Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΠΑΜΕ: Ο Δήμος εμπαίζει του εργαζομένους του Δημ. Ραδιοφώνου



Έντονη κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου και των απλήρωτων εδώ και αρκετούς μήνες εργαζόμενους σε αυτό ασκεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, κάνοντας μάλιστα ευθεία επίθεση κατά της Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δ.Βόλου κας Νατάσσας Οικονόμου. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής.


Η γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Βόλου για τον απερίγραπτο εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου, οι οποίοι παραμένουν εδώ και έξι μήνες απλήρωτοι, σπάζοντας κάθε ρεκόρ ανάμεσα στους υπόλοιπους εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις του δήμου.

Η δημοτική αρχή Βόλου ξεπέρασε κάθε όριο σεβασμού προς τους εργαζόμενους και τους δημότες αυτής της πόλης, συνοδεύοντας, την επί μήνες αντεργατική πολιτική μέσα από την υλοποίηση του «Καλλικράτη», με ευθείες απειλές, δια της αντιδημάρχου οικονομικών κ. Ν. Οικονόμου, στη προχθεσινή συνάντησή της με τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, «ότι θα κλείσει το ραδιόφωνο, αν οι εργαζόμενοι», οι απλήρωτοι επί έξι μήνες εργαζόμενοι, «προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας».

Η δημοτική αρχή Βόλου αντί να απειλεί, να εκβιάζει και να κρατά πολιτικά ομήρους όλους τους εργαζόμενους του δήμου, επικαλούμενη τη δήθεν «οικονομική δυσπραγία», δήθεν γραφειοκρατικά εμπόδια και το αστικό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, όταν πρόκειται για αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών της πόλης, οφείλει να διεκδικεί και να απαιτεί από την κυβέρνηση πόρους, μεταξύ των οποίων και αυτών που ήδη χρωστούν στην τοπική διοίκηση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων αυτής της πόλης. Αποδεικνύεται όμως με την τακτική της στους εφτά μήνες της θητείας της ο καλύτερος υπηρέτης της κυβερνητικής πολιτικής, μιας πολιτικής που στερεί κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά για τη στήριξη του κεφαλαίου, που το θωρακίζει με προνόμια μέσα στην οικονομική καπιταλιστική κρίση. Το βέβαιο είναι ότι εφαρμόζει τις πολιτικές δεσμεύσεις που προκύπτουν από την πολιτική στήριξη που είχε και έχει, απολαμβάνοντας τα εύσημα από της κυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα πολύτιμα πολιτικά συμπεράσματα τους και να διεκδικήσουν οργανώνοντας την πάλη τους, στα σωματεία τους και σε επιτροπές αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που πιστός υπηρέτης της αποδεικνύεται η δημοτική μας αρχή.
Η δημοτική αρχή Βόλου πρέπει άμεσα, τώρα, να καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του δήμου μαζί με τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ειδικότερα για το δημοτικό ραδιόφωνο οι εργαζόμενοι πρέπει να περάσουν στο δήμο Βόλου και το ραδιόφωνο να χρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους ως κοινωνικό δημόσιο πολιτιστικό αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger