Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Προσάραξη του Φ/Γ «SHENΥANG I» στο Κατάκολο


Αύριο θα συνεχιστούν οι προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου «SHENΥANG I» που προσάραξε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «ΘΙΝΩΝ - ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ» Ηλείας.

Στο σημείο μετέβησαν αρχικά προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου Αμαλιάδας και του Λιμεναρχείου Κατάκολου, όπου διαπίστωσαν ότι το Φ/Γ «SHENΥANG I» σημαίας Τόνγκο έχει προσαράξει.

Προς παροχή βοήθειας απέπλευσε για την περιοχή Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚ. και το Ρ/Κ «ΑΛΦΕΙΟΣ».

Στις 12:50, μετά από επιβίβαση στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚ επί του πλοίου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κούτες με λαθραία τσιγάρα. Στις 15:00 το πλοίο περιήλθε σε δυσχερέστερη θέση, από την αρχική, παίρνοντας κλίση, ερχόμενο παράλληλα και πάρα πολύ κοντά στην ακτή.

Απογευματινές ώρες, έγιναν προσπάθειες αποκόλλησης του «SHENΥANG I» από το Ρ/Κ «ΑΛΦΕΙΟΣ», με αρνητικά αποτελέσματα.

Το «SHENΥANG I» είχε αποπλεύσει σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, με εξαμελές πλήρωμα, κενό φορτίου από το Μαυροβούνιο με προορισμό το Μερσίν Τουρκίας. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επιτέλους! Θα μένουν περισσότερο ανοικτοί οι αρχαιολογικοί χώροι (ΕΚΤΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ)- Δείτε αναλυτικά

Είκοσι ένας αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ωράριο αφορά όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, στα παρακάτω Μουσεία:

1. Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Αθηνών (8.00-19.00)

2. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Θεσσαλονίκη (8.00-20.00, ΔΕΥΤΕΡΑ 13.30-20.00)

3. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (8.00-20.00)

4. Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων (8.00-20.00)

5. Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας (8.00-20.00)

6. Ι. Ναός της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Έβρου (είναι ανοικτός καθημερινά 7:00 έως 19:00 διότι λειτουργεί ως ενοριακός ναός)

7. Αρχαιολογική Συλλογή Γρεβενών (Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Παρασκευή: 8.30-15.00, Σάββατο-Κυριακή, 8.30-18.00)

8. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας (8:30-17:00, Δευτέρα κλειστό)

9. Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (8.30-17.00, Δευτέρα κλειστό

10. Θησαυροφυλάκιο Ιωαννίνων (8.30-17.00, Δευτέρα κλειστό)

11. Αρχαιολογικός χώρος Ιτς Καλέ, Ν. Ιωαννίνων (7.00-22.00)

12. Αρχαιολογικός χώρος Νεκρομαντείου (8.00-20.00)

13. «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου (8.00-20.00)

14. Αρχαιολογικός Χώρος Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας (7.30-19.30)

15. Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας - Υπάτη (8.00 - 18.00 )

16. Μονή Οσίου Λουκά (8.00-18.00)

17. Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών (8.00-18.00)

18. Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (8.00-20.00)

19. Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Μεσσήνης (8.30-20.30)

20. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (8.00-20.00)

21. Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού (08.00-17.00)
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔ@ΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟ?

Στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των "επίορκων" εφοριακών

Οι τρεις συνελήφθησαν με προσημειωμένα χρήματα ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία ότι ζήτησαν 1.000 ευρώ για να μη βεβαιώσουν μεγάλες παραβάσεις.

Εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τριών κατηγορουμένων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ εκδόθηκε.

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους προκειμένου να αποκαλυφθεί η τέλεση εκ μέρους τους παρομοίων πράξεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.


ΣΕΡΛΗΣ Κωνσταντίνος του Μιχαήλ
ΣΕΡΛΗΣ Κωνσταντίνος του Μιχαήλ

ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ Γεώργιος του Εμμανουήλ
ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ Γεώργιος του Εμμανουήλ

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Σερλή του Μ., Γιώργο Τσικνάκη του Ευ. και Δημήτριο Μαλιάγκα του Ν., οι οποίοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία.

Ποινική δίωξη για κακουργηματική δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται με 1.000 ευρώ από επιχειρηματία, ενώ ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα ερευνήσει και το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί και "ξέπλυμα χρήματος".

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των τριών αφορά την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ένας βαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε όπλο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο σπίτι ενός εκ των τριών εντοπίστηκε χρηματικό ποσό 85.570 ευρώ καθώς και υψηλού τιμήματος αυτοκίνητο, ενώ πάνω του περίπου 10 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, ο ανακριτής που θα χρεωθεί την υπόθεση θα κληθεί να εντοπίσει την "πηγή" των χρημάτων ώστε να εξακριβωθεί αν στην υπόθεση, τουλάχιστον για τον εν λόγω υπάλληλο, τίθεται θέμα διάπραξης του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει όλα τα νόμιμα παραστατικά για τα επίμαχα ποσά.

Και οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται την κατηγορία σε βάρος τους, ενώ εκείνος στον οποίο εντοπίστηκε το ποσό του χρηματισμού υποστηρίζει ότι κάποιος το τοποθέτησε εν αγνοία του στο σακάκι του, που είχε αφήσει κρεμασμένο σε καρέκλα λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή τους.

Η ΠΝΟ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ Φ/Γ-Ο/Γ OLYMPUS

Μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας εμπόδισαν τη φόρτωση και τον απόπλου του Φ/Γ - Ο/Γ Οlympus από το λιμάνι της Κορίνθου, καθώς ζητούν από την πλοιοκτήτρια εταιρία την πρόσληψη 21 Ελλήνων ναυτικών. Από τη πλευρά της η πλοιοκτήτρια εταιρία, Nel Lines, ανακοίνωσε ότι προσέλαβε 12 Έλληνες και αναμένεται να ναυτολογήσει άλλους τέσσερις. Το Φ/Γ - Ο/Γ Οlympus θα μετέφερε φορτηγά στην Αγκόνα της Ιταλίας.

ΤΑ ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

«Σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων της νήσου Σκιάθου λόγω των ελλείψεων στο κέντρο υγείας»

Eρώτηση του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων της νήσου Σκιάθου λόγω των ελλείψεων στο κέντρο υγείας» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο κ. Απ. Νάνος.

Όπως αναφέρεται «κινδυνεύει η ζωή των κατοίκων της Σκιάθου, καθώς η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου επέβαλε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου ακάλυπτες εφημερίες εξαιτίας της έλλειψης ιατρών προσπαθώντας να εξοικονομήσει πόρους αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ερωτάται ο Υπουργός τι μέτρα θα πάρει.

Σεμινάρια για… επαναστάτες


Ας κρατήσουν οι χοροί και τα τραγούδια...

Εδώ και αρκετούς μήνες το καζάνι έχει μπει σε διαδικασία βρασμού. Το περιεχόμενό του (βλ. Έλληνες πολίτες) ενώ προοριζόταν να προσφερθεί μετά το κυρίως πιάτο (βλ. ξεπούλημα όλων των «χρυσαφικών» και «ασημικών» της Ελλάδας) ως επιδόρπιο στις «δάνειες δυνάμεις», τελικά λόγω τεχνικού προβλήματος στο πείραμα «νόμιμη καταλήστευση και υποδούλωση χώρας χωρίς πόλεμο», πήρε μάλλον λάθος «βράση» και… κινδυνεύει να εκραγεί…

Δεδομένων των αποτυχημένων μέχρι σήμερα προσπαθειών Ελλήνων πολιτών να αντισταθούν στα στελέχη της μνημονιακής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, χρησιμοποιώντας λαχανικά, αυγά, νερά, γιαούρτια (και άλλα τινά), διαπιστώσαμε πως δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί περαιτέρω αυτή η κατάσταση.

Και εξηγούμαστε:

Είναι πλέον διαπιστωμένη η ανικανότητα επιτυχούς στόχευσης των κινούμενων πολιτικών στόχων, αφού κανένας Έλληνας πολίτης δεν έχει επιφέρει ουσιαστικό «χτύπημα», ούτε με γιαούρτι!!! Δεν είναι δυνατόν να πετάγονται 5 γιαούρτια και να μην βρίσκει ούτε ένα στόχο!!!

Ως εκ τούτου, θεωρούμε πως θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση και μεθοδική προπόνηση για να μην επαναληφθούν οι αστοχίες του παρελθόντος. Δεν είναι δυνατόν να μην βρίσκει στόχο κάποιος, όταν ο στόχος απέχει 2 έως 10 μέτρα!

Καλούμε, λοιπόν, τους Έλληνες πολίτες να αρχίσουν προπονήσεις έτσι ώστε να βελτιωθούν και να παράγουν αποτέλεσμα. Παρακαλούνται ειδικοί σε σκοπευτικά θέματα να επικοινωνήσουν με το ιστολόγιο, ώστε να συντονίσουμε μαθήματα σε τυχόν αρχάριους ενδιαφερομένους. Καλούμε σε καθημερινή πρακτική εξάσκηση για να μεγιστοποιηθεί το ποθητό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στο SKOPELOSNEWS

ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη στήριξη και τη μεγάλη εμπιστοσύνη που δείξατε στο skopelosnews και μέσα σε τρεις μήνες καταφέραμε να είμαστε το μεγαλύτερο blog στης Σποράδες και ένα από τα μεγαλύτερα στα ελληνικά νησιά ,σήμερα περάσαμε τους 100,000 επισκέπτες σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε συνεπείς πάντα αυτό που ζητάμε από όλους εσάς είναι να πάρετε την Σκόπελο στα δικά σας χέρια και να ξέρετε ότι το skopelosnews ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά της ΣΚΟΠΕΛΟΥ με τελικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας! Στην προσπάθεια του skopelosnews μπορούν να βοηθήσουν όλοι με την ελεύθερη - δημόσια έκφρασή τους! ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!

Τελικα ο Γιώργος Σούρλας εχει μεγαλα @@@@

Νερό και θειάφι στα καύσιμα του στρατού!

Νερό και θειάφι στα καύσιμα του στρατού!Σοβαρότατες καταγγελίες –με στοιχεία- περί νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, έθεσε ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Γιώργος Σούρλας, που είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής της επιτροπής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου να ανακοινώσει το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης προκειμένου να αναζητηθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ασχολείται χρόνια με το ζήτημα και έχει ως σήμερα υποβάλει 14 ερωτήσεις. Πήγε μάλιστα το θέμα και στη δικαιοσύνη. Δεν πήρε όμως ποτέ απάντηση, και από προσωπική επιμονή το διερεύνησε μόνος του.
Τι διαπίστωσε λοιπόν;
Όπως επισημαίνει, οι Ενοπλες Δυνάμεις προμηθεύονται ναυτιλιακό πετρέλαιο αντί για κίνησης, το οποίο είναι υψηλό σε περιεκτικότητα θείου και νερού.
Είδε κι απόειδε λοιπόν να καταγγέλλει και τελικώς έβαλε δικό του άνθρωπο ο οποίος –παρανόμως- συνέλεξε δείγμα από τις αποθήκες στο Συκούριο και το πήγε στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
Τα αποτελέσματα λοιπόν έδειξαν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και περιεκτικότητασε θείο 900 mg, αντί για 10mg που προβλέπει ο νόμος! Κατήγγειλε οικονομική απάτη δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ ζήτησε από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τη συνδρομή εισαγγελέα, να πάρει δείγματα από δεξαμενές καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο κ.Σούρλας παρουσίασε ενώπιον των συναδέλφων του και την σχετική απόφαση προμήθειας καυσίμων για τις Ένοπλες Δυνάμεις που ισχύει μέχρι σήμερα, «απ΄ευθείας εκ των παραγομένων παρά εν Ελλάδι Διυλιστηρίων άνευ διαγωνισμού…» και η οποία υπεγράφη επί Γεωργίου Παπαδόπουλου.
http://www.tsantiri.gr 

Η ιδιόχειρη έκκληση προς τον Ευ. Μεϊμαράκη
Τις συγκλονιστικές εξελίξεις που σημειώνονται στη σκιά του τραγικού χαμού του στενού συνεργάτη και κουμπάρου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αποκάλυψε η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zouglaradio.

Το πρωινό της 14ης Δεκεμβρίου 2009 ο παιδικός φίλος και δεξί χέρι του πρώην υπουργού, Νίκος Κοτσαυτάκης, έφυγε από το σπίτι του και κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Λίγη ώρα αργότερα η οικογένειά του ειδοποιήθηκε από την ιδιαιτέρα του πρώην υπουργού ότι ο άνθρωπός τους ήταν νεκρός, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, και ενώ η ποινική προκαταρκτική για τις συνθήκες θανάτου του μυστακοφόρου άνδρα φαίνεται να έχει ξεχαστεί στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών, κυρίας Ιφιγένεια Γάκη, η οικογένεια του αυτόχειρα καλείται να σώσει την περιουσία της από επικείμενο πλειστηριασμό.Η επιστολή που κατήγγειλε ως αρχιτοκογλύφο τον αδελφό της ιδιαιτέρας!

Ως παρακαταθήκη για να λάμψει η αλήθεια και να εξακριβωθούν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, ο Νίκος Κοτσαυτάκης άφησε πίσω του μια ιδιόχειρη επιστολή. Σε αυτή κατηγορούσε ως αρχιτοκογλύφο και άνθρωπο που όπλισε το χέρι του έναν πολιτικό μηχανικό, αδερφό της ιδιαιτέρας του πρώην υπουργού.«Μου δάνεισε με επιταγές 68.000 ευρώ. Μου ζήταγε 1000% τόκο και με ανάγκασε να του κάνω προσημείωση και με εκβίαζε με πλειστηριασμούς», ανέφερε στις πρώτες γραμμές του σημειώματος καλώντας τον παιδικό του φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να «κοιτάξει την υπόθεση» και να βοηθήσει την οικογένειά του.

«Εγώ το κάνω αυτό για να σωθεί και άλλος κόσμος από τον τοκογλύφο και να πάρει τα ματωμένα χρήματα το παιδί του», κατέληγε.«Δεν ήρθε ούτε στη κηδεία»


Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης είναι ότι όπως κατήγγειλε στην εκπομπή η κόρη του αυτόχειρα, Έφη Κοτσαυτάκη, από το σημείωμα εξαφανίστηκε με εντολή της ιδιαιτέρας σε ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. η τελευταία σελίδα η οποία αναφερόταν σε θέματα εξοπλισμών!

Επιπλέον η κυρία Κοτσαυτάκη αναφέρθηκε στην παντελή αδιαφορία του πρώην υπουργού στο δράμα της οικογένειάς της παρά το γεγονός ότι ο κατονομαζόμενος ως «αρχιτοκογλύφος» είναι αδελφός της ιδιαιτέρας του, αλλά και ότι ο αυτόχειρας υπήρξε το δεξί του χέρι καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας.

Aκούστε τι ειπώθηκε στην εκπομπή Πέτρα του ΣκανδάλουΠρώην σύμβουλος Περιφερειάρχη ο φερόμενος ως «τοκογλύφος»

Από την εκπομπή παράλληλα προέκυψε ότι ο εν λόγω κατονομαζόμενος ως «τοκογλύφος» είχε στο παρελθόν διατελέσει ως σύμβουλος της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μέσα Ιουνίου ο πλειστηριασμός.

Ακόμα πιο δραματικό τόνο στην υπόθεση αυτοκτονία Κοτσαυτάκη δίνει η δυσχερής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά του.

Ενώ η Δικαιοσύνη συνεχίζει να διερευνά με ρυθμούς χελώνας τις καταγγελίες για εκβιασμούς, τοκογλυφίες και πλαστογραφίες που αναφέρονται στην ιδιόχειρη επιστολή, ολόκληρη η περιουσία της οικογένειας είναι υποθηκευμένη για συναλλαγματικές συνολικού ύψους 325.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο πολιτικός μηχανικός επισπεύδει τον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος του αυτόχειρα που αναμένεται να βγει στο «σφυρί» στις 22 Ιουνίου 2011 για μια φερόμενη οφειλή ύψους 121.819 ευρώ.

Στην εκπομπή παρενέβη και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Κοτσαυτάκη, κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να αποδοθεί Δικαιοσύνη σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=312316&cid=4

πλημμύρισε από γιώτ η Σκόπελος δείτε φώτο από το λιμάνι τής Σκοπέλου σήμερα
Πρέπει να συμβιώσουμε ότι σήμερα κατεβήκαν στην σκόπελο παρά πολύ τουρίστες η οποίοι έφτασαν με πτήσης τσάρτερ στην Σκιάθο και κατόπιν  με το εξπρές Σκιάθος και με τα ιπτάμενα  γεμάτα με τουρίστες .στην σκόπελο ,τα νέα είναι ευχαρίστα λοιπόν

Η Σκόπελος κατέχει την πρώτη θέση στον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιώνΤα ξερά χόρτα αποτελούν κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών το καλοκαίρι


Φόβος και τρόμος των πυροσβεστών η μεγάλη βλάστηση σε όλη τη ΜαγνησίαΑναλυτικά η εικόνα του Νομού, όπως κατεγράφη από κλιμάκια της Πυροσβεστικής

Τα ακούρευτα χόρτα, που σε πολλές περιοχές φτάνουν και στα δύο μέτρα, αποτελούν τον υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης των πυρκαγιών όχι μόνο στο Βόλο, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Μαγνησίας. Η έντονη βλάστηση εξ αιτίας των βροχοπτώσεων είναι ο «φόβος και ο τρόμος των πυροσβεστών», ενώ σοβαρές -σε κάποιες περιοχές- είναι οι ελλείψεις σε υδροστόμια.
Η Μαγνησία συμπεριλαμβάνεται στο χάρτη των επικίνδυνων για εκδήλωση σοβαρών και καταστροφικών πυρκαγιών περιοχών, ενώ μέσα στο Νομό την πρώτη θέση επικινδυνότητας κατέχει η Σκόπελος. Ακολουθούν οι Αλόννησος και Σκιάθος, ενώ σε δύσκολες και επικίνδυνες περιοχές είναι τα περιαστικά δάση του Βόλου και το Νότιο Πήλιο.


Ρεπορτάζ:
ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Στην επικίνδυνη ζώνη με ακούρευτα χόρτα συμπεριλαμβάνεται η Α’ και Β’ Βιομηχανική περιοχή του Βόλου και όπως σημειώνει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Νικ. Μιχαλάκης πρέπει άμεσα να υπάρξει κινητοποίηση για καθαρισμό. Στα δύο μέτρα ύψος φτάνουν όμως τα χόρτα και στις περιοχές Αλυκών, Αγίου Στεφάνου, Νεαπόλεως, Άλλη Μεριά, καθώς και εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής. Οι διαπιστώσεις έγιναν από κλιμάκια της Πυροσβεστικής που άρχισαν ήδη τις περιπολίες στο πλαίσιο της πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιών. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι πυροσβέστες ειδικά στις κατοικημένες περιοχές, όπως η Νεάπολη και οι Αλυκές και καλούν τους ιδιώτες να προβούν σε καθαρισμό των χόρτων γύρω από τα σπίτια τους. Επισημαίνουν πως η έντονη βλάστηση αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο εκδήλωση πυρκαγιών που μπορεί να στοιχίσει σε περιουσίες, αλλά και ανθρώπινες ζωές.
Συνεργεία πάντως του Δήμου Βόλου άρχισαν τον καθαρισμό σε περιαστικές περιοχές, όπως στη Γορίτσα, την Επισκοπή, ενώ άρχισαν και οι περιπολίες των εποχικών πυροσβεστών. Καθήκοντα ανέλαβαν 112 εποχικοί πυροσβέστες, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες σε όλο τον Νομό, καθώς και στα πυροφυλάκια. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνουν περιπολίες και εθελοντές.
Ακαθάριστα όμως, όπως διαπιστώνουν οι πυροσβέστες, είναι και πολλά ελαιοπερίβολα στο Πήλιο που εφάπτονται στον κεντρικό δρόμο. Αυτό σημαίνει, όπως σημειώνουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς ακόμη και από ένα αναμμένο τσιγάρο που μπορεί να πετάξει από το αυτοκίνητο διερχόμενος οδηγός. Επειδή τα κτήματα είναι ακαθάριστα και υπάρχει έντονη βλάστηση μία πυρκαγιά μπορεί να αποδειχθεί και καταστροφική.
Την ίδια όμως εικόνα παρουσιάζουν και οι Σποράδες και η διοίκηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη. Τονίζεται, για ακόμη μία φορά, πως πρέπει να γίνει καθαρισμός από τα χόρτα τόσο από τις δημοτικές αρχές των νησιών όσο και από ιδιώτες. Ειδικά στα νησιά, όπου υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα, επιβάλλεται ο καθαρισμός των χόρτων και η αποφυγή κάθε δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει φωτιά.

Δύο επικίνδυνες χωματερές


Αυτοψία όμως διενήργησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για τον έλεγχο των χωματερών και εν γένει των χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων. Άλλωστε, όπως έχει διαπιστωθεί από την εμπειρία, πολλές φωτιές έχουν αρχίσει από χώρους απορριμμάτων. Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης, διαπιστώθηκε ότι σε γενικές γραμμές η κατάσταση των χώρων αυτών είναι ικανοποιητική, με εξαίρεση δύο, στο νησί Τρικέρων και στην Αλόννησο. Όπως διαπιστώθηκε, λείπει η επιχωμάτωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την προστασία ενός χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων.
Αυτοψία έγινε σε οκτώ συνολικά σημεία εναπόθεσης σκουπιδιών σε όλο τον Νομό Μαγνησίας και στους ΧΥΤΑ, όπου η κατάστασή τους θεωρητικά είναι τέτοια που δύσκολα μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Λείπουν τα υδροστόμια


Σοβαρές ελλείψεις σε υδροστόμια σε αρκετές περιοχές της Μαγνησίας και ειδικά στην Αλόννησο, διαπιστώθηκε επίσης από την αυτοψία που έκαναν κλιμάκια πυροσβεστών. Όπως έγινε γνωστό, ο Βόλος διαθέτει 180 υδροστόμια -αριθμός που θεωρείται ικανοποιητικός από τους πυροσβέστες- 65 διαθέτει ο Δήμος Αλμυρού, 43 το Νότιο Πήλιο, 11 η Σκιάθος, 16 η Σκόπελος και έξι η Αλόννησος.
Η Σκόπελος είναι η πρώτη περιοχή της Μαγνησίας στον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιών, ενώ ακολουθεί η Αλόννησος, που διαθέτει -όπως τονίζει ο κ. Μιχαλάκης- νεότευκτο πευκοδάσος, πολύ πυκνό και χωρίς πρόσβαση. Εφιστά την προσοχή της δημοτικής αρχής, αλλά και των κατοίκων για το πευκοδάσος της Αλοννήσου, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς στην περιοχή η κατάσβεση είναι πάρα πολύ δύσκολη.
Μετά την Αλόννησο ακολουθεί σε επικινδυνότητα η Σκιάθος, όπου επίσης υπάρχει αυξημένη βλάστηση.


«Μπαρούτι» τα νησιά

Ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιών της Μαγνησίας, όπως περιγράφεται από τον διοικητή της Πυροσβεστικής, διαμορφώνεται ως εξής: Στο Δήμο Βόλο στο «κόκκινο» είναι τα περιαστικά δάση (Γορίτσα, Ανωμαλιά, Κουκουράβα, Πευκάκια, Δράκεια και Αγιον Λαυρέντιος). Στο Νότιο Πήλιο πρώτος στην λίστα της επικινδυνότητας είναι ο Κατηγιώργης, ακολουθούν το Προμύρι, Λαύκος, Πινακάτες, Βυζίτσα, Άγιος Γεώργιος και Μηλίνα. Στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου οι περιοχές Πουρί, Άγιοι Σαράντα, Ξουρίχτι, Λύρη και Μούρεσι. Επίσης και το Βένετο. Στο Δήμο Αλμυρού οι περιοχές Κωφοί, Κοκκωτοί, το δάσος Κουρί (που είναι ακαθάριστο, όπως διαπιστώνουν οι πυροσβέστες), και ο Μαυρόλοφος.
Όσον αφορά στα νησιά, στη Σκιάθο η πιο επικίνδυνη περιοχή θεωρείται η Κεχριά, ακολουθούν οι Κουκουναριές μέχρι και την Παναγιά Κουνίστρα. Στη Σκόπελο οι επικίνδυνες περιοχές είναι: Στάφυλος, Αγνώντας, Ελιος, Πάνορμος μέχρι και το δάσος Δέλφι.

Τρία αεροσκάφη στη Ν. Αγχίαλο


Όπως έγινε γνωστό από την 1η Ιουνίου αναμένεται να έρθουν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο, που θα παραμείνουν καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στη Μαγνησία.


Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=8386

Όταν γλύφεις @@ δεν ζητάς υπεύθυνες δήλωσης?


Εκεί που έχεσαν η δημοσιογράφοι ξεφυτρώσατε και εσείς ρε Ουστ λαμογιο που ζητάς υπεύθυνη δήλωση για καταγγελία που σου έκαναν επώνυμα .

Επίθεση αργά τη νύχτα από λαθροαναρχικους στο σημείο της δολοφονίας του Μανώλη..Πέταξαν τις Ελληνικές σημαίες.

Επίθεση από 100 περίπου άτομα της κατάληψης Πατησίων και Σκαραμαγκά δέχτηκε η ομάδα περιφρούρησης στο σημείο δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη.Στο σημείο υπήρχε και αστυνομική δύναμη που....
παρακολουθούσε στην αρχή αμέτοχη.

Οι αναρχικοί μαζί με λαθρομετανάστες οπλισμένοι με ρόπαλα και λοστάρια,μερικοί πήγαν και πέταξαν κάτω τις ελληνικές σημαίες που έχουν βάλει οι κάτοικοι ενώ κάποιοι άλλοι τις πήραν μαζί τους.Κάποιοι άλλοι από αυτούς  κινήθηκαν απειλητικά κατά των 10 κατοίκων που ήταν στο σημείο μέχρι που τελικά επενέβη η αστυνομία και γύρισαν πίσω στη κατάληψη της Πατησίων.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://www.eglimatikotita.gr/ 

Έρχονται τα υδροπλάνα, φουντώνουν τα σχέδια για υδατοδρόμιαΈτοιμα… για προσθαλάσσωση το 2012 στα ελληνικά νησιά είναι τα υδροπλάνα που επιδιώκει να φέρει άρον άρον η ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, μετά και την ανακοίνωση από τα χείλη του Πρωθυπουργού στη συνέλευση του ΣΕΤΕ. Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει δυο εταιρείες, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα δεν έχει κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο. Η μια εταιρεία είναι η K2 Smart Jets, ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται σε πτήσεις για πελάτες υψηλού κύρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικείμενο νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή σε 40 περίπου μέρες θα προβλέπει τη δημιουργία 40 με 50 υδατοδρομίων με στόχο τη σύνδεση και των πιο απομακρυσμένων νησιών.
Για τις ανάγκες της Αττικής ο στόχος είναι να υλοποιηθούν 2 υδατοδρόμια, ένα στο Λαύριο και ένα στη Ραφήνα, ενώ θεωρείται πιθανή και η δημιουργία κι ενός τρίτου στην παραλιακή. Τα υπόλοιπα υδατοδρόμια αναμένονται για τη  Ρόδο, Κω, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Πάτμο και Χάλκη, ενώ δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη και η υλοποίηση στην  Αλόννησο, Σκόπελο, Σέριφο, Σύμη, Μυτιλήνη, Σάμο, Αστυπάλαια, Ανάφη, Λειψοί, Λέρο, Πήλο, αλλά και  στα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Υπενθυμίζεται ότι ο εμπνευστής του σχεδίου με τα υδροπλάνα Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Μιχ. Πατέλλης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υδροπλάνων ΑirSea Lines, αναχώρησε για τον Καναδά, απογοητευμένος από την έκβαση του εγχειρήματος του. Το βουνό των εμποδίων- και των επιχειρηματικών συμφερόντων- που κράτησε πεισματικά τα υδροπλάνα μακριά από το Αιγαίο. Ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας προσπάθησε μάταια αυτά τα χρόνια να καθιερώσει το μεταφορικό μέσο. Η ΑirSea Lines άρχισε τις πτήσεις της στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2004 και μέχρι τα τέλη του 2008 πραγματοποίησε περίπου 18.500 πτήσεις, μεταφέροντας 180.000 επιβάτες.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την εταιρεία παρέμενε η δημιουργία κατάλληλης βάσης στην Αττική. Η παραχώρηση τμήματος του λιμανιού του Λαυρίου για τη δημιουργία υδατοδρομίου αποδείχθηκε ασύμφορη. Η πρόσβαση των επιβατών στο Λαύριο απαιτούσε πολύ χρόνο και κόστιζε ακριβά, ενώ και το υδατοδρόμιο όταν επικρατούσαν μελτέμια δεν ήταν κατάλληλο (ασφαλές) για την εκτέλεση πτήσεων. Η βάση στον Φλοίσβο. Οι σχεδιασμοί της εταιρείας για τη δημιουργία βάσης στην περιοχή μεταξύ του Φλοίσβου και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), που θεωρείται ιδανικός χώρος για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων και επιβατών, ανακόπτονταν συνεχώς από διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου (Ολυμπιακά Ακίνητα, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολεμικό Ναυτικό κ.λπ.).

Θάνατος επιβάτη στο Ε/Γ-/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»

Χθες στις 22:05, η Λιμενική Αρχή Θήρας, ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Ν.Π. 11957 ότι 79χρονος επιβάτης είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ το πλοίο βρισκόταν έξω από το λιμάνι του νησιού.

    Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Θήρας ο 79χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για νεκροψία - νεκροτομία.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θήρας.

ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου ανακοινωσε την ημερα των εκλογών ειναι η Τετάρτη 18/5/2011 από τις 18:00 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Σκοπέλου.


Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου την περασμένη Κυριακή. Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. έγινε η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και ορίστηκε ημερομηνία εκλογών η Τετάρτη 18/5/2011 από τις 18:00 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Σκοπέλου.
Επίσης ψηφίστηκε, με 43 υπέρ και 6 κατά, πρόταση του Δ.Σ. για ένταξη του Συλλόγου στην Ο.Γ.Ε.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου