Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Δελτίο γιούχας! Η σειρά των Γκερέκου, Χαρακόπουλου και Πυργιώτη στη Λάρισα

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες από ομάδα περίπου τριάντα διαδηλωτών σχεδόν όλων των πολιτικών, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Ζωηρά αποδοκιμάστηκαν οι...
δήμαρχοι Κιλελέρ και Αγιάς Ρίζος Κομήτσας και Αντώνης Γκουντάρας, ενώ η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου, η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, ο οικοδεσπότης Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης προτίμησαν την πίσω πόρτα του Μουσείου για να αποφύγουν τις αποδοκιμασίες.

Πιο... τυχερός στάθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μυρίστηκε το «μπαρούτι» και ματαίωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα για την παρουσίαση του βιβλίου και τον αντικατέστησε η αναπληρώτρια Τύπου της ΝΔ, Βασιλική Τζότζολα.

Απαρατήρητοι πέρασαν μέσα από τους διαδηλωτές η κ. Τζότζολα και ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος, τους οποίους δεν αναγνώρισαν οι «αγανακτισμένοι» πολίτες.

Οι διαδηλωτές κινητοποιήθηκαν μέσω του Facebook και περίμεναν με πλακάτ, σφυρίχτρες και σκληρά συνθήματα (κατά της τρόικας, του Μνημονίου και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος), τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης.

Στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου είχε παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία τελικά δεν επενέβη, παρότι οι διαδηλωτές σκλήρυναν τη στάση τους και μεσούσης της εκδήλωσης επιχείρησαν να μπουν στο εσωτερικό του Μουσείου από ανασφάλιστη πόρτα στην κουζίνα του art café.

Οι διαδηλωτές έγιναν αντιληπτοί και τελικά δεν κατάφεραν να περάσουν στο χώρο, ενώ στην προσπάθειά τους να μπουν στο Μουσείο πέταξαν ένα αυγό που βρήκε το δημοσιογράφο Γ. Δέλλη, με τον οποίο στη συνέχεια δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και το συμβάν έληξε.

Την ώρα που στο αμφιθέατρο της Πινακοθήκης αναλύονταν οι λογοτεχνικές ικανότητες και ευαισθησίες του κ. Χαρακόπουλου, οι διαδηλωτές επιχείρησαν εκ νέου είσοδο στο εσωτερικό του Μουσείου αλλά δεν βρήκαν άλλη ανασφάλιστη πόρτα και τελικά άρχισαν να χτυπάνε τις παλάμες τους περιμετρικά στις γυάλινες επιφάνειες των τοίχων της Πινακοθήκης.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο χώρο μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης. Αποδοκίμασαν όσους εξήλθαν από την κεντρική είσοδο και λίγο πριν από τα μεσάνυκτα αποχώρησαν από το χώρο.

Δείτε τις φωτογραφίες



Larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger