Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Με αεροπλάνα και βαπόρια Όπου φύγει-φύγει για τους τελευταίους εκδρομείς, εν όψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου



Όπου φύγει-φύγει για τους τελευταίους εκδρομείς, εν όψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Ήδη, σύμφωνα με την Τροχαία, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα ρεύματα εξόδου των Εθνικών Οδών χωρίς, ωστόσο, να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα, ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, και τους συνιστά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Ειδικότερα, συμβουλεύει τους εκδρομείς-παραθεριστές να τηρούν σχολαστικά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Ζώνη ασφαλείας και κράνος, αλλά και η αμυντική οδήγηση διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην οδική ασφάλεια, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Επιχειρήσεων της Τροχαίας.

Αυξημένη κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηρόδρομο


Την ίδια στιγμή, χιλιάδες παραθεριστές συρρέουν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας (Πειραιάς- Θεσσαλονίκη- Πάτρα), σε μια προσπάθεια να αποδράσουν από το τσιμέντο και το ασφυκτικό κλίμα των μεγαλουπόλεων, αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς στους δημοφιλής προορισμούς του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου.

Τόσο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όσο και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,  παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των δρομολογίων, καθώς εντείνονται οι αφίξεις των πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό.
Παράλληλα, μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται τόσο στα δρομολόγια του ΟΣΕ, όσο και του ΚΤΕΛ, αν και φέτος η έξοδος του επιβατικού κοινού παρουσιάζεται μειωμένη συγκριτικά με άλλες χρονιές. Αιτία αυτού του φαινομένου, αποτελεί η οικονομική δυσπραγία, που πλήττει την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι παρά τα δελεαστικά πακέτα διακοπών, με προσφορές και εκπτώσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 30%, πολλοί είναι εν τέλει εκείνοι που επέλεξαν να παραμείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία το Σάββατο. Ο καιρός θα είναι γενικά καλός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ.

Αττική
: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί εντάσεως 3 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
: Γενικά καλός καιρός, μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά, βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Κυρίως αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger