Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Καρτάλη με Ντόλιο για το Νότιο Πήλιο





Τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο επισκέφθηκαν ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Ν. Φορτούνας και έθεσαν οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου Ν.Πηλίου όπως αυτά προέκυψαν από την εφαρμογή του Καλλικράτη και ειδικότερα από τη συνένωση Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιστοιχούν σε μία ευρεία γεωγραφική ζώνη της Μαγνησίας.


Ειδικότερα συζητήθηκε η ανάγκη για την αλλαγή της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών που ουσιαστικά «απαγορεύει» δαπάνες για νέα έργα ή δράσεις συντήρησης αν δεν έχουν πρώτα εξοφληθεί προηγούμενες οφειλές, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία των Δήμων να εκτελέσουν ακόμα και εργασίες καθημερινότητας.

Εξετάσθηκαν επίσης οι δυνατότητες που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών για τη λήψη δανείων που θα επιτρέψουν την αποπληρωμή οφειλών από προηγούμενες χρήσεις και θα δώσουν ταμειακή ανάσα στους Δήμους μέσα από την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής.


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι για Δήμους με τα χαρακτηριστικά του Νοτίου Πηλίου είναι δυνατή η χορήγηση τέτοιου δανείου μέσα σε διάστημα περίπου έξη μηνών, πρόσθεσε ότι εξετάζεται η τροποποίηση της εγκυκλίου και σημείωσε ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει τη δυνατότητα πρόσληψης 28 υπαλλήλων που θα επικουρήσουν το έργο του, μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Αργαλαστής, της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, της στήριξης των τοπικών κοινωνιών αλλά και της αντιμετώπισης του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε ότι αφορά στη στέγαση των νέων υπηρεσιών του.


Τέλος ο Υφυπουργός Εσωτερικών επαίνεσε την προσέγγιση του Δήμου Νοτίου Πηλίου να οργανώσει και να αξιοποιήσει τα τοπικά συμβούλια στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων που προσφέρονται από τον Καλλικράτη.
Γράφει: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger