδονομάχος" με την συμμετοχή 22 τετραμελών περιπόλων εφέδρων ανδρών των ειδικών δυνάμεων, που έλαβε μέρος στην περιοχή Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής. Είναι παραγματικά συγκινητικό να βλέπεις εκατοντάδες ανθρώπους (άλλοι 65 συμμετείχαν στην οργάνωση των σεναρίων και γενικότερα της άσκησης, να έρχονται απ'όλη την Ελλάδα να υποβάλλονται σε μεγάλη οικονομική θυσία για να είναι απλά ετοιμοπόλεμοι στην νυπηρεσία   της πατρίδας.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, το ένα κατευθύνθηκε στο σημείο εκκίνησης του commando march (μια δοκιμασία χρονομετρημένου ομαδικού τρεξίματος με εξάρτηση και οπλισμό που καλύπτει απόσταση 7 χιλιομέτρων) και οι υπόλοιπες ομάδες κατευθύνθηκαν με λεωφορείο στο πεδίο βολής Πολυγύρου σε απόσταση μιας και πλέον ώρας από την Μεγάλη Παναγιά γεγονός που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην εξέλιξη του αγώνα.
Ο φετινός Μακεδονομάχος είχε να παρουσιάσει πολλές καινοτομίες τόσο ως προς το διαγωνιστικό μέρος αλλά και ως προς το οργανωτικό , έτσι για πρώτη φορά τα ΣΤΕΚ οργανώθηκαν κατά μήκος μίας διαδρομής και σε Γκρουπ τριών ή τεσσάρων ΣΤΕΚ συγκεντρωμένα γύρώ από ένα σημείο αναφοράς με υπεύθυνο του Γκρουπ έναν διακινητή που κρατούσε τον χρόνο άφιξης και αναχώρησης των ομάδων και τις κατεύθυνε σε ΣΤΕΚ που ήταν διαθέσιμο ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Τα Γκρουπ των ΣΤΕΚ ήταν τα ακόλουθα.
Ορεινό – Πύργος με Αναρρίχηση ,Αράχνη ,Rappel, Fast Rope.
Μεταφορά τραυματία (ΠΕΝΕΦΥΟ).
Διάσωσης φίλιου προσωπικού (ΝΝΚ Group) με τον John McAleese μια από τις ατραξιόν του αγώνα.
-Νότιο Γκρουπ ΣΤΕΚ “Θάλασσα”
Εδώ είχαμε ότι σχετίζεται με το υγρό στοιχείο
Aμφίβιες επιχειρήσεις
Kολύμβήση μάχης
Νηοψία (ΝΝΚ Group)
-Ανατολικό Γκρουπ ΣΤΕΚ
Aίτηση πυρών πυροβολικού
Σημείο ελέγχου οχημάτων ειρηνευτικής αποστολής
Ρίψη χειροβομβίδας (ΛΕΦΕΔ Αττικής)
Άμεση αντίδραση περιπόλου (ΛΕΦΕΔ Ξάνθης)
-Γκρουπ ΣΤΕΚ πεδίου βολής “Πολύγυρος”
Βολή IPSC 12gauge (ΑCEG – Tactical Solutions)
Βολή 36gauge (ΛΕΦΕΔ Πιερίας)
Α’ Βοήθειες Μάχης (ΕΕΕΔ)
Αναγνώριση Οπλικών Συστημάτων
Η απόσταση μεταξύ των Γκρουπ που έπρεπε να καλυφθεί από το περίπολα πλησίαζε τα 32 χιλιόμετρα και έπρεπε να ολοκληρωθεί από της 08:00 μέχρι τις 22:00.
Την Κυριακή το πρωί το πρόγραμμα περιελάμβανε εκκλησιασμό στο Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς που με μεγάλη αγάπη για την πατρίδα φιλοξένησε τον Μακεδονομάχο και στην συνέχεια απονομή και δεξίωση στον πολυχώρο “Πλατανόρεμα”.
Ο στρατωνισμός των ομάδων έγινε στο Ιερό Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγιάς και αξίζει να πούμε ένα "Μπράβο" στους ιερω,έμους που στήριξζαν την προσπάθεια. Η κατάταξή ξεκίνησε την Παρασκευή 6/5 στις 14:00 με ολοκλήρωση το πρωί του Σαββάτου.
Για την Ιστορία την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα “MPF-2″ το ΣΣΑΕ , την δεύτερη θέση η ομάδα “131″ της ΛΕΔ Χαλκιδικής και την τρίτη θέση η ομάδα “Πάρις” του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ.
Με την άσκηση επιβεβαιώθηκε τοπ υψηλό επίπεδο των εφέδρων των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι δυστυχώς δεν είχαν καμία στήριξη, αυτή την φορά από το ΓΕΣ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Look at my homepage ... pet stains removal calgary ()

Powered By Blogger