Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Την πολιτική για τον τουρισμό παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου


Εξετάζεται η ίδρυση ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης τουριστικών επενδύσεων

Το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του τουρισμού για την τρέχουσα τουριστική περίοδο έδωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της ετήσιας Πανηγυρικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου στάθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών στο θέμα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Όπως είπε, εξετάζεται η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων, για επενδύσεις που δε μπορούν να ενταχθούν στο Fast Track. Στόχος, όπως είπε, είναι και η σύσταση Κεντρικής Συντονιστικής Ομάδας για την αδειοδότηση των τουριστικών επενδύσεων που θα συμπεριλαμβάνει Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που θα παρακολουθεί, θα συντονίζει και θα επιλύνει προβλήματα της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Σε συνεργασία με το ΣΕΤΕ και στο πλαίσιο της δουλειάς του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Ανάπτυξης, θα μειωθούν, όπως είπε, τα δικαιολογητικά για νέες επενδύσεις κατά 75% και για ανανεώσεις κατά 90%, μέσω της ίδρυσης υπηρεσίας αδειοδότησης για τουριστικές επενδύσεις που δεν εντάσσονται στο Fast Track, ένα μικρό Fast Track, όπως είπε, ο Πρωθυπουργός. Μάλιστα εντός αυτής της υπηρεσίας θα υπάρχει και Πολεοδομικό Γραφείο το οποίο θα επιλαμβάνεται της έκδοσης και αναθεώρησης οικοδομικών αδειών για τις μεγάλες και σύνθετες τουριστικές επενδύσεις και για τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσια ακίνητα.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις για την τουριστική κατοικία, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση που έχει ήδη δημοσιοποιήσει και το αρμόδιο υπουργείο σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη της θα γίνει μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων ή πέντε αστέρων.

Μάλιστα αυτού του είδους τις επενδύσεις τις διαχώρισε από τις παραθεριστικές κατοικίες. Εστιάζοντας εκ νέου στους ξενοδόχους προανήγγειλε την αλλαγή του συστήματος των κριτηρίων ποιότητας των ξενοδοχείων (αστεροποίηση ξενοδοχειακών μονάδων).

Απευθυνόμενους στους επιχειρηματίες του κλάδου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι συνεπείς οικονομικά επιχειρήσεις θα έχουν φοροαπαλλαγές. Παράλληλα τους ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζεται το θέμα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων με τρόπο ώστε και αυτά να προστατεύονται αλλά και να μην δημιουργούνται προβλήματα και αβεβαιότητα στην επιχειρηματική κοινότητα.

Με στόχο την τόνωση του τουριστικού προορισμού της Αθήνας ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι είναι στο τελικό στάδιο η μείωση του «σπατόσημου» στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τους χειμερινούς μήνες, από αεροδρόμια εκτός ΕΕ, αλλά σε απόσταση ίδια με τα πιο απόμακρα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, κάτι που ήδη ισχύει για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Αντί το μειωμένο τέλος να ισχύει μόνο για τα αεροδρόμια της Ευρώπης θα ισχύει για πτήσεις π.χ. από πόλεις όπως η Μόσχα ή το Τελ Αβίβ τους μήνες του χειμώνα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Παράλληλα, ανακοίνωσε και την κατάργηση του χαρτόσημου στις θεωρήσεις διαβατηρίων (Visa), γεγονός που δίνει μια πολύ σημαντική ελάφρυνση τόσο στο κόστος (40%) όσο και στην ταχύτητα της έκδοσής της.

Παραμένοντας στο μέτωπο της τόνωσης του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει ωριμάσει στη χώρα μας το θέμα της εισαγωγής υδροπλάνων κυρίως για τη αεροπορική σύνδεση των νησιών μας και στόχος είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο να διαμορφώσουμε ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο.

Με στόχο ωστόσο την ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην απελευθέρωση των δημόσιων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που όπως είπε, μπορεί να δώσει ώθηση και στον εκπαιδευτικό τουρισμό.

Ενώ η λειτουργία νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών τους μήνες του καλοκαιριού μπορεί να βοηθήσει πολλές οικογένειες τουριστών να επιλέξουν ελληνικούς προορισμούς.

Στο σημείο αυτό και με γνώμονα την ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που φτάνει το 10% και χθες ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό.

Αναφορικά με την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η τουριστική προβολή της Ελλάδας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι κρατικό μονοπώλιο. Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΤΕ υπογράμμισε ότι «μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε αυτό το πλαίσιο μέσα από έναν κοινό φορέα προβολής της Ελλάδας και εμπορικής αξιοποίησης των νέων μέσων».

Στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η περσινή χρονιά παραμένει ίσως η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών, αλλά είναι και μια χρονιά που θα μείνει στο μυαλό όλων μας για το τεράστιο έργο που παρήγαγε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ιδιωτικός τομέας, όπως είπε.

Ηφαίστεια στην Ισλανδία και νέφος από τέφρα σε όλη την Ευρώπη, οικονομική κρίση στην Αγγλία και κατάρρευση δύο σημαντικών ταξιδιωτικών γραφείων που εξυπηρετούσαν την Ελλάδα, αλλά και τα γεγονότα βίας που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, συνέθεσαν ένα άκρως αρνητικό κλίμα για την προώθηση του τουρισμού, ανέφερε.

Ωστόσο, πέρυσι η Ελλάδα κατάφερε, όπως τόνισε, να προσελκύσει εκατό χιλιάδες περισσότερους επισκέπτες, 41% αύξηση από την Σερβία, 64% αύξηση από την Ρωσία, 139% αύξηση από το Ισραήλ, 180% αύξηση από την Τουρκία και 75% αύξηση από την Κίνα.

Από την πλευρά του τέλος, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να δώσει στον τουρισμό πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι ο τουρισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα και θα πρέπει όλοι μαζί, πολιτικά κόμματα, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι να υποστηρίξουμε ένα εθνικό όραμα για τον τουρισμό: να γίνουμε ένας από τους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου στα επόμενα 10 χρόνια.

Με την προϋπόθεση της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, ο τουρισμός μέχρι το 2020 μπορεί να συνεισφέρει άμεσα και έμμεσα περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ και να απασχολεί 1 στους 4 εργαζόμενους στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την τουριστική οικονομία, η Κυβέρνηση πρέπει να δει τον τουρισμό ως το κύριο εργαλείο με το οποίο θα πετύχει τους στόχους της στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική της.

Στο πλαίσιο των αναγκαίων γενικών μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης, εντάσσεται κατά προτεραιότητα η αλλαγή νοοτροπίας με την οποία οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα προσεγγίζουν την επιχειρηματικότητα, τουλάχιστον όπως αυτή εκφράζεται μέσω της φορολογικής πολιτικής, της πολιτικής για την απασχόληση, της πάταξης της γραφειοκρατίας και των κινήτρων για επενδύσεις.

Σε ότι αφορά στις εξειδικευμένες παρεμβάσεις στη διαμόρφωση της προσφοράς και στη διαχείριση της ζήτησης, η επιτάχυνση του χωροταξικού σχεδίου και η ανάπτυξη προϊόντων αιχμής όπως η τουριστική κατοικία μπορούν να δράσουν καταλυτικά υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού και κατ΄ επέκταση της ζήτησης.

Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να υποστηριχθούν από μια τεχνοκρατική, επαγγελματική προσέγγιση μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού. Αναγκαία προϋπόθεση η ίδρυση Εταιρείας Μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η πρόσφατη - και τυπική - αναγνώριση του ΣΕΤΕ ως κοινωνικού εταίρου, μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού σηματοδοτεί μία νέα αφετηρία για την ανάπτυξη που σήμερα είναι το ζητούμενο και η πρόκληση για την οικονομική πολιτική. Η Κυβέρνηση καλείται να αναγνωρίσει τις δυνατότητες που έχει ο τουρισμός να συμβάλλει στη προσπάθεια αυτή και να του αναθέσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έξω από το Μέγαρο Μουσικής είχαν συγκεντρωθεί μέλη του συνδικάτου επισιτισμού - τουρισμού ξενοδοχείων Αττικής, κρατώντας πανό για την υπεράσπιση και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών. Οι συγκεντρωθέντες αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό κατά την προσέλευσή του στη ΓΣ του ΣΕΤΕ.
http://www.newsbeast.gr 

KKE:ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε το λαό πριν τις εκλογές για τη θύελλα που θα εξαπέλυαν εναντίον του, είτε βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ένας, είτε ο.....
άλλος. Τώρα θέλουν να καταπιεί ο λαός τα επικίνδυνα και κοινά τους ψέματα για τις αιτίες της κρίσης, το χρέος και τα νέα δεινά που του φέρνουν.
http://ksipnistere.blogspot.com 

Ερώτηση του Ερασιτέχνη προς την ΠΑΕ Νίκη

Καθώς ο χρόνος περνάει και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ο Ερασιτέχνης του συλλόγου ξεκινάει κάποιες ενέργειες για να βοηθήσει στην κατεύθυνση να βρεθεί μια λύση στην ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα.
Η πρώτη κίνηση ήταν μια επιστολή απευθυνόμενη προς την ΠΑΕ και τους μετόχους της εταιρίας, στην οποία τους ζητείται να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους και τους κάλεσε σε κοινή σύσκεψη για το μέλλον της ομάδας πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Πλέον αναμένουν μια απάντηση από τους μετόχους αλλά σε κάθε περίπτωση όπως έχει δηλώσει η διοίκηση του συλλόγου, η όποια απόφαση για παρέμβαση του Ερασιτέχνη προς την ΠΑΕ, θα ληφθεί στην Γενική Συνέλευση των μελών που είναι και το κυρίαρχο όργανο των αποφάσεων, ώστε να έχουν συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότεροι Νικιώτες σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Καταγγελία για χαράτσι σε αστικό λεωφορείο του κτελ τρικάλων

Εισιτήριο-χαράτσι ύψους 1 ευρώ έχει επιβληθεί εδώ και καιρό στο αστικό λεωφορειάκι που μεταφέρει τους επιβάτες του ΚΤΕΛ Τρικάλων στο κέντρο της πόλης (και αντίστροφα), ενώ αρχικά ήταν εντελώς δωρεάν!
Τα ΚΤΕΛ Τρικάλων παλιότερα ήταν μέσα στο κέντρο της πόλης κι αυτό δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα στους επιβάτες του ΚΤΕΛ. Εδώ και 2 χρόνια περίπου, με πρόσχημα την κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργούσαν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης, τα ΚΤΕΛ Τρικάλων μεταφέρθηκαν σε ένα σημείο εκτός της πόλης, τουλάχιστον 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Παράλληλα, υπήρχε η ΔΕΣΜΕΥΣΗ από τους υπεύθυνους ότι θα υπάρχει αστικό λεωφορειάκι που θα μεταφέρει τους επιβάτες του ΚΤΕΛ Τρικάλων στο κέντρο της πόλης (και αντίστροφα), το οποίο θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.Μετά από 1 χρόνο όμως αυτή η δέσμευση ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ και άρχισε να επιβάλλεται στους επιβάτες του ΚΤΕΛ το εισιτήριο του 1 ευρώ! (και για τη διαδρομή ΚΤΕΛ-κέντρο και για τη διαδρομή κέντρο-ΚΤΕΛ).Καταγγέλλω αυτό το παράλογο και ανέντιμο χαράτσι που επέβαλλαν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι στους επιβάτες του ΚΤΕΛ και καλώ τους επιβάτες του ΚΤΕΛ (τρικαλινούς και μη) να αρνηθούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι.

Γιούχαραν τον πρωθυπουργό απόψε στο μέγαρο μουσικής !

ΟΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ

Φθηνότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Ανακούφιση για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στα νησιά το καλοκαίρι, καθώς η κυβέρνηση προχωρά στη μείωση των κρατήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Δέσμευση των ακτοπλόων για χαμηλότερες τιμές
 
Σε συμφωνία με τους ακτοπλόους, για μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σε ποσοστό ανάλογο με τις μειώσεις ή καταργήσεις που θα υπάρξουν στις κρατήσεις υπέρ τρίτων, κατέληξε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.
Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, προκαλεί  ανακούφιση στο επιβατικό κοινό, καθώς με τις σημερινές τιμές τα ταξίδια στα νησιά μας, είναι απαγορευτικά για χιλιάδες οικογένειες.
Ο κ.Διαμαντίδης ανέφερε ότι τα εισιτήρια πλέον θα είναι φθηνότερα στο ποσοστό που θα μειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
"Συμφωνήσαμε να μειωθεί η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, θέλω να ευχαριστήσω τους κοινωνικούς εταίρους που έδειξαν συναντίληψη σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας αφού κοινός στόχος όλων μας είναι η βελτίωση, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αύξηση του τουρισμού μας", τόνισε ο υπουργός.
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση όλων αυτών των φόρων. Οι εταιρείες από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ότι δεν θα καρπωθούν τη μείωση με νέες αυξήσεις στα εισιτήρια.
Νωρίτερα ο υπουργός είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Ο πρόεδρος της ΕΕΝ Απόστολος Βεντούρης αναφερόμενος στην πρόθεση του υπουργείου να μειώσει συνολικά τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, που σύμφωνα με τον ίδια θα φθάσουν περίπου σε ποσοστό συνολικά περίπου 10% με 12%, ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό το μέτρο και ότι άμεσα θα μειωθεί και η τιμή του εισιτηρίου στον επιβάτη.
"Έχουν αρχίσει να μας ακούν αλλά βέβαια η ακτοπλοΐα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χρειάζονται μέτρα, γρήγορα και θεσμικά" είπε ο πρόεδρος της ΕΕΝ.
Αναφερόμενος στο θέμα του πετρελαίου τόνισε ότι η Ένωση έχει κάνει μια εισήγηση πολλών μέτρων στο υπουργείο, μερικά εκ των οποίων είναι θεσμικά και δεν έχουν κόστος για το κράτος.
"Ανάλογα το τι θα πράξουν πάνω στα θεσμικά αυτά θέματα ανάλογη θα είναι και η στάση των εταιρειών", πρόσθεσε ο κ.Βεντούρης.
Ο πρόεδρος της ΕΕΝ σε ερώτηση ποια τέλη υπέρ τρίτων μειώνονται ή καταργούνται είπε ότι εκτός από τα λεμβουχικά και τα αχθοφορικά είναι το ΚΑΕΟ που είναι μη ανταποδοτικό αλλά θα υπάρξει και μείωση των λιμενικών τελών.

Ποιος παίρνει 1500 ευρώ το μήνα και είναι στην παραλία και κριτικάρει όλους τους άλλους?Συντονιστείτε στο skopelosnews το μεγαλύτερο blog των βορείων Σποράδων και ένα από τα μεγαλύτερα σε όλα τα νησιά της Ελλάδος  συμφώνα με το SYNC Blogs Κατάταξη: (#465) 128 posts σε 47 blogs
Όλα εδώ θα τα πούμε δεν χαριζόμαστε σε κανέναν δεν γλύφομαι κανέναν να το καταλάβετε αυτό

Τελικά με μεγάλα αρχίδια και ο Κ. Καρτάλης μπράβο από εμάς έτσι ρε σας θέλουμε !

Δήλωση του Κ. Καρτάλη για αναδρομικά βουλευτών

Με αφορμή ερωτήματα δημοσιογράφων αναφορικά με αίτημα βουλευτών για την καταβολή αναδρομικών, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε: «Έχω παραιτηθεί από το δικαίωμα της αύξησης του μισθού μου ώστε να τύχει των ανάλογων αυξήσεων που έγιναν για τους δικαστικούς.

Στο ίδιο πλαίσιο έχω παραιτηθεί επίσης και από το δικαίωμα για την αναδρομική αύξηση του μισθού μου για το διάστημα από το 2007 όταν και 1η φορά εξελέγην Βουλευτής.

Το θέμα που έχει ανακύψει αφορά πρώην Βουλευτές που έχουν καταθέσει ατομικές προσφυγές για την καταβολή των αναδρομικών και εν ενεργεία Βουλευτές που έχουν καταθέσει ατομικές ανακοπές για την μη παραγραφή του δικαιώματος τους να διεκδικήσουν τα αναδρομικά.»
 magnesianews.gr

Αποκάλυψη: Οικονομικοί μετανάστες δολοφόνησαν τον Ηρωϊκό πυροσβέστη


Γράφει ο Στέφανος Χίος
Eξιχνιάστηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 60χρονου ηρωικού πυροσβέστη στην Πάτρα(το μεσημέρι της 30ης Απριλίου) που προσπάθησε να αφοπλίσει δύο ληστές και του κάρφωσαν μια σφαίρα στο κεφάλι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, δράστες είναι δύο Αλβανοί. Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη- αυτή την ώρα- είναι επιχείρηση της Αστυνομίας για την προσαγωγή του 3ου ατόμου (μίας γυναίκας) που φέρεται να εμπλέκεται στην αιματηρή ληστεία που έγινε το Σάββατο στο super market Μαρινόπουλος στην Πάτρα. Ήδη από χθες τη νύχτα κρατούνται στην Αστυνομία τα δύο άτομα Αλβανικής υπηκοότητας που διέμεναν σε σπίτι στη συμβολή των οδών Ιεροθέου και Κορίνθου σε μικρή απόσταση από το super market.
Οι αστυνομικοί βρήκαν και το όπλο της ληστείας και περιμένουν το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης. Φαίνεται πως οι δύο Αλβανοί (ένας εκ των οποίων πυροβόλησε και σκότωσε τον 60χρονο πυροσβέστη Χρήστο Μαντά) έδωσαν πληροφορίες και για το τρίτο άτομο της “παρέας”.

πληροφορίες και από το dete.gr

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΟΥΡΛΑΣ

Εκτός τών 800 ο Γ. Σούρλας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ASTRA ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ, ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ...ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΤΟ VOLIOTAKI ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ 2011 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΝΙΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ 250.000 ΕΥΡΩ!!...

http://voliotaki.blogspot.com/

ΣΟΚ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ........"ΤΟΜΑΡΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ "

Μαζεύτε τα και φύγετε από εδώ!
Εδώ δεν είναι ούτε Αθήνα ούτε Πάτρα με τα εκατομύρια κόσμου για να κρυφτείτε...

Εδώ δεν περνάνε αυτά!
Θα σας πετάξουμε στη Λίμνη...
Αυτό που κάνατε θα το πληρώσετε.

Όπως νύχτα ήρθατε - νύχτα να φύγετε.
Δεν ξεσηκώνουμε τον κόσμο... υπερασπιζόμαστε τις οικογένειες και τα παιδιά μας!

ΦΥΓΕΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!

Ομαδικός βιασμός ζευγαριού στα Γιάννενα.....

Εχθές γράψαμε για φήμες που τις τελευταίες δύο ημέρες ""κάνουν τον γύρο" των Ιωαννίνων και.....
όχι μόνον. Επίσης είπαμε πως περιμένουμε ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση των Ιωαννίνων, η οποία μετά από επικοινωνία, μας δήλωσε πλήρη άγνοια περί του θέματος. Δηλαδή ότι δεν έγινε καμιά καταγγελία περιστατικού και ότι δεν επιλήφθηκε καμία υπηρεσία τους σε παρόμοιο γεγονός.

Γεγονός όμως - και είναι αληθές και διασταυρωμένο - είναι πως βιάσθηκε ομαδικά, κοπέλα που συνοδεύοταν από τον σύντροφό της από αλλοδαπούς. Περί ακριβής χρονο-τοποθεσίας ακόμη τίποτε δεν είναι επίσημο. Επίσης πολλοί μιλούν και για τον βιασμό του άνδρα (συντρόφου της), κάτι που δεν έχουμε επαληθεύσει.
Η κοπέλα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στην..
γυναικολογική κλινική με σοβαρές επιπτώσεις από τον βιασμό της.

Επίσης μεγάλο ερωτηματικό είναι... γιατί ενώ η Αστυνομία αρνείται κάθε γνώση, οι γιατροί και γενικά το Νοσοκομείο δεν την έχει ενημερώσει. Δεν είναι υποχρεωμένοι για κάτι τέτοιο;

Ελπίζουμε να μην υπάρχεια προσπάθεια συγκάλυψης από κανέναν. Και δικαιολογίες τύπου "να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος", και "να μην υπάρξουν φασαρίες" δεν ευσταθούν και είναι στην καθομιλουμένη... "κοινώς κουραφέξαλα".

Το σίγουρο είναι πως "θα βγούν" και άλλα περί του θέματος "στη φόρα" και τότε θα πρέπει να προσέξουν οι αρνούντες υπηρεσίες και αρμόδιοι να μην εκτεθούν.

http://epirus-ellas.blogspot.com/2011/05/blog-post_5396.html

Όλοι στους δρόμους. Συγκέντρωση την Πέμπτη 5 Μάη στα προπύλαια 7.00 μ.μ


Ένας χρόνος μνημόνιο, ένας χρόνος αγώνες ενάντια σε Κυβέρνηση Ε.Ε, ΔΝΤ.

ΚΑΛΟΥΝ: Πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές, συλλογικότητες του Κινήματος «Δεν Πληρώνω»

Στις 6 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ένας χρόνος από την έναρξη της οικειοθελούς «επιτήρησης» από την Τρόικα, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της 5 και 6 Μάη. Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά:

• Η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα.

• Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με καταχρηστικές απολύσεις, αυθαίρετες αλλαγές στους όρους εργασίας, ατομικές συμβάσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία να αποτελούν καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της Τρόικας.

• Το εργατικό εισόδημα καθημερινά συρρικνώνεται, όχι μόνο από τις μειώσεις των μισθών αλλά και από τις καλπάζουσες τιμές των προϊόντων βασικής κατανάλωσης, της ασυδοσίας των τραπεζών και των πολυεθνικών ομίλων. Διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, την διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και κάθε κοινωνικής πρόνοιας.

• Ξεπουλιούνται κοψοχρονιά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κάθε δημόσια επιχείρηση, ενώ ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί με φαστ-τρακ διαδικασίες ακόμη και δημόσιες εκτάσεις, όπως το Ελληνικό.

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που θα γυρίσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα, ενώ:

• Οι Τράπεζες έχουν ήδη «πριμοδοτηθεί» με περισσότερα από 100 δις ευρώ (όσα δηλαδή μας «χάρισαν» το ΔΝΤ και η ΕΕ!). Μειώθηκε κι άλλο η φορολογία των επιχειρήσεων (20%) και η εργασιακή νομοθεσία αλλάζει σταδιακά προς το συμφέρον των εργοδοτών.

• Οι «εθνικοί» μας εργολάβοι συνεχίζουν απρόσκοπτα να εκμεταλλεύονται τις ληστρικές συμβάσεις με το δημόσιο αυξάνοντας τα χαράτσια των διοδίων ή επιβάλλοντας να χτιστούν ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικές ζώνες, για να συνεχίσουν να πλουτίζουν απρόσκοπτα.

• Το χρέος και το έλλειμμα αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα ώστε είναι σίγουρο ότι, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική, η χώρα θα παραμείνει στον γύψο της «επιτήρησης» για δεκαετίες.

Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής! Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και χωρίς συνέχεια δεν αποτελούν πραγματική απάντηση. Οι νικηφόροι αγώνες του λαού της Κερατέας και των 300 απεργών πείνας έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε την κυβέρνηση είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός αγώνας μέχρι τη νίκη! Μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, μέχρι να επιβληθεί μια άλλη πολιτική που θα είναι βασισμένη στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι στην «εξυπηρέτηση» του ληστρικού χρέους.

Επειδή η «μαύρη επέτειος» της 5-6 Μάη, που σημαδεύτηκε ακόμη και με το αίμα των νεκρών της εργοδοτικής αυθαιρεσίας της Marfin (που ακόμη μένει ατιμώρητη…), δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, ΚΑΛΟΥΜΕ:

• Την Πέμπτη 5 Μάη, ένα χρόνο από την ψήφιση του Μνημονίου 1 και μέρα πανεργατικής απεργίας στην Πορτογαλία, σε πορεία στις 7.00 μ.μ. από τα Προπύλαια στη Βουλή.

• Σε παλλαϊκή συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 11 Μάη, στα μπλοκ του Συντονισμού Σωματείων στο Μουσείο

• σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και τις 15 Μάη, με σκοπό να μην ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος, να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της!

Το ΝΑΡ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ


1may1.gifΑΠΟΦΑΣΗ του ΓΡΑΦΕΙΟΥ της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ
 
Α. Νέα κατάσταση - Αναγκαία η ανασυγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Δύο χρόνια μετά τη συγκρότησή της η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει κατακτήσει ένα θετικό και διακριτό ρόλο στο κίνημα και την ταξική πάλη, μια σημαντική συνεισφορά στην κατεύθυνση του πόλου της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, δημιουργώντας ένα πιο ευνοϊκό πεδίο για μετατοπίσεις προς τα αριστερά, για να γονιμοποιηθούν οι ιδέες της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης.
 
Η θετική απήχηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οφείλεται στο γεγονός ότι η προγραμματική -πολιτική κατεύθυνσή της εκφράστηκε, με τις όποιες αντιφάσεις, σε μάχιμη πολιτική γραμμή ανατροπής της αντεργατικής εκστρατείας του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Το πρόγραμμά της επικοινώνησε με τη λαϊκή συνείδηση και την εμπειρία του κινήματος και έδωσε απαντήσεις από αντικαπιταλιστική ανατρεπτική σκοπιά στα επίδικα ζητήματα του κινήματος και της πολιτικής διαπάλης. Αυτό βοήθησε να αξιοποιηθούν και να εκφραστούν πολιτικά τα αντικαπιταλιστικά σχήματα, οι κινήσεις πόλης, η ΕΑΑΚ, αλλά και άλλες κατακτήσεις στο κίνημα, όπως ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη συγκρότηση, την παρέμβαση-συμβολή της στο κίνημα και τη θετική εκλογική της παρουσία έχει κατακτήσει, πλέον, διακριτό ρόλο στο κοινωνικό-πολιτικό γίγνεσθαι. Αυτό φαίνεται από την κλιμακούμενη, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, αντιπαράθεση των αστικών μνημονιακών δυνάμεων απέναντι στην αντικαπιταλιστική εργατική πολιτική στα ζητήματα του χρέους, της κρίσης, της ΕΕ κ.λπ. Φαίνεται, επίσης, από την κριτική, την πολεμική, ακόμα και την επίθεση των άλλων αριστερών δυνάμεων (κυρίως του ΚΚΕ) και του αυτόνομου και αντιεξουσιαστικού χώρου, απέναντι στο πρόγραμμα, την τακτική και τη λειτουργία της. Αλλά και από την προσπάθεια του ΣΥΝ να επιδράσει στο διευρυνόμενο και πολιτικά αναπτυσσόμενο αντικαπιταλιστικό δυναμικό με την «επίθεση ενότητας» πάνω σε ελάχιστο πλαίσιο.
Οι επιτυχίες αυτές ήρθαν κυρίως στην προηγούμενη περίοδο, που σφραγίστηκε από την όξυνση της ταξικής πάλης και την πολιτική αντιπαράθεση, με κύρια στοιχεία: Όξυνση του προβλήματος «χρέος» και -στο όνομα αυτού- επιβολή του Μνημονίου, πρώτες φάσεις της κρίσης στις ΗΠΑ και στην ευρωζώνη-ΕΕ, ανάπτυξη εργατικών λαϊκών αγώνων, ανάπτυξη βαθύτερων προβληματισμών-συζητήσεων για το κίνημα και την Αριστερά, τις δυνατότητες και όριά τους.
Η κατάσταση, ωστόσο, αλλάζει. Η καπιταλιστική κρίση σφραγίζει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα στη χώρα μας, στην ΕΕ και διεθνώς. Η αντεργατική επίθεση με το περιβόητο Σύμφωνο για το ευρώ και το ‘Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα’ κλιμακώνεται επικίνδυνα. Δεν αποκλείονται πλέον, ραγδαίες εξελίξεις με «ελεγχόμενη» ή «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία, βάθεμα της κρίσης του πολιτικού συστήματος, πιέσεις και διεργασίες για αλλαγή κυβερνητικού διαχειριστή, αντιδραστική γραμμή σε όλα τα επίπεδα και μέτρα κτυπήματος του λαϊκού κινήματος. Επείγουσα προβάλει η ανάγκη ιδεολογικής πολιτικής προετοιμασίας της αριστεράς για μια μαχητική πολιτική απάντηση του μαζικού κινήματος ενάντια στο Σύμφωνο Ευρώ, στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και συνολικά στην επίθεση του κεφαλαίου. Άρα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλείται να συζητήσει για τη νέα κατάσταση, να αναπτύξει το πρόγραμμα της στο νέο τοπίο, να βαθύνει την πολιτική της πρόταση, να ενοποιήσει την παρέμβαση της στο κίνημα και να πραγματοποιήσει ένα αποφασιστικό βήμα δημοκρατικής συγκρότησης και λειτουργίας. Στη βάση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία μια συνδιάσκεψη με την ποιοτικά αναβαθμισμένη συμμετοχή του κόσμου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όσο το δυνατόν ευρύτερου αντικαπιταλιστικού δυναμικού.
Ο ενωτικός-μετωπικός χαρακτήρας και η αντικαπιταλιστική ταυτότητα και πολιτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπορεί να αναπτυχθεί, στις νέες συνθήκες, παρά με τη δημοκρατική συνδιαμόρφωση του προγράμματος, της φυσιογνωμίας και των αρχών λειτουργίας και ιδιαίτερα με το άνοιγμά της, με διαδικασίες βάσης, σε ένα ευρύτερο ανένταχτο-ριζοσπαστικό δυναμικό της Αριστεράς και του κινήματος.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλείται να απαντήσει δημιουργικά στο δίλημμα: Να προχωρήσει σε μια προωθητική τομή στην πολιτική της γραμμή και δράση, στην εργατική- δημοκρατική συγκρότησή της, στην υπέρβαση των ορίων της παραδοσιακής «εκτός των τειχών» Αριστεράς και να συμβάλει σε μια άλλη επαναστατική Αριστερά ή να αρκεστεί στα «κεκτημένα», ακολουθώντας την πορεία ανάλογων αποπειρών και να διαψεύσει με πιο οδυνηρό τρόπο τις μεγάλες ελπίδες που δημιούργησε. Πολύ περισσότερο που ο κόσμος ο οποίος προσβλέπει με ελπίδα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ διευρύνεται ποσοτικά και ποιοτικά με πρωτοπόρους αγωνιστές του κινήματος, της βάσης της Αριστεράς καθώς και του ΠΑΣΟΚ.
Η προετοιμασία και πραγματοποίηση ενός τέτοιου ποιοτικού-πολιτικού οργανωτικού-βήματος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη «βάση», τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές», ως την «κορυφή», το κεντρικό συντονιστικό, κι από τη δράση στο κίνημα ως και την πανελλαδική δημοκρατική πολιτική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι επείγουσα και αναγκαία για μια πιο αποτελεσματική πολιτική και ιδεολογική παρέμβαση στις μεγάλες αναμετρήσεις που ωριμάζουν. Ένα τέτοιο βήμα θα συμβάλει σε μια βαθύτερη συμφωνία όλων δυνάμεων και των αγωνιστών της και στην πολιτική συγκρότηση ενός ευρύτερου αντικαπιταλιστικού δυναμικού μέσα στις κρίσιμες μάχες της περιόδου.
Θα δώσει ουσιαστική ώθηση στην πολιτική δυναμική που αποτυπώθηκε στις περιφερειακές εκλογές ώστε να παγιωθεί και να αναπτυχθεί καθώς θα αναμετριέται με τα κρίσιμα και πιεστικά πολιτικά ερωτήματα που θέτει η αναγκαία εργατική απάντηση στη νέα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης –ΕΕ- ΔΝΤ- κεφαλαίου.
 
Β. Με πολιτικό πρόγραμμα συνολικής εργατικής- αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση
 
Το ζητούμενο είναι πώς οι κύριες αιχμές του προγράμματος εντάσσονται σε μια συνολική γραμμή αντικαπιταλιστικής ανατροπής της στρατηγικής του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του και των υπερεθνικών οργανισμών του. Πώς συνδέονται με το ζήτημα της αντικαπιταλιστικής επανάστασης, της εργατικής εξουσίας και μιας σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αυτό απαιτείται:
1) Προγραμματική τοποθέτηση για το ζήτημα της επανάστασης και της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής προοπτικής της εποχής μας και για τη σχέση της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης με αυτή την προοπτική. Με επιδίωξη να υιοθετείται η στρατηγική αυτή ως συνολική θετική επαναστατική απάντηση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην κρίση του καπιταλισμού και στον καπιταλισμό ως σύστημα.
2) Προωθητική και σαφέστερη τοποθέτηση για την επιδίωξη μιας άλλης Αριστεράς, ενός πόλου-μετώπου που θα αλλάξει το χάρτη στην Αριστερά καθώς και για τη συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτό. Δημιουργική υπέρβαση των όποιων τάσεων περιορισμού του εγχειρήματος σε μια συμπαράταξη οργανώσεων για εκλογική και συνδικαλιστική παρέμβαση η σε ένα συνεχές των δυνάμεων της παραδοσιακής η διαχειριστικής Αριστεράς. Ανάπτυξη της θέσης για κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς σε ανατρεπτική κατεύθυνση μέσα στο μαζικό κίνημα.
3) Βαθύτερη απάντηση στο ερώτημα «ποιος θα εφαρμόσει το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα»: Ανάδειξη του πολιτικού ρόλου ενός «άλλου», πολιτικού εργατικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, ως μόνης δύναμης ανατροπής της αστικής επίθεσης και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που επιχειρούν με τακτική σοκ και δέους να οδηγήσουν σε κατάσταση παράλυσης κάθε εργατική αντίσταση και προοπτική. Αποσαφήνιση, επομένως, της στάσης απέναντι στο ζήτημα των «αριστερών» κ.ά. κυβερνήσεων και τοποθέτηση με βάση το πρόβλημα του κράτους και το «δημοκρατικό ζήτημα» μέχρι τα απώτατα όριά του και, επομένως, της επανάστασης και της εργατικής εξουσίας.
4) Σαφής τοποθέτηση για ένα νέο ταξικό εργατικό κίνημα, σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό, τον οικονομισμό και το ρεφορμισμό. Με προσανατολισμό για παρατεταμένο μαζικό ταξικό αγώνα απειλητικό, μέσα από καμπές, εξεγέρσεις κ.λπ, για τον αστικό συνασπισμό εξουσίας. Με ανάπτυξη του πλαισίου του σε αντικυβερνητική-αντιΕΕ και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και πολιτικό-οργανωτικό διαχωρισμό και αυτοτέλεια από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που όχι μόνο δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν.
           
Στη βάση αυτών των κατευθύνσεων, απαιτούνται αποφασιστικά βήματα ενοποίησης όλων των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα στο μαζικό κίνημα με συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους :
- Αποφασιστική ανάδειξη των διεκδικήσεων που σχετίζονται με το «κοινωνικό ζήτημα» και τη σχέση μισθών-κερδών (ανεργία, μισθοί, ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, συμβάσεις, ασφάλιση, φορολογία, παιδεία, υγεία, δωρεάν συγκοινωνία, μειώσεις τιμολογίων ΔΕΚΟ κ.λπ.).
- Ανάπτυξη του προγράμματος για «μη αναγνώριση-διαγραφή χρέους, έξοδο από Ευρώ-ΕΕ, εθνικοποίηση τραπεζών, εργατικό εισόδημα» σε σχέση με το στόχο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης. Το χρέος είναι προϊόν της κρίσης αλλά και εργαλείο της αστικής πολιτικής υπέρβασης της. Άρα το αίτημα διαγραφής του χρέους συνδέεται με το κοινωνικό ζήτημα της σχέσης μισθών-κερδών και της γενικευόμενης εξαθλίωσης των εργαζομένων και των νέων, καθώς και με το στόχο να μην περάσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου και του φυσικού πλούτου.
- Απάντηση στην ιδεολογική τρομοκρατία περί «καταστροφής» που δήθεν θα φέρει αυτό το πρόγραμμα. Πολιτική τοποθέτηση στην κριτική-πολεμική που το θεωρεί είτε «ρεφορμιστικό» (ΚΚΕ, αντιεξουσιαστές) είτε «εξωπραγματικό» (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.)
- Συνολική σύγκρουση με τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και το σάπιο αντιδραστικό πολιτικό σύστημα, τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και την κρατική καταστολή-τρομοκρατία. Με οικοδόμηση οργάνων εργατικής –λαϊκής πάλης, αυτοοργάνωσης των μαζών, λαϊκών επιτροπών και συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, σε συνοικίες και περιφέρειες, από τη σκοπιά της εργατικής δημοκρατίας-εξουσίας.
- Προχώρημα της αντίληψής μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διαρκή μετάλλαξη του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου σε έναν μόνιμο μηχανισμό βίας και άγριας εκμετάλλευσης πάνω στους λαούς. Ανάπτυξη, της θέσης μας για ρήξη, αντικαπιταλιστική, διεθνιστική αποδέσμευση από ΕΕ.
- Ρήξη και μαζική λαϊκή καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και του ολοκληρωτικού κοινωνικού μεσαίωνα. Με γραμμή αντιιμπεριαλιστικής διεθνιστικής αλληλεγγύης και αντικαπιταλιστικής ανατροπής της γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου.
- Βαθύτερη αντιπαράθεση με την αστική ιδεολογία και ρήξη με το καθεστώς εκμετάλλευσης ανθρώπου και φύσης, της ατομικής ιδιοκτησίας και των κερδών. Που οδηγούν στα πυρηνικά εγκλήματα, στην κρίση πρώτων υλών και υδάτων, στην οικολογική κατάρρευση του πλανήτη. Ανάδειξη ενός άλλου τρόπου ζωής και παραγωγής, μιας νέου τύπου σχέσης ανθρώπου- φύσης, στο πλαίσιο της πορείας για τον κοινωνικό, σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, με την εργατική τάξη στο τιμόνι. Με αυτοπεποίθηση ότι το σύνολο του κοινωνικού πλούτου παράγεται από τους εργαζόμενους κι ανήκει σε αυτούς. Με το δικαίωμα του εργατικού-λαϊκού ελέγχου στο «απόρρητο» των βιβλίων, των τραπεζών, των θεσμών του κράτους.
- Βαθύτερη αντικαπιταλιστική τοποθέτηση για τα ταξικά και δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργατών-μεταναστών.
 
Γ. Με φυσιογνωμία – συμβολή για μια άλλη Αριστερά
 
Στο πλαίσιο αυτό, είναι μείζονος σημασίας ζήτημα η ανάπτυξη των στρατηγικών-προγραμματικών χαρακτηριστικών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κατεύθυνση μιας σύγχρονης επαναστατικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Ώστε να φτάσουμε σε μια:
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα συμβάλει σε μια νέα ιστορική αυτοπεποίθηση: Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Για το νέο γύρο επαναστάσεων. Για μια νικηφόρα πορεία προς τη διεθνιστική σοσιαλιστική και κομμουνιστική χειραφέτηση. Για μια επανεξόρμηση των απελευθερωτικών σοσιαλιστικών, κομμουνιστικών και μαρξιστικών, εργατικών ιδεών. Για μια νέα ηθική και πολιτισμό του αλληλέγγυου αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζικό, ενιαίο, πολύμορφο πολιτικό φορέα - μέτωπο αντικαπιταλιστικής πάλης, ριζοσπαστικής οικολογίας, επανάστασης και κοινωνικής απελευθέρωσης. Κι επομένως, όχι απλή εκλογική - πολιτική συμπαράταξη οργανώσεων ούτε εξελισσόμενη σε «κόμμα». Αναγκαία η ιδιαίτερη, και δημιουργική συμβολή των δυνάμεων του κομμουνιστικού προγράμματος της εποχής μας.
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα αγωνίζεται στην κατεύθυνση ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και - με γνώμονα αυτό- στην υποστήριξη και ανάπτυξη του «συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων» στην Αθήνα και πανελλαδικά. Για κοινή μετωπική παρέμβαση στο μαζικό κίνημα, σε σχήματα, πτέρυγες, κινήσεις πόλης, με περιφρούρηση και σεβασμό της αυτοτέλειας και του ρόλου τους και αποσαφήνιση των σχέσεων τους με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με συμμετοχή και ενωτική πορεία όλων των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανωμένων συνιστωσών και ανένταχτων σε αυτά. Αλλά και με συλλογική λειτουργία με επίκεντρό τη συνολική προσπάθεια, το συνολικό εγχείρημα και όχι τον κάθε φορά εκλεγμένο εκπρόσωπο.
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ, είτε ανήκουν σε πολιτική οργάνωση, είτε όχι. Με τοπικές και κλαδικές επιτροπές που θα συζητούν και θα αποφασίζουν συλλογικά και δημοκρατικά για όλα, μαζί και για τη γενική πολιτική κατεύθυνση και την προώθηση της σε κάθε τόπο και κλάδο. Που δεν θα αποτελούν απλούς ιμάντες μεταβίβασης των κεντρικών επιλογών ή απλούς μηχανισμούς πολιτικής προπαγάνδας και εκλογικής ζύμωσης. Με επιτροπές που θα επιδιώκουν τη σύνθεση των απόψεων και την ομόφωνη κατάληξη, αλλά εάν χρειαστεί θα μπορούν να αποφασίζουν και με πλατιές πλειοψηφίες, θα διασφαλίζουν την ισοτιμία ανένταχτων και οργανωμένων, την αιρετότητα οργάνων και αντιπροσώπων, τον έλεγχο από τη βάση και την περιοδική ανακλητότητα. Με απόκρουση κάθε λογικής και πρακτικής μηχανισμών, αποκλεισμών, μεθοδεύσεων, αλλά και συνεχών βέτο, που δεν συμβάλουν στην θετική συνδιαμόρφωση της συλλογικής άποψης. Με δημιουργική από κοινού συμβολή των οργανώσεων για την ενίσχυση μιας τέτοιας λειτουργίας, χωρίς ομαδοποιήσεις και προνομιακές συμφωνίες κορυφών.
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ που, μέσα από ενωτική και ώριμη συζήτηση, θα συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ευρύτερων μετωπικών πρωτοβουλιών για το μεταναστευτικό ζήτημα και των μέτωπο των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με κάλεσμα σε άλλες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και αγωνιστές του μαζικού κινήματος, διανοουμένους και καλλιτέχνες για συγκρότηση τέτοιων μετωπικών κινήσεων.
 
Δ. Με Πολιτική –οργανωτική συγκρότηση του αντικαπιταλιστικού δυναμικού
           
Η εκτίμηση μας είναι ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες κυρίως με την παρέμβαση του κόσμου της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που αναζητά και απαιτεί μια πολιτική μετωπική συγκρότηση, παρέμβαση και λειτουργία. Σήμερα, η δυνατότητα ουσιαστικής-αποφασιστικής συμμετοχής του ευρύτερου εργατικού και νεολαιίστικου αντικαπιταλιστικού δυναμικού ακυρώνεται από την έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας. Όρος βέβαια γι' αυτό είναι να πραγματοποιηθούν οι μετασχηματισμοί και τα βήματα που συζητάμε, πολιτικά και οργανωτικά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το ζήτημα πρέπει να ανοίξει στον κόσμο του εγχειρήματος με πολιτικούς και θεωρητικούς όρους. Επιδιώκουμε τη δημοκρατική λειτουργία:
- Με βάση την αντίληψή μας ότι η εργατική επαναστατική εξουσία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν είναι στα χέρια εργαζομένων. Στον δρόμο του αγώνα για το στόχο αυτό, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ελέγχουν οι ίδιοι τα όργανά τους (συνδικάτα, μέτωπα, οργανώσεις κ.ά.).
- Διότι, στην εποχή μας, η ανάπτυξη της παραγωγής και της εργατικής δύναμης απαιτεί δημοκρατία και έλεγχο των εργαζομένων. Πρόσφατα παραδείγματα από την εξέγερση στην Αίγυπτο και τις εργατικές κινητοποιήσεις σε χώρες της ΕΕ.
- Ώστε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να κατακτά, στην πράξη, τα χαρακτηριστικά μιας άλλης Αριστεράς. Να αποτελεί παράδειγμα για τις αντικαπιταλιστικές κινήσεις και συσπειρώσεις, για την ΕΑΑΚ, το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, για την Αριστερά συνολικά. Να μπορεί να ασκεί κριτική και να υπερβαίνει από θέσεις εργατικής δημοκρατίας-κουλτούρας τις πρακτικές των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ/ ΠΑΜΕ, της αναρχοαυτονομίας.
- Καθώς το επίπεδο προγραμματικής συμφωνίας είναι ήδη αρκετό για πολιτικές αποφάσεις με επιδίωξη ομοφωνίας, για αποφάσεις με πλειοψηφία π.χ. ¾, για μη προγραμματικά ζητήματα, για εκπροσώπηση όλων των οργανώσεων πράγμα που αποτελεί δύναμη και πλούτο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η αυτοτελής δημοκρατική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως αντικαπιταλιστικού πολιτικού μετώπου δεν αφορά μόνο ή κυρίως τη διαχείριση των σχέσεων «βάσης-κορυφής», «κεντρικού συντονιστικού-συνελεύσεων» ή την αναγνώριση του ρόλου των ανένταχτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το στοίχημα της δημοκρατικής οργανωτικής συγκρότησης μπορεί να γίνει εκείνο το καθοριστικό στοιχείο πραγματοποίησης ενός άλματος στη μαζική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανένταχτο κόσμο και κόσμο που διαφοροποιείται από τη ρεφορμιστική Αριστερά και των δύο εκδοχών. Με άλλα λόγια, είναι εκείνη η ειδική οργανωτική πλευρά που εκφράζει και συμπυκνώνει την πολιτική επιλογή διαμόρφωσης μιας αυτοτελούς και μαζικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και του μετώπου της.
Άμεσο ζήτημα είναι η εγγραφή μελών στις τοπικές και κλαδικές επιτροπές και η εφαρμογή της οργανωτικής απόφασης του Κεραμικού, στα πλαίσια της οποίας αντιμετωπίζονται με ικανοποιητικό τρόπο μια σειρά ζητήματα. Βασικό κριτήριο για μια νέα κατάσταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο πρωταρχικός ρόλος των συνελεύσεων σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο. Οι συνελεύσεις συζητάνε και αποφασίσουν για όλα τα ζητήματα, συνολικά ή μερικά, γενικά ή τοπικά/κλαδικά με βάση τις εισηγήσεις του κεντρικού συντονιστικού ή εισηγήσεις των κατά τόπους ή χώρους συντονιστικών και στα ενωτικά πολιτικά πλαίσια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε αυτήν την διαδικασία εννοείται ότι κάθε σύντροφος η ομάδα συντρόφων, μπορούν να καταθέτουν απόψεις και να τις βάζουν στην δοκιμασία του διαλόγου και της απόφασης στην τοπική ή ευρύτερη συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η απόφαση του Κεραμικού άφηνε ανοικτό το θέμα των αποφάσεων σε ζητήματα που δεν αφορούν τις προγραμματικές αρχές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τις οποίες χρειάζεται ομοφωνία. Για τα υπόλοιπα ζητήματα που μπορούν να προκύψουν πρέπει, κατά την γνώμη μας, όταν δεν μπορεί να επιτευχθεί σύνθεση ή πλατιά συναίνεση, να χρειάζονται ενισχυμένες πλειοψηφίες της τάξης των ¾ για παράδειγμα, ώστε να αποφεύγονται τόσο διχαστικές αποφάσεις αλλά και αδυναμία απόφασης λόγω βέτο μιας πλευράς. Σε αυτές τις ψηφοφορίες κάθε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ισότιμη αντιμετώπιση, ανεξάρτητα αν είναι εκπρόσωπος οργάνωσης ή ανένταχτος. Αντιμετωπίζουμε βεβαίως με ιδιαίτερη προσοχή κι ευθύνη τη συνοχή του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτρέποντας τον παραμερισμό οποιασδήποτε οργάνωσης ή ρεύματος σκέψης.
Οι συνελεύσεις εκλέγουν με ψηφοφορία το συντονιστικό τους όργανο ο αριθμός των μελών του οποίου αποφασίζεται από αυτές και δεν μπορεί να είναι μικρότερος του αριθμού των οργανώσεων που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο προσαυξημένος κατά το 1/3. Διασφαλίζεται ότι κάθε οργάνωση μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχει οπωσδήποτε ένα μέλος στο συντονιστικό. Κάθε οργάνωση έχει τη δυνατότητα, στο πλαίσιο και του δικού της καταμερισμού να αντικαταστήσει ένα μέλος του συντονιστικού με άλλο σύντροφο. Οι συνελεύσεις αυτές θα εκλέξουν τον εκπρόσωπο τους στο κεντρικό συντονιστικό υλοποιώντας στην πορεία με όποιο τρόπο αυτές κρίνουν τον κανόνα της αιρετότητας και ανακλητότητας.
 
Η επόμενη πανελλαδική διαδικασία να έχει τη μορφή Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με αιρετούς εκπροσώπους, που θα εκλεγούν από τοπικές και κλαδικές επιτροπές και οι οποίες θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν πάνω σε κείμενο με θέσεις του τωρινού Συντονιστικού. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πρέπει να εκλέξει νέο συντονιστικό, το οποίου η σύνθεση θα εκφράζει τις τοπικές και κλαδικές συνελεύσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και τις οργανωμένες δυνάμεις της. Αυτό το νέο όργανο θα έχει την ευθύνη πολιτικής λειτουργίας και εκπροσώπησης του εγχειρήματος μέχρι την επόμενη πανελλαδική συνδιάσκεψη θα συνεδριάζει τακτικά σε συγκεκριμένο και δημοσιοποιημένο τόπο και χρόνο με ατζέντα και επίσης θα εκλέξει με τον ίδιο τρόπο όπως στις τοπικές συνελεύσεις συντονιστική γραμματεία. Τα μέλη του -όταν θα παρεμβαίνουν πολιτικά ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ- θα εκπροσωπούν τις αποφάσεις της συνδιάσκεψης, του συντονιστικού και των συνελεύσεων των επιτροπών. Στις αυτοτελείς πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις των οργανώσεών τους είναι αυτονόητη η πλήρης πολιτική ελευθερία. Όλη η διαδικασία πρέπει να πάρει το χαρακτήρα μείζονος κοινωνικού και πολιτικού γεγονότος για ολόκληρη την Αριστερά. Για τις διαδικασίες, απαιτείται ομόφωνη απόφαση-πρόταση του τωρινού Συντονιστικού.
Προτείνουμε η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διοργανωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2011. Ως τις 20 Μάη να έχουν καταληχθεί οι κεντρικές εισηγήσεις από το συντονιστικό. Να ακολουθήσουν συνελεύσεις όλες οι συνελεύσεις των τοπικών και κλαδικών επιτροπών πριν το καλοκαίρι, που θα καταλήξουν σε περιφερειακές συνδιασκέψεις με αντιπροσώπους από την τελευταία βδομάδα του Ιούνη, έως τα μέσα του Ιούλη, ώστε να αποκρυσταλλωθεί σε πολιτικά και οργανωτικά βήματα η δράση μας την περίοδο αυτή.
 
Ε. Για μια τομή στο ευρύτερο τοπίο της Αριστεράς
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτελεί την πρώτη σχετικά μαζική αντικαπιταλιστική μετωπική συσπείρωση, η οποία παρεμβαίνει συνολικά πολιτικά στο κίνημα και στις πολιτικές μάχες. Που μπορεί να συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πολύ περισσότερο να μετατοπίζει δυνάμεις της βάσης των ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και να μετασχηματίζει αγωνιστές του μαζικού κινήματος και άλλων πολιτικών ρευμάτων που αναζητούν ανώτερου χαρακτήρα πολιτικές απαντήσεις στα ερωτήματα που βάζει η καπιταλιστική κρίση.
Στα πρώτα βήματά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνάντησε, εκτός από τις θετικές γνώμες, και σκληρές αντιπαραθέσεις στο χώρο της εκτός των τειχών Αριστεράς. Αξίζει να σημειώσουμε τις επιθέσεις και τις πολεμικές από το ΕΕΚ, τα «μ-λ» και την αυτονομία. Το ΚΚΕ κράτησε αρχικά μια στάση αποσιώπησης και απαξίωσής της. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του την αντιμετώπισαν ως χώρο άντλησης εφεδρειών για τα σχέδια τους.
Η κατάσταση αυτή άλλαξε με βάση τις γενικότερες εξελίξεις, την καπιταλιστική κρίση, την άνοδο των αγωνιστικών τάσεων, την αύξηση του ρόλου των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο μαζικό κίνημα και το αποτέλεσμα των περιφερειακών/δημοτικών εκλογών. Είναι χαρακτηριστικές οι επιθέσεις χωρίς αρχές του ΚΚΕ, οι επιθέσεις «ενότητας», σε μίνιμουμ περιεχόμενο, από τις διάφορες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, η αυξημένη θετική διάθεση ευρύτερου κόσμου του κινήματος και της Αριστεράς.
Η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε βήματα προγραμματικής, πολιτικής και κινηματικής ωρίμανσης και παρέμβασης. Η αυτοτέλεια της απέναντι σε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, καθώς και η στράτευση στην υπόθεση μιας άλλης Αριστεράς, σε συνδυασμό με την τακτική της κοινής δράσης, άνοιξε δρόμους διευρυμένης επίδρασης στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και γόνιμης σχέσης με τις αναζητήσεις όσων δεν βολεύονται στη διαχειριστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ή στην ηττοπαθή λογική του ΚΚΕ.
Η προγραμματική, πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση και αυτοτελής παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις πολιτικές μάχες της περιόδου, θα δώσει νέα ώθηση στο εγχείρημα. Θα διευρύνει τις δυνατότητες του να επιδράσει με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα στις πιο ριζοσπαστικές αναζητήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, στις διαφοροποιήσεις από το ΠΑΣΟΚ και το αστικό πολιτικό σύστημα. Να συμβάλει στην αλλαγή του τοπίου και του συσχετισμού στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς αλλά και στην προώθηση, σε ανατρεπτική βάση, της κοινής της δράσης μέσα στο κίνημα.
 
ΣΤ. Για δημιουργική υπέρβαση των αντιφάσεων- ανεπαρκειών του εγχειρήματος και όλων των συνιστωσών του.
 
Η υπέρβασή τους απαιτεί να συνειδητοποιηθούν- συζητηθούν συλλογικά και συντροφικά προς μια συνολική τομή κι επανεκκίνηση -προγραμματική, πολιτική, κινηματική, οργανωτική/δημοκρατική- που θα ενώσει σε ανώτερο επίπεδο όλο το δυναμικό και θα ανοίξει νέους διαύλους επίδρασης στον πρωτοπόρο κόσμο του κινήματος και της Αριστεράς. Για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετωπικής προγραμματικής- πολιτικής συγκρότησης του αντικαπιταλιστικού ρεύματος, με πρωταγωνιστικό και αποφασιστικό ρόλο των μελών της με ουσιαστική συμβολή των οργανώσεων και σεβασμό στο ρόλο τους και στις μειοψηφικές απόψεις.
Η εμπειρία από την πορεία διαμόρφωσης-εξέλιξης των προγραμματικών- πολιτικών-κατευθύνσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δείχνει πως είναι δυνατόν να γίνουν θετικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή. Η συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέδειξε, ταυτόχρονα και στο πραγματικό τους βάθος, τις διαφορές αντιλήψεων και απόψεων μεταξύ των συνιστωσών, αλλά και του ανένταχτου δυναμικού που συμμετέχει στο εγχείρημα. Ταυτόχρονα εμφάνισε και τις δικές μας ανεπάρκειες, αδυναμίες και ελλείψεις στην πολιτική μας ενοποίηση σε κρίσιμα ζητήματα της ταξικής πάλης.
Στόχος μας είναι η βαθύτερη ενότητα και όχι η βαθύτερη διάσπαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Στις αδυναμίες και ανεπάρκειες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζονται βεβαίως πρώτα από όλα οι αδυναμίες και ανεπάρκειες του ΝΑΡ, για τις οποίες έχουμε τοποθετηθεί αλλού και αναλυτικά θα συζητήσουμε στην πορεία προς το συνέδριό μας για να τις υπερβούμε. Η επιδίωξή μας είναι, με την αναβαθμισμένη αυτοτελή παρέμβαση του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, να αξιοποιηθεί η συμβολή όλων των οργανώσεων – συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και εκατοντάδων – χιλιάδων ανένταχτων αγωνιστών για να πετύχουμε την αναγκαία πολιτική και οργανωτική ενίσχυση του μετωπικού εγχειρήματος.
 
 
Ζ. Το σχέδιο συμβολής μας ως ΝΑΡ
 
Ως ΝΑΡ, αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε το εγχείρημα ως μια αποφασιστική κίνηση, ως θετικό βήμα για τη διαμόρφωση του πόλου-μετώπου της επαναστατικής Αριστεράς. Στην κατεύθυνση αυτή, θεωρούμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να πραγματοποιήσει το αναγκαίο βήμα ανάπτυξής της, ως μετωπικό-ενωτικό εγχείρημα συνολικού πολιτικού-αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα, με επαναστατικό περιεχόμενο, ανοικτό στην αναζήτηση των κομμουνιστικών απαντήσεων της εποχής μας. Ως διακριτό και αυτοτελές πολιτικό ρεύμα, ανεξάρτητο από την αστική πολιτική που υπερβαίνει τα παραδοσιακά όρια της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συμβάλλει στη δημιουργία μιας σύγχρονης αντικαπιταλιστικής-επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς.
Από τη σκοπιά αυτή, έχουμε επίγνωση ότι το εγχείρημα, ως συνένωση διαφορετικών ρευμάτων και τάσεων, συνειδητών και ημισυνειδητών δυνάμεων είναι ανομοιογενές και θα χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις και πολυμορφία. Ωστόσο, με τις αναγκαίες τομές που προτείνουμε, θεωρούμε ότι θα κατακτά μεγαλύτερο πολιτικό – προγραμματικό βάθος και θα συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Η πορεία του εγχειρήματος, επομένως, δεν μπορεί και δεν θα είναι γραμμική προς τον πόλο-μέτωπο της αντικαπιταλιστικής-επαναστατικής Αριστεράς, με τον οποίο σήμερα δεν ταυτίζεται. Πολύ δε περισσότερο δεν θα είναι ένα συνεχές κινηματικής-ακτιβίστικης και εκλογικής εξέλιξής του στην πάλη για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Ούτε μπορεί να αναπτυχθεί με μια πολιτική διεύρυνσή του με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (και με αυτές που αποστασιοποιούνται από αυτόν, χωρίς να διαφοροποιούνται, ωστόσο, από τη διαχειριστική και φιλοΕΕ λογική του), ούτε ως αριστερό μέτωπο αντικαπιταλιστικής κατεύθυνσης που προτείνουν άλλες δυνάμεις.
 
Το γραφείο της Π.Ε. του ΝΑΡ
Απρίλης 2011

Λαμογιο δεν σε έχουμε ξεχάσει μην είσαι χαρούμενος !Αλήθεια παίρνεις και μισθό και πόσα παίρνεις ?αυτό σήμερα το ακούσαμε εάν ναι γιατί  να κάνεις κήρυγμα στον κάθε ταλαίπωρο  Σκοπελίτη που παλεύει για ένα μεροκάματο λαμογιo?
Συνδικαλιστή του κώλου  γιατί τέτοιος είσαι τελικά
έρχεται καταιγίδα ρεεεεεεεε 

Με αγωνία αναμένονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Θα μιλήσει στο Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει ο επιχειρηματικός κόσμος του τουρισμού τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη σημερινή πανηγυρική τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο πρωθυπουργός αναμένεται αναφερθεί στο επικείμενο νομοθετικό έργο για τον τουρισμό και θα δεσμευτεί για την υλοποίηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημαντικότερη εξαγγελία θα είναι η εισαγωγή της τουριστικής κατοικίας εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, από την καθιέρωση της οποία περιμένει η αγορά την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων αλλά και σημαντικό αριθμό τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, ο νέος θεσμός θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση των κρατικών εκτάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ο Παύλος Γερουλάνος έβαλε τέλος στα σενάρια περί επέκτασης του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στις υπηρεσίες πέραν των ξενοδοχείων.

Την ίδια στιγμή αναφορά θα γίνει για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη διευκολύνσεις στο καθεστώς της Visa, ενώ θα δοθούν και λεπτομέρειες για τη συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και ΣΕΤΕ.

Νωρίτερα σήμερα, στη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υπογράμμισε ότι σε μια πολύ δύσκολη χρονιά ο ελληνικός τουρισμός τα κατάφερε και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Αναφερόμενος στα πεπραγμένα του υπουργείου, ο κ. Γερουλάνος εστίασε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού υπογραμμίζοντας ότι το κλίμα στον ΕΟΤ έχει αλλάξει και πλέον οι χώροι του ΕΟΤ έχουν μετετραπεί σε χώρους εργασίας, θέλοντας έτσι να δώσει το στίγμα των αλλαγών που πνέουν στο υπουργείο.

Από το ίδιο βήμα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης υπογράμμισε ότι ο τουρισμός αποτελεί ισχυρό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συνεχίζει να τον στηρίζει. Ο κ. Καραμούζης αναφερόμενος στην μακροοικονομική κατάσταση της χώρας τόνισε ότι είναι καταστροφικό το σενάριο για αναδιάρθρωση του χρέους σημειώνοντας ότι εκπορεύεται από κερδοσκόπους που θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της χώρας.

Στη σημερινή γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του συνδικαλιστικού φορέα, με το Νίκο Αγγελόπουλο να παραδίδει τα ηνία στον Ανδρέα Ανδρεάδη.
newsdeast.gr

Γιατρός του Ε.Σ.Υ. με υπέρογκες καταθέσειςΓιατρός του Ε.Σ.Υ. στη Λάρισα εντοπίστηκε να έχει σε τραπεζικό λογαριασμό, καταθέσεις συνολικού ποσού 4.300.000 ευρώ.

Από το Υπουργείο Οικονομικών, ασκήθηκε δίωξη, καθώς δεν δικαιολογούνταν το ποσό αυτό και αναμένονται να επιβληθούν ποινικές κυρώσεις.

Το ΣΔΟΕ άνοιξε το 2010 τους τραπεζικούς λογαριασμούς 20 ατόμων σε Λάρισα και Βόλο, μεταξύ των οποίων και του συγκεκριμένου γιατρού.
Πηγή:trikalanews

ΤΩΡΑ:

Βομβιστική επίθεση σε συνοδεία του Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή Αμάσεια, όπου είχε μεταβεί για προεκλογική ομιλία (στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας). Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό. Περισσότερο ρεπορτάζ σε λίγο

Σεισμός ταρακούνησε την Πάτρα

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν από τα σπίτια τους για μία ακόμα φορά...

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, που δεν είναι οι τελικές, το μέγεθος του σεισμού είναι 3,2 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στο Ρίο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι επιφανειακός, δίχως μεγάλο εστιακό βάθος γι' αυτό και έγινε αρκετά αισθητός από τους κατοίκους της Πάτρας.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Γαλαξίδι

Χαλασμένος ο ραδιοφάρος στη Σκόπελο

Χαλασμένος ο ραδιοφάρος στη Σκόπελο
Εκτός λειτουργίας ο ραδιοφάρος στη Σκόπελο. Μετ’ εμποδίων η προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Σοκ προκάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκιάθου η αποκάλυψη - καταγγελία του πρώην Δημάρχου Δημ. Πρεβεζάνου.

Την ώρα που το νησί της Σκιάθου έχει επενδύσει στην αύξηση του τουρισμού, έχοντας αυξήσει κατακόρυφα τις αφίξεις επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, η όλη προσπάθεια κινδυνεύει να «τσακιστεί» στα βράχια της αδιαφορίας των αρμοδίων. Εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργεί ο ραδιοφάρος στη Σκόπελο, ο οποίος είναι αναγκαίος για τη σωστή διαχείριση των δρομολογίων, με αποτέλεσμα αεροπλάνα να μην μπορούν να προσεγγίσουν το νησί!
Από τα σύννεφα έπεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων στη Σκιάθο με την αποκάλυψη που έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.
«Εδώ και δύο μήνες είναι χαλασμένος ο ραδιοφάρος που βρίσκεται στον Κάβο Γουρούνι Σκοπέλου και εξασφαλίζει τη σωστή και ασφαλή προσέγγιση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος και το Σώμα πάγωσε.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν πίστευαν αυτό που άκουγαν και ζήτησαν από τον κ. Πρεβεζάνο όλες τις πληροφορίες που διαθέτει για το θέμα.
Όπως εξήγησε ο ίδιος στην περιοχή λειτουργούν δύο ραδιοφάροι. Ένας στο πολιτικό αεροδρόμιο της Σκιάθου, ο οποίος λειτουργεί κανονικά, και ένας στον Κάβο Γουρούνι στη Σκόπελο. Την ευθύνη του πρώτου την έχει η πολιτική αεροπορία, ενώ για το δεύτερο υπεύθυνο είναι το ΓΕΑ, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο πρώην Δήμαρχος Σκιάθου.
«Στη Σκιάθο έρχονται καθημερινά αεροπλάνα της Ολυμπιακής και airbus με τουρίστες. Όταν ήδη έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτό το καλοκαίρι να προσεγγίσουν τη Σκιάθο 60 αεροσκάφη την εβδομάδα, είναι δυνατόν να μην λειτουργεί ένα όργανο το οποίο ελέγχει τους αεροδιαδρόμους και εξασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων;», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Το Σώμα μετά την αναλυτική ενημέρωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, συναισθανόμενο τη σοβαρότητα της καταγγελίας, αποφάσισε από σήμερα κιόλας να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τους ιθύνοντες, ενώ στην πλειοψηφία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι τόνιζαν χθες αργά το βράδυ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά την ώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος και τη στιγμή που η χώρα μας και ιδίως η Σκιάθος έχει επενδύσει στον τουρισμό για την ανάπτυξη.
taxydromos

ΚΚΕ: ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Απαράδεκτη και προκλητική για το λαό δεν είναι μόνο η απαίτηση για
αυξήσεις και αναδρομικά στις βουλευτικές συντάξεις, αλλά και η ίδια η ύπαρξη
των βουλευτικών συντάξεων, που το ΚΚΕ με επιμονή θέτει ζήτημα
κατάργησής τους και οι βουλευτές να ασφαλίζονται από τα...
ασφαλιστικά τους
ταμεία. Τα άλλα κόμματα κωφεύουν, παρά και ενάντια σε όσα υποκριτικά
λένε.

ΑΘΗΝΑ 4/5/2011
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

1944-2011: Οι Γερμανοί ξανάρχονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας!


Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέπτονται και πάλι εκπρόσωποι της τρόϊκας για να επιθεωρήσουν αν τυχόν έχει μείνει τίποτα ... όρθιο στις Ένοπλες Δυνάμεις και να το κατεδαφίσουν και αυτό! Eιδική σημασία έχει η ανάληψη θέσης εκπροσώπου της Ε.Ε. στην τρόϊκα από έναν Γερμανό τον "λοχία Ματίας" όπως έγινε γνωστός στο ΥΠΕΘΑ. Οι Γερμανοί ξανάρχονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για πρώτη φορά μετά το 1944!
Σε ότι αφορά την ισοπέδωση των πάντων, σημειώνουμε ότι έφτασαν στο σημείο με εισήγηση του Γερμανού, να κόψουν την δαπάνη της βελτίωσης τροφής (!) δηλαδή ένα μικρό σάντουιτς που έτρωγε το προσωπικό των Ε.Δ. περί τις 11 το πρωί! Εμείς δεν απορούμε πως παίρνουν φωτιά στον αέρα τα ελικόπτερα, απορούμε πως πετάνε!
Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παράλληλα, θα έχουν σειρά επαφών με διοικήσεις τραπεζών, κομμάτων και παραγωγικών φορέων.
Το πόρισμα που θα συντάξουν τα στελέχη της τρόικας θα παραδοθεί στους επικεφαλής του κλιμακίου που θα αναλάβουν από βδομάδα την νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου. Η ηγεσία της τρόικα θα έρθει με νέα σύνθεση καθώς, πλάι στους Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και Κλάους Μαζούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα ο Γερμανός Ματίας Μορς, στην θέση του Σερβάζ Ντερουζ που ασχολείται πλέον αποκλειστικά με την Πορτογαλία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει υπόθεση βιασμού από μετανάστες στα Γιάννινα

Υπάρχουν πληροφορίες, ενδεχομένως και μαρτυρίες, ότι 8 Πακιστανοί βίασαν ζευγάρι Γιαννιωτών στις 1 τα μεσάνυχτα, πριν μερικές ημέρες, καθώς αυτό έβγαινε από τον κινηματογράφο στην παραλίμνια περιοχή. Μάλιστα η γυναίκα φέρεται να νοσηλεύεται με ρήξη μήτρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ωστόσο η Αστυνομική Διέυθυνση Ιωαννίνων δεν επιβεβαιώνει το γεγον ός, αφού δεν...
έγινε καμία σχετική καταγγελία.
Ωστόσο αρχίζει να ερευνά το θέμα. Η ιστοσελίδα "ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ" έγραψε, μεταξύ άλλων, σχετικά: "Μεγάλο ερωτηματικό είναι... γιατί ενώ η Αστυνομία αρνείται κάθε γνώση, το Νοσοκομείο δεν την έχει ενημερώσει. Δεν είναι υποχρεωμένο για κάτι τέτοιο; Ελπίζουμε να μην υπάρχεια προσπάθεια συγκάλυψης από κανέναν. Και δικαιολογίες τύπου "να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος", και "να μην υπάρξουν φασαρίες" δεν ευσταθούν και είναι στην καθομιλουμένη... "κοινώς κουραφέξαλα".

http://www.katoci.com/

: «Κούρεμα» και δημοτικών υπαλλήλων

ΤΡΙΚΑΛΑ
Φαίνεται ότι ο αριθμός των 954 υπαλλήλων οι εργάζονται στο Δήμο Τρικκαίων, αποτελεί μάλλον πρόκληση σε δύσκολους οικονομικά καιρούς που βιώνει και ο Δήμος και έτσι η δημοτική αρχή θα επιχειρήσει μια αλλαγή στο παραπάνω καθεστώς.
Μάλλον μόνο σε ρεπορτάζ θα διαβάζουμε σε λίγο καιρό για 954 υπαλλήλους στο δήμο Τρικκαίων, καθώς η νέα δημοτική αρχή έχει βάλει στόχο να μειωθούν κατά πολύ το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας, η συγκεκριμένη απόφαση για το νέο οργανισμό του δήμου Τρικκαίων ακολουθεί την πρέπουσα πορεία εφαρμογής της. Έτσι, μετά από το δημοτικό συμβούλιο, ακολουθεί η έγκρισή της από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους, μέσω της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
Τι περιλαμβάνει όμως αυτή η πρόταση; Όπως ανέφερε χθες ο κ. Λάππας, περιλαμβάνει 350 οργανικές θέσεις και 200 προσωποπαγείς ανατρέποντας εξολοκλήρου το μέχρι σήμερα καθεστώς του υπαλληλικού προσωπικού. Όσο για τους υπόλοιπους υπαλλήλους “αυτοί θα φύγουν σιγά – σιγά” όπως χαρακτηριστικά είπε πρόσφατα ο κ. Λάππας. Ειδικότερα όταν αποχωρούν από την υπηρεσία τους λόγω συνταξιοδότησης δεν θα υπάρχει αντικατάστασή τους καθώς αυτό όπως μπορεί να καταλάβει κανείς θα είναι αρκετά δύσκολο να γίνει από το Δήμο εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.


Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας :

Καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών (τι πρωτότυπο!)

Κίνδυνος για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του 2011 - Καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών

Η πολιτική του Μνημονίου για πάγωμα των πληρωμών προς τους αγρότες, επιδεινώνει την καθημερινότητά τους όλο και περισσότερο, καθώς το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 4,3% το 2010, όταν στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά 12,3%.


Ο αγροτικός κόσμος της χώρας περνάει την κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του. Η μεγάλη απογοήτευση από την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, η ανασφάλεια και η...
αβεβαιότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που, καθημερινά, αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Υπάρχουν καθυστερήσεις, με ευθύνη της Κυβέρνησης, στην πληρωμή προγραμμάτων, στην επιστροφή του ΦΠΑ, στις επιδοτήσεις, στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης καθώς και σε συνδεδεμένες ενισχύσεις, ειδικότερα προηγουμένων ετών, που αφορούν παραγωγούς, οι οποίοι διόρθωσαν τα προβλήματά τους και περιμένουν να πληρωθούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει, ειδικά στις μέρες που διανύουμε, είναι το θέμα των δηλώσεων καλλιέργειας ΟΣΔΕ για το 2011. Παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα του Υπουργείου και των φορέων του (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ), σήμερα, αρχές Μαΐου, έχει υποβληθεί ένα απειροελάχιστο ποσοστό δηλώσεων, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαΐου, όπως προκύπτει από τους Κοινοτικούς κανονισμούς, οι οποίοι κρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων παραγωγών, με απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Με δεδομένο ότι

1) Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, είναι η 15η Μαΐου, αλλιώς τα δικαιώματα των αγροτών δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν για το έτος 2011, οπότε θα είναι και αδύνατη η πληρωμή τους

2) Εξ' αιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι φανερό ότι ο αγροτικός τομέας της χώρας μας οδηγείται σε αδιέξοδο

3) Η κυβέρνηση επιδεικνύει μεγάλη προχειρότητα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των ενισχύσεων και ειδικότερα της ενιαίας ενίσχυσης, θέτοντας σε κίνδυνο περίπου 3 δις ευρώ, που είναι οι ετήσιες εισροές

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Τι πρόκειται να γίνει με τη διαχείριση του ΟΣΔΕ του έτους 2011 για την τρέχουσα περίοδο;

2) Γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση, με κίνδυνο να υπάρξει αδυναμία καταβολής των ενισχύσεων στους αγρότες και με πολλές πιθανότητες να επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα μας;

3) Τι πρόκειται να γίνει με τις πληρωμές των αγροτών που εκκρεμούν και ειδικότερα με τις πληρωμές συνδεδεμένων ενισχύσεων παλαιοτέρων ετών, για τις οποίες, πλέον, δεν δίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ούτε καν προφορικές υποσχέσεις για την πληρωμή τους;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Σάββας Ι. Αναστασιάδης

TaXalia (Macedonia)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου