Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ακόμη μια συνταγή σκοπελίτικη για αύριο Κυριακή αν φυσικά βρείτε ροφό διαφορετικά κάντε υπομονή μέχρι το καλοκαιράκι να έρθετε στην σκόπελο να το απολαύσετε



Άντε καλή σας όρεξη
Από το  http://skopelos-news.blogspot.com/




ΥΛΙΚΑ

2 κιλά Ροφό
10 Ξινά Δαμάσκηνα
5 - 6 Μαύρα Δαμάσκηνα
2 κιλά λευκά Κρεμμύδια για στιφάδο
1 Ντομάτα
5 - 6 φύλλα Δάφνης
3 - 4 σκελίδες Σκόρδο
1 κουταλιά Αλάτι
½ κουταλιά Πιπέρι
½ κουταλιά Ρίγανη
1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα (χρησιμοποιούμε λευκά γιατί τα κόκκινα μαυρίζουν). Προσθέτουμε μια κουταλιά Αλάτι, ½ κουταλιά πιπέρι, ½ κουταλιά ρίγανη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε πολύ αλάτι για να βγάλει το κρεμμύδι τα υγρά του. Τέλος προσθέτουμε τα ξινά δαμάσκηνα Σκοπέλου. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για τρία τέταρτα της ώρας σε σιγανή φωτιά.
  • Όταν ετοιμαστεί το μείγμα με τα κρεμμύδια προχωράμε στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή στο ψήσιμο. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε με την τρυπητή κουτάλα δυο μεγάλες κουτάλες κρεμμύδια. Τα απλώνουμε και φτιάχνουμε έναν ωραίο πάτο για να ακουμπήσουμε πάνω το ψάρι. Βάζουμε πάνω τον ροφό και έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κρεμμύδια μέσα στο ταψί. Τα ρίχνουμε σταδιακά με μια κουτάλα, για να μην χυθεί στο ταψί και το υγρό τους. Έπειτα ξεχωριστά προσθέτουμε στο ταψί 2 - 3 κουταλιές από το ζουμάκι τους. Δεν χρειαζόμαστε πολύ, γιατί με το ψήσιμο τα κρεμμύδια θα βγάλουν και άλλο ζουμί. Προσθέτουμε τα μαύρα δαμάσκηνα και τα φύλλα δάφνης.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα στους 180° C.
Σημείωση: Αν δεν έχουμε ξινά δαμάσκηνα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κουταλιές Ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger