Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρίες για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σάμου

Νέα επιστολή εστάλη προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, αυτή την φορά από το επιμελητήριο Σάμου, για το θέμα του αποκλεισμού της Σάμου από το δρομολόγιο που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο, με το πλοίο «Αίολος Κεντέρης».

Η Σάμος η Ικαρία και οι Φούρνοι έχουν επενδύσει στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας, με διαφήμιση σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξοδεύοντας ικανοποιητικό ποσό χρημάτων για προσέλκυση πελατών, αναφέρεται στην επιστολή στην οποία υπογραμμίζεται ακόμη πως «οι σύλλογοι των Σαμιωτών και Ικαριωτών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Βόρειο Ελλάδα έχουν προβεί σε πολλαπλές εκδηλώσεις και έχουν επενδύσει σε αυτές, σε συνεργασία με τους φορείς των νησιών μας». «Δεν μπορεί να συζητάμε για ενιαία διοίκηση, κοινή πορεία και ανάπτυξη της περιφέρειας και συγχρόνως να αποκλείονται νησιά από επικοινωνία μεταξύ τους και μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας σε περίοδο τουριστικής αιχμής", αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε το επιμελητήριο.

Κοινή επιστολή στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων απέστειλαν επίσης ο βουλευτής, ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι του νομού στην οποία εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για το γεγονός ότι η Σάμος δεν συμπεριλήφθηκε στα νέα δρομολόγια που ενίσχυσαν τη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος, με το "Αίολος Κεντέρης".

Οι φορείς ολοκληρώνουν την επιστολή τους ζητώντας από τον υπουργό να πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί τους για τα περαιτέρω, καθώς το θέμα είναι για τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, πρώτης ανάγκης.

Περιπολίες για την προστασία των ψαροκάικων


Μετά τις Ράχες και το Αχλάδι οι νυχτερινοί «επισκέπτες», που έχουν αδυναμία στις μηχανές από τις βάρκες και τα σκάφη, χτύπησαν στο λιμανάκι του Καινούριου δίπλα στα Καμένα Βούρλα.

Οι δράστες και σ΄αυτή τη περίπτωση ακολούθησαν τη γνωστή τακτική τους. Έλυσαν τις βάρκες και βγήκαν στα ανοιχτά. Πήραν τις μηχανές και τις άφησαν ξυλάρμενες στο Μαλιακό.

Πλέον οι ψαράδες της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι και όπως ανέφεραν στο LamiaReport, θα οργανώσουν βραδινές περιπολίες για να φυλάνε τις βάρκες και τα καΐκια τους.

Και σκυλιά θα έχουν μαζί τους στις περιπολίες του κέντρου οι αστυνομικοί - Έφοδοι σε κτίρια όπου μένουν αλλοδαποί


 
Σύμφωνα με τον Χρήστο Παπουτσή, θα δούμε ακόμα μεικτές περιπολίες αστυνομικών και ειδικών φρουρών, οι οποίοι θα έχουν μαζί τους και εκπαιδευμένα σκυλιά.
Ομάδες αστυνομικών με έναν βαθμοφόρο αστυνομικό και τέσσερις ειδικούς φρουρούς θα αναλάβουν να κάνουν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο Χρήστος Παπουτσής εξήγγειλε ακόμη ότι θα υπάρξουν δράσεις για να καταπολεμηθούν και τα κυκλώματα επαιτείας, καθώς οι ζητιάνοι έχουν πολλαπλασιαστεί στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες.
Επίσης, θα υπάρξει....
ανάπτυξη αστυνομικών σε δύο  βάρδιες σε γειτονιές του κέντρου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ ετοιμάζονται και επιχειρήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως ο Ασπρόπυργος, όπου υπάρχουν Ρομά αλλά και στο Βοτανικό.
Μάλιστα, προβλέπεται και η μετακίνηση καταυλισμών Ρομά, κυρίως αλλοδαπών, από τις περιοχές αυτές.
Τέλος, δύο φορές τη βδομάδα θα γίνονται έλεγχοι από ειδικά συνεργεία για την ανακάλυψη αποθηκών που τροφοδοτούν το παρεμπόριο
Έφοδοι σε κτίρια όπου μένουν αλλοδαποί
Δύο φορές την εβδομάδα αστυνομικοί μαζί με δημοτικούς αστυνομικούς και εισαγγελέα θα μπαίνουν σε εγκαταλειμμένα κτίρια, όπου διαμένουν αλλοδαποί και θα γίνονται αυτοψίες, σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής αλλά και το υγειονομικό.
Ο κ. Παπουτσής σημείωσε ότι ετοιμάζεται ένα ελκυστικό πακέτο για όποιον λαθρομετανάστη θέλει να φύγει.
Αυτό περιλαμβάνει απόφαση απέλασης χωρίς κράτηση και μη καταγραφή του λαθρομετανάστη στη λεγόμενη λίστα ανεπιθύμητων.
Επίσης, η μετάβαση στο αεροδρόμιο θα είναι δωρεάν, όπως και το εισιτήριο, ενώ εξετάζεται σε συνεργασία με την ΕΕ για το αν θα δίνεται και κάποιο ποσό για τις πρώτες μέρες μετά τη φυγή του κάθε μετανάστη από την Ελλάδα.

Γυμνοί ποδηλάτες: «Ποδήλατα στην πόλη ν’ ανοιξούνε οι κώλοι!» [video]

Γυμνοί ποδηλάτες πέταξαν τα ρούχα τους και ξεχύθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Δείτε βίντεο από τη ημίγυμνη ποδηλατοδρομία στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Ενώ όλα ετοιμάζονται για την 4η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη στις 3 Ιουνίου, βίντεο από την τελευταία γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη δίνουν μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει.

Με ευφάνταστα συνθήματα, όπως «Και Α και Ου, ποδήλατα παντού» και «Ποδήλατα στην πόλη, ν’ ανοίξουνε οι κ*λοι», εκατοντάδες πολίτες ξεχύθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Φορώντας μόνο τα απαραίτητα, πολλοί καθημερινοί άνθρωποι πήραν τα ποδήλατα τους και βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να υποστηρίξουν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς.

Δείτε βίντεο από την ημίγυμνη ποδηλατοδρονία στη Θεσσαλονίκη:
« Φήμες


Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο.


ΑΠΑΝΤΗΣΙ ΣΤΑ  ΤΣΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΧΑΛΑΡΏΣΤΕ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝ ΚΟΤΕΣ 
ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΤΟ SKOPELOSNEWS ΣΤΗΡΊΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊΤΕ ΔΕΝ ΚΩΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΊΠΟΤΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΝΟΜΊΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΩΣΤΌ ΠΑΝΤΑ

Αντιπρόταση... (υπ'όψιν Διονύση Σαββόπουλου)

Σύμφωνα με τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο, μια λύση στο χάος των Αθηνών, θα ήταν να στείλουμε όλους τους μετανάστες μαζί με τους τοξικομανείς, σε μερικώς κατοικημένα νησιά της χώρας και έτσι να "πετάξουμε" από πάνω μας το κακό που μας βρήκε.
Μετά, μπορούμε να κοιμόμαστε σχετικά ήσυχοι, αφού μαζί με τους νέους ποδηλατόδρομους που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου και το καλοκαιρινό gay parade που ετοιμάζει ο Καμίνης, η Αθήνα θα επανέλθει σε όλα τα τουριστικά καρτ-ποστάλ της υφηλίου και όλα θα γίνουν όπως παλιά...
Σε αυτά τα νησιά, η ζωή θα κυλήσει όμορφα και ειρηνικά. Οι νέοι κάτοικοι, αφού πλέον αποκλειστούν από κάθε κοινωνική δραστηριότητα, θα αρχίσουν απλά να σφάζονται μεταξύ τους, οι τοξικομανείς, θα επιδοθούν στην κηπουρική, εφευρίσκοντας νέες ποικιλίες ινδικής κάνναβης, άγνωστης μέχρι στιγμής σε όλο τον κόσμο και μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν να συνεχιστεί και η τηλεοπτική σειρά "Το Νησί", που τόσο αγάπησε το ελληνικό κοινό, με νέα ρεαλιστικά επεισόδια. Όταν ανοίγει ο καιρός, στο νησί θα δίνει συναυλίες η αγαπημένη Καλομοίρα. Οι λιγοστοί κάτοικοι των ελληνικών αυτών νησιών, θα εγκαταλείψουν τελικά τα σπίτια τους, αλλά δεν πειράζει, αφού όλα αυτά γίνονται για ανώτερο σκοπό.
Εναλλακτικά, μια εξίσου καλή ιδέα, θα ήταν ο εξωστρακισμός των μεταναστών  στο χωριό του Πηλίου όπου ο κος Σαββόπουλος διατηρεί εξοχικό. Εκεί, θα μπορούσε να τους αναθέσει τις εργασίες αποκατάστασης της οικίας του, που υπέστη μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά, να τους κολλάει ένσημα και να συζητούν ατελείωτες ώρες, για τον σοσιαλισμό, τις μεγάλες ιδέες και την επανάσταση που αργεί..
http://witnessfree.blogspot.com/2011/05/blog-post_8125.html 

Η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ ξεπουλάει όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει και η "Ελληνοφρένεια" προβλέπει το μέλλον (Βίντεο)

Εχουμε συνηθίσει το ΠΑΣΟΚ να δίνει άλλο νόημα στις λέξεις που χρησιμοποιεί. Το ξεπούλημα της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει το ονομάζει «αξιοποίηση» στον εργατικό και εργασιακό μεσαίωνα που οδηγεί η πολιτική του τεράστιες μάζες εργατικού πληθυσμού «εκσυγχρονισμό», την φορολογική επιδρομή που εξαπολύει στα λαϊκά στρώματα «ορθολογισμό του φορολογικού συστήματος» κ.λ.π. Στο βίντεο βλέπουμε τους σχεδιασμούς της μνημονικής κυβέρνησης του ΓΑΠ να βγάλει στο σφυρί ότι έχει απομείνει απ’ τον δημόσιο πλούτο.

Βλέπουμε επίσης, στο βίντεο τον πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλο, να δηλώνει καυστικά: «Η τρόικα ζητάει όλο και περισσότερα. Σε λίγο θα ζητήσει και πισινό. Εμείς θα τους τον δώσουμε;» Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ σχολιάζει: «Οι σύγχρονοι Μαυρογιαλούρηδες ξεπουλάνε τα εθνικά και στρατηγικά συμφέροντα της χώρας. Και έτσι μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε κολίγους ξένων τσιφλικάδων»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ για όσα έγιναν στη Τούμπα

 
Όπως αναμενόταν η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση, στην οποία μιλά με σκληρά λόγια για όσα έγιναν στη Τούμπα, αλλά και την όλη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για πρώτη φορά μάλιστα σε ανακοίνωσή της ΠΑΕ βάζει τίτλο: Όνειδος! Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Superleague των «λίγων» και των παραρτημάτων του ενός, η ΕΠΟ των ανύπαρκτων και «επαγγελματίες» σε εντεταλμένες υπηρεσίες συνέθεσαν και πάλι ένα σκηνικό αηδίας, ντροπής και δυσωδίας, με κομπάρσους -δυστυχώς τους ποδοσφαιριστές και τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, που έγιναν μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας.
Απόψε καταπατήθηκε κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας.
Παρακαλούμε δημόσιους οργανισμούς, επιτροπές και ομοσπονδίες να εξαντλήσουν τα αρρωστημένα απωθημένα τους για άλλη μια φορά επάνω στην ΑΕΚ.
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
Θέλετε δεν θέλετε, η ΑΕΚ θα είναι πάντοτε παρούσα σε κάθε πρόκληση και θα την βρίσκετε μπροστά σας.
«Συγχαρητηρία» σε όλη την πολιτική ηγεσία για τα αποτελεσματικά μέτρα κατά της βίας».

http://www.aek365.gr 

Λουκέτο σε πολλά μαγαζιά στο κέντρο της Λάρισας - Δείτε φωτο

Τα δραματικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης αποτυπώνονται καθημερινά μέσα από την αγορά.

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα, βάζουν λουκέτο γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής.
Οι μαγαζάτορες δεν ξεπουλάνε παρόλο που έχουν χρεωθεί το εμπορευμά τους και σε συνδιασμό με τα υψηλά ενοίκια, αναγκάζονται να κλείσουν για να μην πνιγούν από τα χρέη.Μαγαζιά γνώριμα που κάποτε έσφιζαν από κόσμο, τώρα είναι έρημα και φυσικά ξενοίκιαστα!Δεκάδες οικογένειες δεν μπορούν πια να συντηρηθούν καθώς τα περοσσότερα καταστήματα στη Λάρισα είναι οικογενειακές επιχειρήσεις.Η ίδια εικόνα επικρατεί όμως και σε πολλούς εμπορικούς δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Κι όταν η εικόνα είναι τόση δυνατή, τα λόγια είναι περιττά...


  δυστυχώς και στην Σκόπελο τα ίδια και χειρότερα είναι έχουμε κάνει ρεπορτάζ σχετικά

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2011

Τουρκική πρόκληση με χρώμα Ιμίων στο Αγαθονήσι - Βίντεο


ImageΤούρκος Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι μερικές ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Αρχηγού του κόμματος Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε σε δήλωση του ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι.
Ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Ümit Yalım αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο τουρκικό νησί όπως δήλωσε στους Έλληνες λιμενικούς μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος του. Όπως δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ μόλις επέστρεψε πίσω στα τουρκικά παράλια, ζήτησε από τους Έλληνες λιμενικούς στο Αγαθονήσι να του επιτρέψουν να επισκεφτεί το «δικό μας (τουρκικό) νησί» και δεν τον άφησαν.
Τους έδειξε δε και το διπλωματικό του διαβατήριο χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι άνδρες του λιμενικού όπως αναφέρει δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί στο νησί. Συνεχίζοντας το κρεσέντο προκλητικότητας ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Συνταγματάρχης Ümit Yalım δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι βρίσκονται υπό ελληνική στρατιωτική κατοχή.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ο Αρχηγός του κόμματος Namik Kemal Zeybek ισχυρίστηκε ότι προτίθεται να επισκεφτεί τα νησιά αυτά χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο, και ότι αν δεν βρει βάρκα για να πάει στα δύο νησιά θα κολυμπήσει μέχρι αυτά. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε ότι  «Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο».
Το γεγονός αυτό έρχεται να δέσει με τις αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σήμερα για τις αληθινές προθέσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Ahmet Davutoglou όσον αφορά το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, ο οποίος όπως αναφέρεται στο απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2009 ότι «η κυριαρχία αυτών των “βράχων” ήταν υπό αμφισβήτηση, όπως τα Ίµια» (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4631367).
Η αντίδραση αυτή του Davutoglou ήρθε σε απάντηση της τοποθέτησης του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα ότι οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να σταματήσουν.  Με απλά λόγια δηλαδή ο Τούρκος ΥΠΕΞ μπορεί να μας μιλά περί μηδενικών προβλημάτων με τους γειτόνους χωρίς όμως να ξεχνά τις επεκτατικές βλέψεις του τουρκικού κράτους που όπως αποδεικνύεται είναι διαχρονικές ανεξαρτήτως αν στην εξουσία της γειτονικής χώρας είναι οι κεμαλιστές ή οι ισλαμιστές. 
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση όλων αυτών που προπαγανδίζουν και προωθούν την ελληνοτουρκική φιλία ειδικότερα δε οι τοπικοί άρχοντες των νησιών του Αν. Αιγαίου που πιστεύουν ότι οι Τούρκοι ξαφνικά ξέχασαν τον μακροχρόνιο επεκτατικό γεωπολιτικό τους σχεδιασμό και αποφάσισαν να συμπεριφερθούν ως μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι νότες πρέπει να ταξιδεύουν ελεύθερες!

http://osarena.net/
Μια από τις πιο μεγάλες βιομηχανίες παγκοσμίως είναι αυτή της μουσικής.
Γενικότερα στο όλο θέμα, έφερε τα πάνω-κάτω η διάδοση του διαδικτύου μα και οι καλλιτέχνες που κατάλαβαν τη δύναμη του μα και τα νέα δεδομένα της εποχής και διανέμουν τη μουσική τους ελεύθερα.
Βέβαια η αλήθεια είναι πως η μουσική είναι ένας τομέας που έμμεσα η άμεσα μπορεί να δώσει κέρδη και όλοι φυσικά προσπαθούν να ωφεληθούν από αυτό.
Θα κρατήσω το επίπεδο και δε θ’ αναφερθώ στα κάθε είδους κρατικά και δημοτικά χαράτσια στο θέμα, όπου σαν αποτέλεσμα έχει να επιβαρύνει τον τελικό καταναλωτή. Όλους εμάς δηλαδη.
Εδώ και κάμποσο καιρό ενσωμάτωσαν στο εθνικό δίκαιο (δε μπορούν να κάνουν κι’ αλλιώς), τις άδειες χρήσης creativecommons, για τη διανομή πνευματικών έργων.
Αυτό σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να διανέμει το έργο του, όπως κρίνει καλύτερα.
Η Ελληνική γραφειοκρατία και ακαμψία των Δήμων στο θέμα, που απαιτούν άδεια από τις εταιρείες πνευματικής ιδιοκτησίας όπως η ΑΕΠΙ ωστε να έχουν τη δυνατότητα να παίζουν μουσική στα μαγαζιά τους, δημιουργήθηκε ένα θεματακι νομιμότητας η νομιμοφάνειας. Το θέμα ανέλαβε η fairmusic, όπου και ανέλαβε ν’ αντιπροσωπεύει τα συμβόλαια που δίνει το Jamedo, για τη διάθεση της ανοιχτής μουσικής στην Ελλάδα.
Σημαντική εξέλιξη, αφου στην ουσία ανοίγει τον δρόμο για τη διάθεση της μουσικής ελεύθερα.
Έτσι, στο εξής οι Δήμοι όλης της χώρας υποχρεούνται να εκδίδουν Άδεια Μουσικής σε όλους τους συνδρομητές της JAMENDO οι οποίοι έχουν υποχρέωση να καταθέτουν την άδεια χρήσης που δίνει η Jamendo και την υπέυθυνη δήλωση ότι η μουσική που παίζουν δεν ανήκει σε δημιουργούς που έχουν δώσει διαχείριση των δικαιωμάτων στους δύο παραπάνω οργανισμούς.

Στο fairmusic.gr, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν εύκολα βοήθεια τα παιδιά έχουν φτιάξει όλα τ’ απαραιτητα πολύ αναλυτικά, ωστε να καλύψουν τόσο επιχειρήσεις, όσο και ιδιώτες.
Δείτε και ένα αναλυτικότατο βιντεο, για την απόκτηση άδειας από το Jamedo, που έχουν φτιάξει, ωστε να καλύψουν όλες τις απορίες:

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΕΠΙ

Καλησπέρα είμαι και εγώ ένας μικρός μαγαζάτορας που διατηρώ κάπου στο πηλιο κατάστημα καφέ-αναψυκτήριο,και δεν φτάνουν όλα τα προβλήματα που έχουμε,οικονομικα,δρομοι που πεφτουν, καιρικές συνθήκες άσχημες προς το παρον,εχουμε και τον ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΕΠΙ, έλεος πια τι μας προσφερει? απλα ειναι ενα γραμμάτιο καθε τρεις και λιγο,με το ετσι θελω να μας παρουν λεφτα χωρις μια προσφορά.,τους φορους τους πληρονουμε γιατι μας εχουνε δεμενους,το ΤΕΒΕ το πληρονουμε, το επιμελητήριο τα ιδια και τελος παντων ολες τις υποχρεώσεις,η αεπι τι μου προσφέρει μπορει να....

μου πει καποιος?
Και ποιος λεει οτι το κρατος δουλευει για τα συμφεροντα ανωνυμης πνευματικης εταιριας, και μπαίνει ανάμεσα μας με την απειλεί προστιμου, μηπως κατι πρεπει να γινει να σταματησει αυτο το παραλογο συστημα.
Ευχαριστω για την φιλοξενια εκ των προτερων ενας ανωνυμως φιλος του υπεροχου BLOG ksipnistere
http://ksipnistere.blogspot.com 

φτιάξτε τα φώτα ρεεεεεεεεεεεεεεεεε

σήμερα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα έχουν σβήσει άλλα 150 μέτρα από φώτα στην παράλια στην περιοχή προς τα ξενοδοχεία 
το πράγμα του κουράσαμε πολύ όλοι η ξενοδόχοι διαμαρτύρονται γιατί αυτή η αδιαφορία 
αυτή η επιτροπή για τον τουρισμό του Δήμου τι κάνει μόνο τα δικά τους συμφέροντα νοιάζονται?

Τα ψέματα τέλειωσαν. Έχουμε πόλεμο.

Έδιωξαν πάλι το ΣΔΟΕ στο Αργοστόλι.

Πάνω από 50 άτομα μαζεύτηκαν  στο μαγαζί που πήγε η ΣΔΟΕ για έλεγχο.

Ήρθε και η αστυνομία.

Μετά από διαλογική συζήτηση, το ΣΔΟΕ απεχώρησε.

Η κινητοποίηση γίνεται με τηλέφωνα.

Ας δηλώσουν συμμετοχή ακόμα περισσότεροι.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό στο Αργοστόλι.

Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί δεν μαζεύουν χρήματα για το καλό μας.

Κλείνουν τα ΤΕΙ, κλείνουν νοσοκομεία, κλείνουν τη ζωή μας, για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι.

Αυτό δεν είναι ανεκτό.

Δεν μαζεύουν χρήματα για το καλό μας, αλλά για τη διεφθαρμένη παγκόσμια τραπεζοκρατία.

Τα ψέματα τέλειωσαν. Έχουμε πόλεμο.Πηγή: Δίκτυο Ιθάκη

Καταιγίδες αύριο στην Σκόπελο


Μείωση των Ανώτατων Τιμών Χονδρικής και Καταναλωτή στην αμόλυβδη βενζίνη 95RON


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΙΜΗ 1,90


   

    Σε συνέχεια της από 3 Μαΐου 2011 Κοινής Υπουργικής Απόφασης επιβολής Ανώτατων Τιμών Χονδρικής και Ανώτατων Τιμών Καταναλωτή για την αμόλυβδη βενζίνη 95RON σε 13 νομούς της χώρας και μετά από τις εξελίξεις των διεθνών τιμών πετρελαίου, οι νέες Ανώτατες Τιμές Χονδρικής και Καταναλωτή που θα ισχύουν από μεσάνυχτα Πέμπτης 19 Μαΐου 2011 (ώρα:00:01) μειώνονται και διαμορφώνονται ως εξής:

   

   

   

    ΝΟΜΟΣ Ανώτατη Τιμή Χονδρικής Ανώτατη Τιμή Καταναλωτή

    € / 1.000 λίτρα

    (συμπεριλαμβανομένων Φόρων και Δασμών)

    ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 1.634 1.704

    ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1.698 1.768

    ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ 1.684 1.754

    ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ 1.644 1.714

    ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ 1.649 1.719

   

    ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1.716

    ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ 1.724

    ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1.725

    ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1.745

    ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1.749

    ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 1.705

    ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ 1.702

    ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΟΣ 1.715

Επιτέλους επίδειξη δύναμης: Αρμάδα στέλνει η Ελλάδα στην Αν.Μεσόγειο!

Μεγάλη αεροναυτική δύναμη αποφάσισε να παρατάξει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ προκειμένου να καταστήσουμε σαφές "προς κάθε ενδιαφερόμενο" ότι η χώρα ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες της είναι έτοιμη για μείζονος έκτασης αεροναυτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο σε μεγάλη απόσταση από τις χερσαίες βάσεις.
Και βέβαια ότι διατηρεί ακέραιες τις δυνατότητές της να αστυνομεύσει τις περιοχές αρμοδιότητάς της και δικαιωμάτων της... 
Με αφορμή την άσκηση έρευνας-διάσωσης "ΙΩΝΑΣ 2011" ακόμα και αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα θα επιχειρηθεί να σταλεί ένα μήνυμα πολεμικής ετοιμότητας στην άλλη άκρη του Αιγαίου με αφορμή μια "ειρηνική" άσκηση SAR, όπου όμως από ελληνικής πλευράς θα παραταχθούν: 6 μαχητικά αεροσκάφη F-16, 1 ή 2 φρεγάτες, 1 πυραυλάκατος, 1 κανονιοφόρος, 1 C-130, 1 ΑΒ-205, 2 Super Puma, οι δυνάμεις που βρίσκονται στη Ρόδο και στο Καστελόριζο, πλωτά μέσα του Λιμενικού κλπ. Η άσκηση θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου 2011, όπως προαναφέραμε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) και έχει ξεχωριστή σημασία ειδικά σε αυτή την συγκυρία.
Την άσκηση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν Ακόλουθοι Άμυνας (ΑΚΑΜ) διαπιστευμένοι στην Ελλάδα. Η έξυπνη κίνηση διεξαγωγής της άσκησης σε μία περιοχή που έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω ΑΟΖ, αλλά και γενικότερης ψυχολογίας, πιστώνεται στο ΓΕΕΘΑ.
Είναι βέβαιο ότι από τουρκικής πλευράς θα υπάρξουν "παρατράγουδα" και για το λόγο αυτό έχει ετοιμαστεί ειδικό επιχειρησιάκό σχέδιο αντιμετώπισής τους με την ετοιμότητα του συνόλου του Π.Ν. και της Αεροπορίας.
Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΙΩΝΑΣ» είναι άσκηση μικρής κλίμακας, με σκοπό την παρουσίαση – επίδειξη της ικανότητας αντίδρασης του συστήματος έρευνας – διάσωσης καθώς και του βαθμού εκπαίδευσης των εμπλεκομένων δυνάμεων. Εκτελείται στην περιοχή ευθύνης έρευνας – διάσωσης της χώρας μας (σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών), σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς συμβάσεις των International Civil Aviation Organization (ICAO) και International Maritime Organization (IMO), την εθνική νομοθεσία, τις οικείες διατάξεις και διαταγές ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η άσκηση έχει διεξαχθεί το 2008 σε περιοχή ανατολικά της νήσου Ρόδου και το 2009 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου. Η άσκηση θα διευθύνεται – συντονίζεται από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), λόγω αρμοδιότητας.
Συνοπτικά στο σενάριο της άσκησης προβλέπεται εκτέλεση – παρουσίαση επιχείρησης έρευνας – διάσωσης ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα μετά από αεροπορικό ατύχημα, μετά από ναυάγιο καθώς και στρατιωτικών οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα συνέπεια ατυχήματος  δηλαδή υπάρχει και σενάριο διάσωσης-έρευνας μάχης (CSAR).
Το ενδιαφέρον είναι ότι στο σενάριο προβλέπεται "κλείδωμα" των περιοχών της υποτιθέμενης διάσωσης από μαχητικά αεροσκάφη για να αποφευχθεί να παρεισφρήσουν παράνομα αεροναυτικές δυνάμεις άλλου κράτους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συγκέντρωση της ΜΟΤΟΕ στη Σκιάθο

Η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια από τη ΛΕΜΟΤ motoe και συνεχίζεται να διοργανώνεται από την ΜΟΤΟΕ .

Είναι ο πολυπληθέστερος και μακροβιότερος συλλογικός θεσμός των μοτοσικλετιστών με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των μοτοσικλετιστών ,τη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων, την προώθηση του υγιούς μοτοσικλετισμού κ.λ.π.

Η 30η Πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσικλετιστών θα πραγματοποιηθεί στην Σκιάθο από τις 9 έως 13 Ιουνίου 2011.

προς δήμαρχο Σκοπέλου κακός δώσατε άδεια διαφημιστικής πινακίδας στο παλιό λιμάνι


εδώ η απόφαση Λήψη Αρχείου
γιατί εφόσον
Η χώρα της Σκοπέλου έχει διατηρήσει το νησιώτικο χρώμα με τα ασβεστωμένα σπίτια και ταγραφικά καλντερίμια της. Η παλιά πόλη της Σκοπέλου έχει κηρυχθεί διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί μέρος της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
δώσατε αυτήν την άδεια?
έπαναεξετάστε την απόφαση σας  

Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα της Σκοπέλουμε μεγάλη έκπληξη μόλις έφτασε η πληροφορία για  την απόφαση της εταιρίας ΝΕΛ να κάνει έκπτωσης μόνο για όσους ταξιδεύουν μέχρι Σκιάθο, και όσους έρχονται Σκόπελο να μην κάνουν έκπτωσης
εάν η εταιρία ΝΕΛ προχώρηση και υλοποίηση αυτήν την απόφαση εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα πλοίο της να προσέγγιση σε κανένα  λιμάνι της Σκοπέλου
εάν θέλουν να κάνουν πολιτική εκπτώσεων να την κάνουν με μεγάλη μας χαρά θα πρέπει να συμπερίλαβε την Σκόπελο και την Αλόννησο

στον ρουφιανο η ΝΕΛ τα νέα της για της έκπτωσηςπου αλλού θα έδινε τέτοια είδηση και ο ρουφιανος με χαρά το δημοσίευσε αμέσως  ρε Ουστ από την σκόπελο σκατο  παπαγαλάκι

Κανένας ξανά με τα πλοία της ΝΕΛ στην Σκόπελο


γιατί ρε μπαγλαμάδες μόνο στην Σκιάθο έκπτωσης δεν φτάνει που κοροϊδεύετε τους νησιώτες με την διακοπή των δρομολόγιων σας και όποτε σας καυλώσει κάνετε  δρομολόγια ,τώρα ερχόσαστε να θάψετε την σκόπελο με έκπτωσης μόνο στην Σκιάθο
να πάρει θέση τώρα ο δήμος σκοπέλου και όλοι η φορείς του νησιού για την ξέφτιλα της εταιρίας ΝΕΛ

Αλυσόδεσμιοι οι πολιτικοί μας συναινούν στη διαπλοκή με τους νταβατζήδες!
Διαπλεκόμενοι ως το μεδούλι και με εξαρτήσεις  από  επιχειρηματικά συμφέροντα που τους κρατάνε αλυσόδεσμιους, είναι η πλειοψηφία των πολιτικών στην Ελλάδα.
Και κυρίως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Των δύο κομμάτων εξουσίας.
Ποια συναίνεση και απίδια μάντολες;
Αρνούνται και οι μεν και οι δε να αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο τη διαπλοκή και τους νταβατζήδες που κρατάνε σιδηροδέσμια τη χώρα στην υπανάπτυξη.
Δεν είναι μόνο ο Φωτόπουλος, ο συνάδελφος του Ρίζου Ρίζου, αυτός που τρέμει ο Παπανδρέου.
Είναι οι μερακλήδες νταβατζήδες που τον χορεύουν σαν γιουσουφάκι.
Ότι ακριβώς έκαναν και με τον Καραμανλή.
Ότι-όπως όλα δείχνουν-θα κάνουν και με τον Σαμαρά, όταν γίνει πρωθυπουργός.
Δεν είναι η συναίνεση που απουσιάζει. Είναι το βαρύ ποινικό μητρών του πολιτικού συστήματος που δεν αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας στη χώρα…
 Υ.Γ> Πληροφορούμεθα πως ο ταλαντούχος κος Ντόρης Μαργέλλος, το όνομά του οποίοι είχε εμπλακεί στην περίφημη υπόθεση του σκανδάλου του καλαμποκιού, κινείται με learjet, μεταξύ Ελβετίας και Ουκρανίας. Ο κος Μαργέλλος ήταν συμφοιτητής του Παπανδρέου στο Κολλέγιο.

Προσφυγή της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου στον Εισαγγελέα Βόλου και στη Γ. Γ. Καταναλωτή για την παράνομη και καταχρηστική τακτική των τραπεζών έναντι των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.

Στον εισαγγελέα Βόλου και στη Γ. Γ. Καταναλωτή προσέφυγε η Ένωση Καταναλωτών Βόλου καταγγέλλοντας ότι κάποια από τα υποκαταστήματα των τραπεζών στο Βόλο και στον Αλμυρό:
-         αρνούνται συστηματικά και παράνομα να παράσχουν στα μέλη μας αναλυτική βεβαίωση οφειλών τους, κωλυσιεργώντας με αυτόν τον τρόπο και καθυστερώντας τα μέλη μας που επιθυμούν να ενταχθούν στο Ν. 3869/10 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
-         απαιτούν χρηματικό αντάλλαγμα ( 30 €), προκειμένου να παράσχουν  αναλυτικές βεβαιώσεις οφειλών, τις οποίες εκ του νόμου υποχρεούνται να παράσχουν ατελώς, εντός πενθήμερης προθεσμίας.
-         αρνούνται παράνομα και καταχρηστικά   να παραλάβουν τις αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού των μελών μας, ενέργεια στην οποία εκ του νόμου οφείλουν να προβούν.
-         παραπληροφορούν σκοπίμως και παραποιούν το γράμμα του νόμου δίνοντας,  πάντα υπό το πέπλο της ανωνυμίας και απουσίας διακριτικών της Τράπεζας, έγγραφο στο οποίο αναγράφονται οι υποτιθέμενες δυσμενέστατες συνέπειες που θα επωμιστούν οι υπερχρεωμένοι, με τη υπαγωγή τους στο νόμο. Η τακτική αυτή τηρείται κατά  την προσωπική επικοινωνία στο υποκατάστημα, αλλά και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δανειολήπτη, και μάλιστα σε ακατάλληλες ώρες. Με στόχο την πλήρη απαξίωση του νόμου και την παροχή ψευδών πληροφοριών,  ως δήθεν εγκυρότερες αυτών που παρέχουν οι νομικοί μας σύμβουλοι.
-         οι υπάλληλοι των εν λόγω υποκαταστημάτων απευθύνονται  απαξιωτικά, προσβλητικά και θρασύτατα προς τα μέλη μας, υπερχρεωμένους δανειολήπτες, εξαχνώνοντας τα ίχνη αξιοπρέπειας που τους έχουν απομείνει  και οδηγώντας τους στην απόγνωση και στην απροθυμία διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.
Τα πιστωτικά ιδρύματα γνωρίζουν άριστα τις ανακύπτουσες από το Ν 3869/10 υποχρεώσεις τους, όμως με τις παραπάνω πρακτικές τους οδηγούν τους υπερχρεωμένους συμπολίτες μας σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του νόμου, να αποθαρρύνονται και να μην διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Με την παρέμβαση της Αντιπροέδρου της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου κ. Κυριακής Πλαστάρα και των νομικών μας συμβούλων επιλύονται κάποια προβλήματα, όμως είναι  πλέον επιτακτική ανάγκη η Δικαιοσύνη και οι Ελεγκτικές Αρχές του Υπουργείου να επέμβουν και να υποχρεώσουν τις τράπεζες να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις διατάξεις του Νόμου 3869/10.

tromaktiko: Ο αριστερός λαϊκισμός

tromaktiko: Ο αριστερός λαϊκισμός: "του Σεραφείμ Κωνσταντίνου, Φιλόλογος Στον τόπο μας η ιδεοληπτική ανοησία αποτελεί σύμπτωμα σοβαρό της νόσου που ενδημεί χρόνια, αλλά εμφανί..."

tromaktiko: Ποδηλατόδρομοι και μουσικές καρέκλες για τη λαθρομ...

tromaktiko: Ποδηλατόδρομοι και μουσικές καρέκλες για τη λαθρομ...: "της Σοφίας Βούλτεψη Δεν ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε από ένα υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε επί ώρες την επαύριο μιας τραγωδίας στο..."

sibilla - σίβυλλα: Αριστερή Ενότητα

sibilla - σίβυλλα: Αριστερή Ενότητα

ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Σε θετική τροχιά κινούνται οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και προέρχονται από τα αεροδρόμιο της χώρας και πλέον ο ελληνικός τουρισμός βάζει πλώρη για διψήφιο νούμερο αφίξεων στο...
σύνολο του έτους.
Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών σημείωσαν άνοδο 5,6% σε σχέση με το κακό 2010 φτάνοντας τους 1.147.555 τουρίστες. Εντυπωσιακή είναι ωστόσο η αύξηση που σημειώθηκε το μήνα Απρίλιο για το σύνολο της χώρας πετυχαίνοντας 24,04%, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισοί περίπου τουρίστες τους πρώτους μήνες του 2011 αφίχθησαν τον Απρίλιο (541.974).
Σε ό,τι αφορά την κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας, την παράσταση κλέβουν η Ρόδος, η Κως και Ζάκυνθος, οι αυξήσεις των οποίων κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα τον Απρίλιο. Η μεν Ρόδος σημείωσε άνοδο στις αεροπορικές αφίξεις 133,00% τον Απρίλιο και το 119,18% το τετράμηνο, η Κως 600% στο τετράμηνο και 539% τον Απρίλιο, ενώ η Ζάκυνθος 521% στο τετράμηνο και 504% τον Απρίλιο. Να σημειωθεί ότι η απογείωση στα εν λόγω νησιά οφείλεται κατά κύριο λόγω στην έλευση των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ΥΠΠΟΤ τους τελευταίους μήνες.
Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Αθήνας αν και τα στοιχεία δεν ήταν θετικά, καθώς στο τετράμηνο σημειώνει πτώση 4,94% στις αφίξεις, τον επίμαχο μήνα Απρίλιο κινήθηκε με άνοδο 1,60% και υπάρχει αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες όπου θα κορυφωθεί η τουριστική κίνηση.

Αεροπορική σύνδεση Βόλου με Κρήτη και Μύκονο...

Αεροπορική σύνδεση Βόλου με Κρήτη και Μύκονο...
«Φτερά» και για πτήσεις εσωτερικού φαίνεται να ανοίγει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Αεροπορική εταιρία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να ανοίξει σταθερές αεροπορικές γραμμές από Βόλο για Ηράκλειο και από Βόλο για Μύκονο και μάλιστα από φέτος το καλοκαίρι.
Σε ανοδική τροχιά κινείται μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη Μαγνησία με σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό. Μετά τις σταθερές τα τελευταία χρόνια πτήσεις πλήθους αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους με το εξωτερικό, συνδέοντας την Κεντρική Ελλάδα με όλη την Ευρώπη, σοβαρές διαφαίνονται οι προοπτικές για την έναρξη πτήσεων εσωτερικού.
«Αν οι συμφωνίες καταλήξουν θετικά -και είναι πολύ πιθανό- τότε για το αεροδρόμιο διανοίγονται νέες, ακόμη καλύτερες προοπτικές, καθώς είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει την αφετηρία και για άλλες αεροπορικές γραμμές στο εσωτερικό της χώρας».
Εκπρόσωποι της Κρητικής αεροπορικής εταιρίας έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον αερολιμενάρχη Νέας Αγχιάλου, ενημερώνοντας για τα σχέδιά της να συνδέσει το Βόλο κατ’ αρχήν με δύο νησιά, την Κρήτη και τη Μύκονο.
Σύμφωνα με τα σχέδιά της το πλάνο ίσως και από το φετινό καλοκαίρι, θα περιλαμβάνει πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα Πέμπτη και Κυριακή.
Στέλεχος της εταιρίας έχει επικοινωνήσει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενημερώνοντας ότι θα επιδιώξει συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν λεπτομέρειες του σχεδιασμού. Η συνάντηση αναμένεται να καθοριστεί σύντομα.

'Kόψτε αργίες,διακοπές(!) και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις" αν θέλετε λεφτά..


η νέα ...αξίωση της φραου Μέρκελ

Πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα εμφανίζεται η Γερμανία, όμως υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, όπως τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, βάζοντας στο στόχαστρο τις...
πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τις διακοπές και τις αργίες των Ελλήνων εργαζομένων.

Σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), την Τρίτη, στο Μέσεντε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους.

"Η Γερμανία θα βοηθήσει, αλλά θα το κάνει μόνον όταν οι άλλοι καταβάλλουν προσπάθειες. Και αυτό πρέπει να αποδειχθεί", σημείωσε, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της αναφέρθηκε και στις συντάξεις. Δεν μπορεί "σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι πιο νωρίς από εκείνους στη Γερμανία. Θα πρέπει όλοι να καταβάλλουν λίγη προσπάθεια", είπε, ενώ έβαλε στο στόχαστρο τις διακοπές και τις αργίες.

"Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα και ο ένας να κάνει πολλές διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται στο διηνεκές", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/05/k_18.html#ixzz1Mh5Ewq1f

ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΝΑΟΥΣ Συνελήφθη 51χρονος που δεν είχε ιερό και όσιο

Συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Καρδίτσας, 51χρονος , κάτοικος Καρδίτσας, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικοί προσήγαγαν τον δράστη ως ύποπτο για διακεκριμένες κλοπές και συγκεκριμένα διαρρήξεις μονών και ναών στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.
 Το αποτέλεσμα της σύλληψης ήταν αρκετά εντυπωσιακό καθώς εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, τις οποίες ο δράστης ομολόγησε. Συγκεκριμένα:
 * Την 07-05-2011 διέρρηξε την Μονή Αγίας Τριάδος Σάικας του Δ.Δ. Σάικας, Δήμου Αγράφων - Νομού Ευρυτανίας, αφαιρώντας μία οστεοθήκη με την κάρα του Αγίου Στυλιανού, ένα θυμιατό, ένα ευαγγέλιο, ένα μυροδοχείο, ένα δισκοπότηρο, έναν ασημένιο σταυρό και δύο κουταλάκια θείας κοινωνίας,
* Πριν δύο μήνες περίπου, αφαίρεσε από ιδιωτικό εξωκκλήσι στο Δ.Δ. Καναλίων Καρδίτσας , ένα παλιό θυμιατό και εκκλησιαστικά βιβλία,
* Πριν δύο μήνες περίπου, αφαίρεσε εικόνες Αγίων από τον Ν. Αγίου Γεωργίου του Δ.Δ. Μπελοκομίτη Καρδίτσας,
* Πριν ένα μήνα αφαίρεσε από τον Ν. Αγίας Παρασκευής του Δ.Δ. Καροπλεσίου Καρδίτσας ένα σήμαντρο (καμπάνα) και
* Αρχές Φεβρουαρίου αφαίρεσε από εξωτερικό χώρο της Μονής Αγίας Παρασκευής του Δ.Δ. Ραχούλας Καρδίτσας μία καμπάνα είκοσι - τριάντα κιλών.
Επίσης από την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης, το χρονικό διάστημα από 26-11-2006 έως την 07-05-2011, διέπραξε τις εξής κλοπές:
-Διέρρηξε το Μουσείο του Χαρίλαου Φλωράκη στον Ίταμο Καρδίτσας στη θέση Παλαιοζογλόπι, αφαιρώντας διάφορα προσωπικά αντικείμενα και κειμήλια του εκλιπόντος Χαρίλαου ΦΛΩΡΑΚΗ.
- Διέρρηξε την Δημοτική Πινακοθήκη του Καροπλεσίου Καρδίτσας αφαιρώντας δέκα έργα τέχνης (πίνακες ζωγραφικής)
- Επιπλέον, εντόπιζε ερημικές εκκλησίες, μονές και εξωκκλήσια στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Καρδίτσας, κυρίως σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές. Ακολούθως, παραβίαζε τις πόρτες εισόδου τους, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσε εικόνες , ευαγγέλια, ξυλόγλυπτα τέμπλα, τιμαλφή, εκκλησιαστικά είδη, πολύτιμα βιβλία και άλλα αντικείμενα λατρείας, τα οποία στη συνέχεια εμπορεύονταν, μεταφέροντας και πωλώντας τα στην Αθήνα.
Ποιο αναλυτικά διέρρηξε άλλες 16 μονές και ναούς στα Δ.Δ Οξυάς, Πετρίλου, Νεράιδας, Ξυνονερίου (δύο ναούς), Απιδιάς, Μπελοκομύτη, Φράγκου (δύο ναούς), Καππά, Χάρμα, Καναλίων, Δροσάτου, Καροπλεσίου, Κρύας Βρύσης και Αμαράντου Καρδίτσας.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην κύρια και στην πατρική οικία του δράστη στην Καρδίτσα και στην Καστανιά αντίστοιχα, καθώς και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* τέσσερα αρχαία χάλκινα νομίσματα (δύο Ελληνικά και δύο Ρωμαϊκά),
* πλήθος ευαγγελίων, παλαιών εκκλησιαστικών, ιστορικών, λογοτεχνικών και άλλων βιβλίων,
* φύλλα εφημερίδων χρονολογίας 1938, 1984 και 1985,
* ατομικά έγγραφα, ιστορικές σημειώσεις και κείμενα πολιτών χρονολογίας δεκαετίας 1930 κ.ε.,
* επτά κουδουνάκια προερχόμενα από εκκλησιαστικά θυμιατά, στρατιωτικό τηλεφωνικό σύνολο διαβιβάσεων με χειροτηλέφωνο κ.α..
* διαρρηκτικά εργαλεία, κόφτες και τέσσερα ζεύγη γαντιών.
Επίσης, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως, που νωρίτερα ενημερώθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, ζητώντας τους να ενεργήσουν επί τόπου έρευνα, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε κατάστημα - παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι στην Αθήνα, ιδιοκτησίας 76χρονου , στον οποίο ο συλληφθείς πωλούσε τα κλοπιμαία. Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε η οστεοθήκη μαζί με υπολείμματα λειψάνου, τα οποία είχε αφαιρέσει ο δράστης από την Μονή Αγίας Τριάδος Σάικας την 07-05-2011.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 51χρονου , το οποίο χρησιμοποιούσε για την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας, ενώ σε βάρος του 76χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καρδίτσας.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΠΩΣ Η ΓΗ ΦΥΓΑΜΕ ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

Τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις για την ύπαρξη ενός εξωπλανήτη που θα μπορούσε να διαθέτει ζωή υποστηρίζουν ότι συγκέντρωσαν Γάλλοι αστρονόμοι. Ο πλανήτης Gliese 581d, σχετικά κοντά στη γαλαξιακή γειτονιά της Γης, «είναι αρκετά ζεστός ώστε να έχει ωκεανούς, σύννεφα και βροχοπτώσεις». Όσοι πάντως...
ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν, θα πρέπει να κάνουν αυστηρή δίαιτα και να ξεχάσουν τη γήινη λιακάδα.
Ο δυνητικά φιλόξενος εξωπλανήτης περιφέρεται γύρω από το άστρο Gliese 581, έναν κόκκινο νάνο που βρίσκεται μόλις 20 έτη φωτός από τον Ήλιο (συγκριτικά, το πλησιέστερο στον Ήλιο άστρο, το Α του Κενταύρου, απέχει 4 έτη φωτός).
Ο Gliese 581d ανακαλύφθηκε το 2007 και είναι ένας από τους τέσσερις ή έξι πλανήτες του παράξενου συστήματος. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, δημοσιευμένη στο Astrophysical Research Letters, ο πλανήτης βρίσκεται στην άκρη της λεγόμενης κατοικήσιμης ζώνης, εκεί που η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για την ύπαρξη υγρού νερού.
Γεγονός πάντως είναι ότι η ανακάλυψη του Gliese 581d είχε γίνει δεκτή με δυσπιστία πριν από τέσσερα χρόνια, με ορισμένους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πλανήτης δεν υπάρχει καν.
Ακόμα και οι αστρονόμοι που αποδέχονταν την ύπαρξή του υποστήριξαν ότι ο πλανήτης είναι υπερβολικά σκοτεινός, καθώς δέχεται λιγότερο από το ένα τρίτο της ακτινοβολίας με την οποία λούζει ο Ήλιος τη Γη -οι κόκκινοι νάνοι είναι εξάλλου ασθενικά άστρα με ήπιο, κοκκινωπό φως.
Επιπλέον, ο Gliese 581d ενδέχεται να έχει τη μία πλευρά του μονίμως στραμμένη στο μητρικό του άστρο, οπότε στην άλλη πλευρά θα βασίλευε αιώνια νύχτα.
Τώρα, όμως, η γαλλική ομάδα που υπογράφει τη νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ο εξωπλανήτης έχει το δυναμικό να φιλοξενεί κάποιου είδους κατοίκους. Το σημαντικό είναι ότι η ατμόσφαιρά του πιθανότατα αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα, ένα αέριο του θερμοκηπίου που συγκρατεί θερμότητα και θα μπορούσε να αποτρέπει τη θανατηφόρο παγωνιά.
«Με μια πυκνή ατμόσφαιρα διοξειδίου του άνθρακα -ένα πιθανό σενάριο για έναν τόσο μεγάλο πλανήτη- το κλίμα του Gliese 581d όχι μόνο είναι σταθερό, αλλά είναι επιπλέον και αρκετά ζεστό ώστε να διαθέτει ωκεανούς, νέφη και βροχοπτώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (CNRS)
Παρόλα αυτά, ο Gliese 581d «θα ήταν ένα αρκετά παράξενο μέρος να επισκεφθεί κανείς» επισημαίνει η ερευνητική ομάδα. Πρώτον, το φως του κόκκινου νάνου είναι διαφορετικό από το φως του Ήλιου. Και δεύτερον, ο πλανήτης έχει μάζα διπλάσια από της Γης, οπότε έχει και δύο φορές πιο ισχυρή βαρύτητα. Ένας γήινος που ζυγίζει 70 κιλά στη Γη θα έβλεπε τη ζυγαριά να γράφει 140 κιλά στον Gliese 581d.
«Ο πυκνότερος αέρας και η πυκνή νέφωση θα κρατούσαν την επιφάνεια σε ένα ζοφερό, κόκκινο λυκόφως» προειδοποιούν οι ερευνητές.
Οι γήινοι που θα ήθελαν να επισκεφθούν αυτό το παράξενο τοπίο θα έπρεπε εξάλλου να λάβουν υπόψη τους το χρόνο του ταξιδιού: το φως χρειάζεται 20 χρόνια για να διανύσει την απόσταση, ενώ οι σημερινές πυραυλικές τεχνολογίες θα χρειάζονταν 300.000 χρόνια.

Ο Γιώργος Τράγκας για τον Στρος Καν ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ

Αναρχοκομμουνιστική προπαγάνδα από Λάκη Λαζόπουλο στο κανάλι των Γερμανών καπιταλιστών…


“Ακροδεξιοί έσφαξαν τον Μπαγλαντεσιανό στα Πατήσια σύμφωνα με τον Λάκη”
Όλοι οι «καλοί» χωράνε σε αυτόν τον κόσμο και σε τούτο τον «ντουνιά»… Έτσι στο κανάλι ALPHA, το οποίο ως γνωστόν ανήκει σε καπιταλιστική γερμανική εταιρεία, ο Λάκης, ο αναρχοαυτόνομος, είπε μεταξύ άλλων στην σημερινή γελοία και όχι για γέλια εκπομπή του, ότι δεν αποκλείεται να μην ήταν αναρχικοί αυτοί που έκαψαν το τμήμα των Εξαρχείων και στην συνέχεια τρεις συνανθρώπους μας στην λαϊκή αγορά. Όλα τα ξέρει ο Λάκης…  Οι ίδιοι τόσες φορές έχουν παραδεχθεί ότι έχουν επιτεθεί στο τμήμα Εξαρχείων, όμως ο Λάκης το αμφισβητεί!
Θα μας πείτε γελάνε πολλοί με την εκπομπή του, θα απαντήσουμε ότι εκεί έχουν καταντήσει το κωμικό αισθητήριο του Έλληνα, να γελάει με ατάλαντες αρλούμπες. Μη ξεχνάτε εξάλλου και το γνωστό “Γελά δ’ ο μωρός καν τι μη γελοίον εί.”…
Είπε επίσης ο Λάκης ότι μόλις δολοφονήσανε τον Έλληνα στην πλατεία Βικτωρίας ήρθε και το ισοζύγιο και οι ακροδεξιοί έσφαξαν έναν Μπαγλαντεσιανό. Ώπα και Σέρλοκ Χολμς ο Λάκης! Ανακάλυψε τους… ενόχους ή τουλάχιστον την πολιτική τους ταυτότητα… Συνεχίζει δηλαδή την άθλια προπαγάνδα του καθεστώτος περί συμψηφισμού εγκλημάτων. Άξιος ο μισθός του από τους Γερμανούς πλουτοκράτες ιδιοκτήτες του καναλιού που τον πληρώνει…
πηγη 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου