Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Την επόμενη μέρα, που θα θερίσουν, ότι σήμερα σπέρνουν ...

 

Της Τ. Γ.

Με κομμένη ανάσα παρακολουθούμε την κλεψύδρα της ζωής του απεργού πείνας και δίψας να αδειάζει, και μαζί της να χάνονται και τα όποια ψήγματα δημοκρατίας είχαν μείνει, στη χώρα που τη "γέννησε".

 "Ντρέπεται και η ντροπή" για τη θανατηφόρα προπαγάνδα που ουρλιάζουν οι αιμοδιψείς λύκοι, και που αναμυρηκάζοντας βελάζουν τα ανόητα πρόβατα, ξεχώνοντας τα έρμα, πως σαν η ώρα τους φτάσει, οι λύκοι δεν θα τους χαριστούν ... 

Και η, κατ' όνομα, δικαιοσύνη, ανοιχτομάτα, με πλαστό ζύγι, ενδεδυμένη κυβερνητικό χιτώνα, να υπογράφει ανίερες αποφάσεις,, σφραγίζοντας το έγκλημα

 Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος δολοφονεί κάποιον που αγωνίζεται για το δίκιο και τα δικαιώματα του...  Δεν θα είναι και η τελευταία ...  Διαχρονικά, την εξουσία τους στηρίζουν στον αυταρχισμό, την καταπάτηση δικαιωμάτων, στην ανομία, ακόμα και στο θάνατο. .

Μα, τούτη τη φορά, που με προκλητική αλαζονεία, δημόσια, γράφουν το "χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου", που θα τους κατατάξει στα μαύρα κατάστιχα της Ιστορίας, αναρωτιόμαστε αν έχουν αναλογιστεί την "επόμενη μέρα" ... 

Την επόμενη μέρα, όταν οι λαοί της Ευρώπης , και όχι μόνο, θα καταδικάσουν με κάθε τρόπο το απεχθή τούτο έγκλημα που πλήττει θανατηφόρα κάθε έννοια δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 Την επόμενη μέρα που το πορτρέτο τους θα προστεθεί, δίπλα στης λαομίσητης Θάτσερ, και του σουλτάνου Ερντογάν.. 

Την επόμενη μέρα, που θα θερίσουν, ότι σήμερα σπέρνουν ... 

Θα είμαστε και σήμερα εκεί. Στο Σύνταγμα ,στις 6. Αλλοι με τη φυσική παρουσία και άλλοι με τη σκέψη και την καρδιά μας. Για να παλέψουμε τα σκοτάδια, για να νικήσει η ζωή. Και το φως θα ρθει απ' τον ανθό της νιότης, που κάνει τον αγώνα τραγούδι και γιορτή. 

Στο παρακάτω βίντεο  φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑ.ΜΑΚ. τραγουδούν Ν. Άσιμο λίγο πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη. (Πηγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger