Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Ταφόπλακα» για τα ταξί η απελευθέρωση

Υποστηρίζει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Μαγνησίας, κάνοντας λόγο για πτώση τζίρου κατά 50%





Για «ταφόπλακα» στο επάγγελμα του ταξιτζή κάνουν λόγο οι επαγγελματίες, με αφορμή την απόφαση του υπουργού μεταφορών -συγκοινωνιών Γιάννη Ραγκούση, για απελευθέρωση του επαγγέλματος.


Ο Τάσος Δεμερτζής, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου, δήλωσε ότι «χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μας» και πρόσθεσε ότι η απόφαση του νέου υπουργού είναι η χαριστική βολή για το επάγγελμα, καθώς από τα ταξί, στο Βόλο μόνο, ζουν πάνω από 500 οικογένειες.


Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα», ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί επισήμανε ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί του που έχουν λάβει δάνεια και έχουν υποθηκεύσει τα σπίτια τους, για ν’ αγοράσουν την άδεια και για να συντηρήσουν το ταξί.

Υπάρχουν νέοι άνθρωποι, που έκαναν ένα βήμα μπροστά, αλλά σ’ αυτό τον τομέα, η κυβέρνηση μας πάει πολύ πίσω, ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πλέον δουλειά (ποσοστό πτώσης του τζίρου πάνω από 50%) και οι επαγγελματίες δεν μπορούν να βγάλουν τις βασικές τους υποχρεώσεις.


«Όταν πλέον θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγάλει μια άδεια ταξί, είτε γνωρίζει Ελληνικά ή όχι, είτε έχει κάνει σπουδές, είτε έχει κάποιες βασικές γνώσεις. Επειδή κάποιος οδηγούσε Ι.Χ. αυτοκίνητο, δεν είναι λόγος να τον εμπιστευτείς και να βάλεις την οικογένειά σου μέσα», ήταν η δήλωση του κ. Δεμερτζή.


Οι επαγγελματίες ταξί σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πειρατεία και τους αλλοδαπούς, που κάνουν παράνομα δικό τους έργο και δηλώνουν ότι κάνουν ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα .


Όπως εξήγησε ο κ. Δεμερτζής, ο προηγούμενος υπουργός Δημήτρης Ρέππας, είχε υπογράψει ένα προσχέδιο, για το οποίο υπήρχαν κάποιες αντιρρήσεις, ωστόσο υπήρχε σχετική επαφή και διαβούλευση, μέσω της Ομοσπονδίας και υπήρχε βούληση για διόρθωση κάποιων ρυθμίσεων και «κακώς κειμένων», όπως τα έβλεπαν οι επαγγελματίες.

Ο Κ. Αγοραστός
Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα των ΤΑΞΙ άφησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση που είχε χθες με την διοίκηση του σωματείου ΤΑΞΙ και μέλη του Συνεταιρισμού Ιδιόκτητων Ράδιο ΤΑΞΙ Ν. Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger