Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Επικίνδυνη περιοχή για φωτιές η Μαγνησία

Στο Βόλο ο επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Ελλάδας που ζήτησε ετοιμότητα και συνέργεια όλων για την προστασία του περιβάλλοντος





Παρουσία του αντιστράτηγου, Γενικού Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείων Ελλάδας Βασίλη Τουλίκα, που έκανε περιοδεία στη Μαγνησία, έγιναν οι τελικές διορθωτικές κινήσεις, στο ευαίσθητο θέμα της δασοπυρόσβεσης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.


Ο κ. Τουλίκας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, παρουσία του διοικητή, πύραρχου, Νίκου Μιχαλάκη, κατά την οποία είπε ότι το θέμα της δασοπυρόσβεσης απασχολεί ολόκληρο τον ελληνικό λαό.


Ο αντιστράτηγος τόνισε ότι όλα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και ανέφερε ότι φέτος παρατάθηκε ο χρόνος προετοιμασίας λόγω των βροχοπτώσεων, οι οποίες συνέβαλαν στο αναπτυχτεί η βλάστηση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μάλιστα σημείωσε ότι με την άνοδο της θερμοκρασίας η βλάστηση αυτή θα ξεραθεί και θα ενέχει κινδύνους πυρκαγιών.


«Με τα μέσα, το προσωπικό και τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα περιστατικά που τυχόν θα προκύψουν», δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος και ζήτησε την συνεργασία όλων των φορέων και την συμβολή τους τόσο για το καλό του κοινωνικού συνόλου όσο και για το να μείνει ανέπαφο το φυσικό κάλος της Μαγνησίας.


Ο ίδιος επισήμανε ότι ο Νομός Μαγνησίας είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές και κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους και ζήτησε την συμβολή των εθελοντικών ομάδων , υπογραμμίζοντας πως όλοι ενωμένοι τότε θα πετύχουν το στόχο.


Για την υλικοτεχνική υποδομή ο κ. Τουλίκας ανέφερε ότι από την 1η Μαΐου 2011 έχει αναπτυχθεί όλος ο εξοπλισμός, με τα περιπολικά να είναι απλωμένα σε όλη την περιοχή και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και τα εναέρια μέσα (μέχρι 15 του μήνα), αρχής γενομένης με τα Καναντέρ και εν συνεχεία τα μισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο στόλος της Πυροσβεστικής είναι μεγάλος και καινούριος σε ποσοστό 80% , αφού τα περισσότερα οχήματα δόθηκαν κατά την Ολυμπιάδα του 2004 και συντηρούνται πολύ καλά.


Για τον σχεδιασμό, ο αντιστράτηγος ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί ήδη όλοι οι αγροτοδασικοί δρόμοι και υδατοδεξαμενές και ζήτησε από τους δημάρχους να καθαρίσουν τις όποιες χωματερές υφίστανται τα διοικητικά τους όρια.
Γράφει: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger