Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Συνάντηση της Ζέττας Μ. Μακρή με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή


Προγραμματισμένη συνάντηση είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλή για μία σειρά θεμάτων του Νομού, αρμοδιότητάς του, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020. 
Η κ. Μακρή παρέθεσε, αναλυτικά και διεξοδικά, ζητήματα, που απασχολούν την τοπική κοινωνία αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως είναι:

  • η μείωση των δρομολογίων Βόλου – Λάρισας,  από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, και, ιδιαίτερα, των πρωϊνών και απογευματινών, τα οποία εξυπηρετούν, κυρίως, εργαζόμενους, 
  • η λειτουργία του «τρένου του Πηλίου», καθημερινά και όχι μόνο  σαββατοκύριακα, κατά την θερινή περίοδο, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο τρένο έχει εξαιρετικά μεγάλο τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. 
  • η αποφυγή  περαιτέρω αποδυνάμωσης του ΟΣΕ, στον νομό Μαγνησίας, με τυχόν κατάργηση της Επιθεώρησης Βόλου με το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης του οργανογράμματός του και της  εξυγίανσής του, 
  • η αδήριτη ανάγκη, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων της παλιγγενεσίας του 2021, για την κατασκευή της εσωτερικής οδοποιίας του Βελεστίνου, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, η οποία έχει υποστεί ζημιές και φθορές λόγω της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, 
  • η   αποκατάσταση του προσήνεμου μόλου του λιμένα Σκοπέλου
  • η χρηματοδότηση της μελέτης του δικτύου διανομής νερού από την Λιμνοδεξαμενή Ξηριά προς τα αντίστοιχα αγροτεμάχια του Δήμου Αλμυρού, ώστε να συμπληρωθεί και ολοκληρωθεί το ήδη εγκεκριμένο και συγχρηματοδοτούμενο έργο της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής,  του οποίου η υλοποίηση ξεκίνησε το 1994 
  • η χρηματοδότηση της αποκατάστασης της οδικής και αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και που είχαν ως αποτέλεσμα την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και 
  • η χρηματοδότηση έργων οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, τα οποία και θα συμβάλλουν, σημαντικά, στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. 
Ο Υπουργός, αφού άκουσε, με ιδιαίτερη προσοχή, τα ως άνω θέματα, συμφώνησε για τη σοβαρότητά τους λόγω της αναπτυξιακής διάστασής τους, αλλά, πρωτίστως, λόγω της  διευκόλυνσης της καθημερινότητας  των κατοίκων της περιοχής και της βελτιστοποίησης της ποιότητας της ζωής τους. Διαβεβαίωσε την κ. Μακρή ότι ο ίδιος, προσωπικά, θα επιληφθεί των θεμάτων, κάλεσε, δε, αμέσως, τους συνεργάτες του και τους έδωσε εντολή, σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τα συναρμόδια υπουργεία, να δώσουν λύσεις. 
Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι, μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα εξετασθεί, με ιδιαίτερη προσοχή, η ουσιαστική αναδιάρθρωση του οργανογράμματος του ΟΣΕ προκειμένου να αρθούν οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που προέκυψαν, κατά τα προηγούμενα έτη, και να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση στον Ν. Μαγνησίας. Ζήτησε, δε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επιληφθεί του ζητήματος της μείωσης  των δρομολογίων τόσο του ιστορικού και τουριστικού τρένου του Πηλίου όσο και των δρομολογίων Λάρισας – Βόλου με στόχο την επαναφορά στην προτέρα κατάσταση. 
Για την χρηματοδότηση της εσωτερικής οδοποϊίας του Βελεστίνου, ο υπουργός, όπως είχε δεσμευθεί και στην προηγούμενη συνάντησή του με την κ. Μακρή, παρουσία και του δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα, επανέλαβε την υπόσχεσή του να χρηματοδοτήσει την εσωτερική οδοποιία και να εκταμιεύσει το ποσό, που οι υπηρεσίες του θα εισηγηθούν, αφού  εξετάσουν και αξιολογήσουν τις σχετικές   μελέτες, που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο. 
Για την χρηματοδότηση του προσήνεμου μόλου του λιμένα Σκοπέλου, η εντολή του υπουργού ήταν για την άμεση και στενή συνεργασία των υπηρεσιών του με τις αντίστοιχες του συναρμόδιου υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής προκειμένου να αρθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να υλοποιηθεί τάχιστα η βέλτιστη λύση.
Για τη χρηματοδότηση της μελέτης του δικτύου διανομής νερού από την Λιμνοδεξαμενή Ξηριά προς τα αντίστοιχα αγροτεμάχια του Δήμου Αλμυρού, λόγω της ιδιαίτερης περιβαλλοντικής διάστασής του, δύναται να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια με τις οδηγίες των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου του, που θα συνεργασθούν με τον Δήμο Αλμυρού. 
Περαιτέρω, ο Υπουργός δήλωσε ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, προσφάτως, έχει χρηματοδοτηθεί τόσο για την αποκατάσταση των οδικών δικτύων των Αφετών, που καταστράφηκαν από τις θεομηνίες, με το ποσό των 290.000€, όσο και για τη σύνταξη μελετών της αγροτικής οδοποιίας Αγίου Λαυρεντίου – Ποτιστικών  ύψους 75.000 ευρώ, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα μεριμνήσει, εντός των αμέσως προσεχών μηνών, να εξετάσει, με θετική διάθεση, τα υπόλοιπα αιτήματα. 

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καραμανλή για την καταλυτική παρέμβασή του ως προς την εξέλιξη των ζητημάτων που του έθεσε καθώς και για την ειλικρινή διάθεσή του να τα επιλύσει έγκαιρα και αποτελεσματικά με τη στενή συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συμφώνησαν, δε, να επικαιροποιήσουν ποσά και ενέργειες τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger