Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΠΟΣΟ 2.000.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Έρχονται 60 περιπολικά από... ξεχασμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ!
 

 
Το μεγαλύτερο «στόλο» καινούριων οχημάτων, που είχε ποτέ η αστυνομία στη Θεσσαλία, πρόκειται να αποκτήσει τους επόμενους μήνες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσα από το ΕΣΠΑ, κόστους 2.000.000 ευρώ! Συνολικά 53 περιπολικά αυτοκίνητα, δέκα μοτοσικλέτες, ασύρματοι, ραντάρ, πομποδέκτες και άλλο υλικό, θα μοιραστούν στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θεσσαλίας.
Η όλη ιστορία εξασφάλισης του ποσού από το ΕΣΠΑ, ήταν ένας συντονισμένος αγώνας πολλών ανθρώπων, σε διάστημα ενός μήνα περίπου, που υπερνίκησαν τη γραφειοκρατία, εκμεταλλευόμενοι κάποιο πρόγραμμα ...ξεχασμένο σε συρτάρια του υπουργείου, αλλά εκμεταλλεύονταν ήδη άλλες αστυνομικές περιφέρειες της χώρας. Καθοριστικός κι ο ρόλος της γενικής γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος κ. Πόπης Γερακούδη, αλλά και τα τηλέφωνα του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Έξαρχου, του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Β. Χαλάτση και της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, που «ανακάλυψε» την ευκαιρία.
Το θέμα της έλλειψης τροχαίου υλικού της ΕΛΑΣ και των ακινητοποιημένων από βλάβες οχημάτων στο ν. Λάρισας, είχε μπει ψηλά στις προτεραιότητες των συνδικαλιστών και μάλιστα αναδείχθηκε και από την «Ε» σε κεντρικό θέμα, προ μηνών. Υπήρξε μια πρώτη επαφή του προέδρου της ΕΑΛ κ. Μ. Τολίκα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όθωνα, «ενίσχυση» του αιτήματος από τον κ. Β. Έξαρχο, συνεννοήσεις του αρχηγείου της ΕΛΑΣ με την κ. Πόπη Γερακούδη, επίσης με το γενικό αστυνομικό διευθυντή κ. Β. Χαλάτση που πήρε στα «ζεστά» το θέμα, συνέχεια επαφών σε τοπικό επίπεδο του κ. Χαλάτση με την κ. Γερακούδη και βέβαια μια εξωπραγματική για τα δεδομένα του ελληνικού δημοσίου, ταχεία ανταλλαγή εγγράφων, έως και αυθημερόν!
Αποτέλεσμα ήταν να υπογραφεί στις 24 Ιουνίου από τη γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης η «πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα... υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας...εθνικές οδοί... οδική ασφάλεια και διαχείριση κυκλοφορίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
«Ενδεικτικές κατηγορίες δράσεων: Δράσεις για τη βελτίωση της ενεργητικής οδικής ασφάλειας των μεταφορών με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και συγκεκριμένα προμήθεια εξοπλισμού: Για την πρόληψη – μείωση οδικών ατυχημάτων, για τη διαχείριση των οδικών ατυχημάτων (ασφαλή διέλευση των διερχομένων από το σημείο του ατυχήματος, αποκατάσταση της κυκλοφορίας) Ειδικοί στόχοι: Βελτίωση της οδικής ασφάλειας, καθώς και χρήση κατάλληλου εξοπλισμού για τη διαχείριση των οδικών ατυχημάτων...».
Η συνέχεια πλέον είναι να καθοριστούν οι προδιαγραφές των οχημάτων και των άλλων μέσων, που θα χρειαστεί η ΕΛΑΣ, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός, για την επιλογή οχημάτων και μέσων. Τα οποία στη συνέχεια θα μοιραστούν ανά τη Θεσσαλία. Σύμφωνα και με παλιότερους, δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη μαζική προμήθεια μέσων στο θεσσαλικό χώρο.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger