Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους, για μια ελεύθερη ζωή

Από το  athens.indymedia.org
Στοιβαγμένοι σα σαρδέλες σε κονσέρβα μεταφερόμαστε κάθε μέρα προς και από τα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, πληρώνοντας το 8% του ανταλλάγματος της καθημερινής μας εκδούλευσης. Αυστηρά προγραμματισμένοι στα λεπτά του δρομολογίου της κάθε γραμμής, υπομονετικά αναμένοντες στη στάση. Η καθυστέρηση σημαίνει τιμωρία. Η αργοπορία, δική μας ή των άλλων, επιβάλλει τις συνέπειες που το σύστημα ορίζει.
Το στρίμωγμα στην πόρτα για μια θεσούλα στο βόλεμα της στιγμής. Προσπαθώντας να πάρουμε πίσω λίγη από την κλεμμένη μας ζωή στον ανολοκλήρωτο ύπνο στα άβολα καθίσματα. Υπομένοντας τον ιδρώτα του διπλανού μας όπως υπομένουμε το χνότο του επιστάτη στους ασφυκτικούς ρυθμούς παραγωγής που θέλει να μας επιβάλλει. Ρισκάροντας την αξιοπρέπειά μας όταν δοκιμάζουμε να γλιτώσουμε λίγες δεκάρες, λαχταρώντας κάθε φορά που ανοίγουν οι πόρτες στον φόβο των μπάτσων ελεγκτών. Το ακυρωμένο εισιτήριο μιας άκυρης ζωής. Πίεση, ένταση, υπολογισμοί στην καθημερινή μας μεταφορά από τη ζωή στο θάνατο. Μια ζωή που φεύγει μέσα στο cayenne του αφεντικού.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συγκοινωνίες, από την 1η Φλεβάρη εγκαινιάζονται νέες δυσβάσταχτες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. Το νέο χαράτσι που επιβάλλει το κράτος με πρόσχημα τα ελλείμματα σε φορείς του δημοσίου όπως ο ΟΑΣΑ μετατοπίζει για μια ακόμη φορά το χρέος και τις ευθύνες στους από κάτω και όχι στους εκάστοτε διαχειριστές της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Ταυτόχρονα στο στόχαστρο τίθενται και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς με νέο νομοσχέδιο. Επιπλέον, μετά από επιστολή εργαζομένης, ο ΟΑΣΑ απαντά πως στο πλαίσιο αναδιαρθρώσεων πρόκειται να καταργηθούν και νυχτερινές γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger