Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Το επόμενο

 


Γράφει ο mitsos175

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, ακόμη και το φιλοδώρημα που αφήνει ο πελάτης πρέπει να θεωρείται μέρος του μισθού και να υπόκειται σε κρατήσεις και ασφαλιστικές εισφορές!
Δεν το κατάλαβαν πολλοί, άλλοι το θεώρησαν τρολιά, φυσικά υπάρχει περισσή ειρωνεία και αρνητικά σχόλια για τους δικαστές που αφήνουν τον κάθε Γιάννο να αλωνίζει μαζί με τη θεία του και κοιτάνε το πουρμπουάρ!

Είναι το επιχείρημα της απόδειξης για την τυρόπιτα που δήθεν αυτό μας χρεοκόπησε κι όχι το πλιάτσικο χρόνων των κομμάτων και των πλουσίων κεφαλαιούχων. Οπότε πλησιάζει γοργά νέο μνημόνιο.

Το επόμενο θα είναι το χαρτζιλίκι του παιδιού. Το παιδί θα θεωρηθεί τεκμήριο. Πως μεγαλώνεις παιδί με το μισθό που παίρνεις; Έκοψε απόδειξη ο μπόμπιρας για τα λεφτά που του έδωσες; Όχι; Για περάστε από την εφορία. Ξεχάστε τον έλεγχο για τα κινητά. Οι διευθυντές θα ψάχνουν τις τσέπες των μαθητών για ψιλά κι αν δεν βλέπουν βιβλία και παραστατικά θα καλούν τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος!

«Τι είναι αυτό ρε»;

«- 5 ευρώ, κύριε Διευθυντά, να πάρω ένα κουλούρι, τόσο έφτασε»!

«- Απόδειξη έχεις»;

«- Αμέ! Ορίστε».

«- Όχι του κυλικείου, έκοψες απόδειξη ή τιμολόγιο που πήρες τα 5 ευρώ από τους γονείς σου»;

«- Όχι»!

«- Όχι;! Α εσύ είσαι πολύ επικίνδυνος φοροφυγάς. Κάτσε να φας ένα καρφί και συ κι οι δικοί σου. Θα καταστρέψετε το κράτος»!

«- Κύριε Διευθυντά, δε διδαχτήκαμε πώς να κόβουμε αποδείξεις…»

«- Τι είπες; Για κάλεσε τον καθηγητή των Μαθηματικών να του πω δυο λογάκια. Μωρέ θα πάτε όλοι μαζί μέσα! Σπείρα, ε σπείρα»!

Κάπως έτσι έκαναν κι οι ναζί στους φυλακισμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Με το φαΐ που σας δίνουμε, ζήτημα να ζήσετε 3 μήνες. Αν ζήσετε περισσότερο, σημαίνει πως κλέβετε φαΐ, οπότε θα σας τουφεκίσουμε!» Αυτό παθαίνουν οι εργαζόμενοι, κι ας πρόσεχαν όσοι ψήφισαν ΝΔ ή δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Πάντως εγώ δεν ξαναδίνω τίποτα. Προκειμένου ο υπάλληλος να βρει το διάολό του και τελικά να τα πάρει κι αυτά ο Μητσοτάκης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger