Τα arancini είναι ένα υπέροχο έδεσμα, και με την προσθήκη της αγάπης της Ουρανίας, φαντάζομαι ότι θα ήταν πραγματικά μαγευτικά! Ας φτιάξουμε μια παραδοσιακή συνταγή για arancini, εμπνευσμένη από το πνεύμα της εμπειρίας της
Συνταγή για Arancini
Υλικά:
- 500 γρ. ρύζι Arborio (ή κάποιο άλλο για ριζότο)
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ. μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια
- 150 γρ. ζαμπόν ή αλλαντικό της επιλογής σας (προαιρετικά)
- 2 αυγά
- 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 100 γρ. αλεύρι
- Ελαιόλαδο ή λάδι για τηγάνισμα
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
- Μερικά φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
Προετοιμασία ρυζιού:
Σε μια κατσαρόλα, βράστε το ρύζι με το ζωμό μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να γίνει κρεμώδες (όπως το ριζότο). Προσθέστε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.Διαμόρφωση μπαλών:
Πάρτε μια χούφτα ρύζι, σχηματίστε μια μικρή μπάλα και ανοίξτε τη στη μέση. Προσθέστε ένα κομμάτι μοτσαρέλα, λίγη σάλτσα ντομάτας (αν θέλετε) και κλείστε τη γέμιση μέσα στο ρύζι. Πιέστε απαλά για να σχηματίσετε μια σταθερή μπάλα.Πανάρισμα:
Κυλήστε κάθε μπάλα πρώτα στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.Τηγάνισμα:
Ζεστάνετε άφθονο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι. Τηγανίστε τα arancini μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.Σερβίρισμα:
Απολαύστε τα ζεστά με μια θέα που σας θυμίζει τη θάλασσα της Σκοπέλου! Συνοδέψτε τα με επιπλέον σάλτσα ντομάτας ή μια φρέσκια σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου