Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025

Συνταγή από τον σεφ Ρηγίνο Προβιά αγκινάρες αλά πολίτα



 Οι αγκινάρες αλά πολίτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με αγκινάρες, καρότα, πατάτες και αρακά, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο με λεμόνι και άνηθο.

Συνταγή από τον σεφ Ρηγίνο Προβιά, ο οποίος εργάζεται ως μάγειρας στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Υλικά:

  • 8 αγκινάρες καθαρισμένες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 200 γρ. αρακά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες και τον αρακά, και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
  3. Τοποθετείτε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα και ανακατεύετε προσεκτικά.
  4. Προσθέτετε αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα λαχανικά, και αλατοπιπερώνετε.
  5. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο, και ανακατεύετε απαλά.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε.

Αυτή η συνταγή προσφέρει ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για όλες τις εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger