Σάββατο 27 Απριλίου 2024

«Κυβερνοπορνοχάδια»


Μαζί με την τεχνολογία μάς ήρθαν και καινούργιοι όροι, που φτιάχτηκαν όμως για να περιγράψουν μη τεχνολογικές εξελίξεις. Ενας απ' αυτούς είναι και το λεγόμενο εκδικητικό πορνό. Μεταξύ μας, και μόνο που το ακούς ή το βλέπεις γραμμένο βυθίζεσαι στην κινούμενη κολλώδη άμμο δύο συστατικών, του γελοίου και του επικίνδυνου. Τώρα αν το δούμε και λίγο ευρύτερα το ζήτημα των ημιτεχνολογικών όρων, με ένα κυβερ- πρώτο συνθετικό (από το ελληνικό κυβερνώ, cyber στα Αγγλικά) έχουμε και κυβερνοφοβία και κυβερνοπαρακολούθηση και ό,τι άλλο μας προκύψει στον δρόμο, μέσα στην πίστα της διαδικτυακής ζωής και επικοινωνίας.

Αυτοί οι τελευταίοι όροι είναι και ποινικά αδικήματα, με θύματα κυρίως γυναίκες, στο αποτρόπαιο δίχτυ της διακίνησης πορνογραφικού υλικού στο οποίο υποκύπτει εσχάτως, μαζί με τη βαλτωμένη ανθρώπινη νοημοσύνη, και η περίφημη τεχνητή νοημοσύνη. Ενόψει ευρωεκλογών, λοιπόν, πολλοί ακούνε και ίσως ικανοποιούνται από κάτι πομφόλυγες των Βρυξελλών, που πετιούνται για να ικανοποιήσουν τα ταπεινότερα των ενστίκτων των μαζών. Κάθε τρεις και λίγο ακούμε για πρόστιμα που βάζει η ΕΕ σε κολοσσούς όπως η «Apple» και η παρέα του Μασκ, στον ...τιτάνιο αγώνα της να αποδείξει ότι είναι δημοκρατική.

Αλλά χωρίς αυτούς, τους έστω μόνο δύο κομμουνιστές ευρωβουλευτές, δεν πέφτει ο φερετζές των Βρυξελλών, που κρύβει ένα πρόσωπο σκληρό, συμφεροντολογικό και απολύτως αδιάφορο για τα δικαιώματα των ανθρώπων, και δη των γυναικών. Και αυτή η πολιτική εφαρμόζεται με την εκτόξευση Οδηγιών.

Πάμε λοιπόν στα τελευταία κατορθώματα, για να καταλάβουν οι γυναίκες ψηφοφόροι και μη πόσο δήθεν προστατευμένες είναι στην ΕΕ. Κοιμάσαι με τον ερωτικό σου σύντροφο και ύστερα, στο πλαίσιο του εκδικητικού πορνό, βλέπεις το σώμα και την πράξη σου να διακινείται διαδικτυακά, μετά ή άνευ αντιτίμου, παντού. Ερχεται Οδηγία και μετατρέπει σε αδίκημα την ...ατυχία σου. Χαρά εσύ, που 'χεις τρόπο να αμυνθείς. Κάνε κράτει όμως, επειδή το ανώτατο όριο ποινής φυλάκισης για τον δράστη που σε ξεφτίλισε είναι ένα έτος! Το ίδιο αν διαδικτυακά κάποιος υποκινήσει βία ή και μίσος μαζί. Στα ποινικά δικαστήρια παίζει ρόλο και ποιος από τον νόμο φέρει το βάρος της απόδειξης. Σοφή Ευρώπη. Μα εσύ η ίδια, καλή μου, λέει. Εσύ, το θύμα! Που για να καταδικάσεις τον εκδικητή - εχθρό εραστή σου πρέπει να προσκομίσεις στοιχεία ότι σου προκάλεσε σοβαρή, και όχι απλή ψυχολογική βλάβη. Το αισχρό του πράγματος δεν σταματάει εδώ. Το κάθαρμα αμυνόμενο έχει δικαίωμα να φέρνει στοιχεία για τη σεξουαλική σου συμπεριφορά πριν απ' αυτόν. Αν ήσουν πεταχτούλα, είχες πολλούς εραστές ...κι άλλα τέτοια ωραία, διασύροντάς σε μέχρι τελικής εξόντωσης. Αλλά η Οδηγία στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό χώρο πρέπει να λάβει υπόψη της και τις επιχειρήσεις. Οπότε, άμα ζητήσεις από τις πλατφόρμες να κατεβάσουν το πορνογραφικό υλικό του σώματός σου σε ιδιωτικές στιγμές χωρίς τη συναίνεσή σου, έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν εναντίον της απόφασης υπέρ σου που τυχόν θα εκδοθεί. Και από το παράθυρο, όπως αποκάλυψαν οι ευρωβουλευτές μας, πέρασαν οι υποκριτές και κάτι εξωφρενικό εναντίον των κακοποιημένων γυναικών στο πλαίσιο της υπεράσπισής τους. Η Οδηγία λέει ότι η σπασμένη στο ξύλο γυναίκα μπορεί να πάει και σε ιδιωτικό ξενώνα φιλοξενίας, και ότι τα κράτη - μέλη μπορεί να επιβάλουν και την πληρωμή σε αυτόν, αλλά τους συστήνει να είναι «οικονομικά προσιτή»!

Αν σας περνάει από το μυαλό ότι η ευρωπαϊκή δημοκρατία βρίσκει τρόπους να βγάζει από τις κακοποιημένες και διαδικτυακά πορνοβιασμένες γυναίκες - μύγες τόσο ξίγκι όσο κανονίζει η υποκρισία της, έχετε δίκιο. Η πολύμορφη βία των ημερών μας, ημερών γυναικείας ανισοτιμίας, σε χυδαία εκμεταλλευτικό σύστημα και αθεράπευτα σάπιο, δεν θεραπεύεται έτσι. Δυστυχώς δικαιώνεται για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ, που φωνάζει χρόνια τώρα και αντιστέκεται σε μια ΕΕ που την αφήνουμε να έχει το αμφισβητούμενο δικαίωμα να θεσπίζει ποινικά αδικήματα και ποινές όποτε της καπνίσει, όταν τη συμφέρει, αλλά και μη θίγοντας τα συμφέροντα των ομίλων που εκπροσωπεί. Οπότε ας γίνουμε εμείς αμείλικτοι τιμωροί υποκριτών και φαρισαίων, ψηφίζοντας ΚΚΕ τον Ιούνιο στις 9! Για να μην πέφτουν στα μαλακά οι πορνοδιακινητές της ζωής μας. Αυτή είναι η πολιτική εκδίκηση υπέρ των θυμάτων και ιστορικά εναντίον των θυτών.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger