Μουσακάς σήμερα δείτε την συνταγή
Όσο κι αν έχει κατηγορηθεί για τις περίσσιες θερμίδες του και για τη χρονοβόρο διαδικασία παρασκευής του, ένας καλομαγειρεμένος μουσακάς είναι πάντα ευπρόσδεκτος!
Υλικά
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμά τους
Για τη σάλτσα με κιμά
- 700γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας, γεμάτες, πελτέ ντομάτας
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 6 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
- 6 κουτ. σούπας βούτυρο
- 8 κουτ. σούπας αλεύρι
- 800ml γάλα
- 3 αβγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου