Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ένταση και απειλές για αφαίρεση αδειών καταστημάτων

Καταστηματάρχης φέρεται να απείλησε συμβούλους και απομακρύνθηκε…




Ένταση και απειλές χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, από καταστηματάρχες, ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες γνωστού τσιπουράδικου και δύο καφέ και καταστηματάρχης της Μακρινίτσας φέρεται να απείλησε δημοτικούς συμβούλους, που εισηγήθηκαν αφαίρεση της άδειάς του και απομακρύνθηκε από την αίθουσα.


Η πρώτη εισήγηση για ανάκληση άδειας που συζητήθηκε στη συνεδρίαση, αφορούσε ηχορύπανση που προκάλεσε καφετέρια στην παραλία.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος πρότεινε την ανάκληση της άδειας, αλλά η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή ακόμη και από τους συμβούλους της πλειοψηφίας διότι οι ένοικοι της οικοδομής στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται το καφέ, μόνιμα καταγγέλλουν τους κατά καιρούς ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα να ανακαλούνται άδειες. Παράβαση για ηχορύπανση στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη καταγράφηκε για πρώτη φορά και η επιτροπή αποφάσισε να τη «χαρίσει».


Για ηχορύπανση αφαιρέθηκε άδεια από κεντρικό καφέ της οδού Κονταράτου, διότι διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης είχε υποπέσει για δεύτερη φορά στο αδίκημα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η άδεια αφαιρέθηκε και από καφέ-μπαρ στην οδό Εργατικού Κέντρου, που λειτουργεί μόνο το χειμώνα, αλλά και σε ένα από τα γνωστότερα τσιπουράδικα της πόλης, που λειτουργεί στο κέντρο, λόγω παράνομης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Ο καταστηματάρχης ήταν «υπότροπος» όπως και επιχειρηματίας που διατηρεί καφέ στην οδό Τοπάλη.

Επίσης για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έγινε ανάκληση άδειας λειτουργίας.


Στο θέμα για ανάκληση άδειας λειτουργίας εστιατορίου στη Μακρινίτσα προκλήθηκε ένταση, όταν ο ιδιοκτήτης άρχισε να απειλεί τους συμβούλους που εισηγήθηκαν αφαίρεση της άδειας του καταστήματός του. Η άδεια λειτουργίας του καταστήματος είχε εκδοθεί για διαφορετική χρήση, ενώ ο ιδιοκτήτης είχε σε βάρος του καταγγελίες για πρόκληση ρύπανσης στην περιοχή.


Η υπόθεσή του πάντως, αναβλήθηκε και θα εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger