Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Δεν έχουμε όλη την μνήμη χρυσόψαρου κ. Τσακαλώτε.


Δεν είναι κάπως σουρεαλιστικό να βλέπεις σήμερα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έναν πάμπλουτο πρώην εθελόδουλο εξουσιαστής, που υπήρξε όργανο ντόπιων και ξένων "αρπακτικών - κορακιών", για να οδηγηθεί ο λαός μας στην μιζέρια και την δυστυχία, να κατακεραυνώνει σήμερα στην βουλή την κυβέρνηση, για την απόφασή της να προχωρήσει σε μπαράζ πλειστηριασμών σπιτιών φτωχών δανειοληπτών;

(Αναφερόμαστε στο ίδιο άτομο το οποίο θησαύρισε έχοντας στην κατοχή του «χαρτοφυλάκια» της JP Morgan, και της Black Rock. Μιλάμε για επενδυτικούς κολοσσούς με καταστροφικό για τον ελληνικό λαό ρόλο οι οποίοι «κερδοσκοπούν λεηλατώντας και πτωχεύοντας την Ελλάδα», όπως έγραψε ένας πρώην σύντροφος του Τσακαλώτου, ο Στέλιος Ελληνιάδης στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»).

Δεν παρακολουθήσαμε την σημερινή συζήτηση στην βουλή που έγινε για το θέμα των πλειστηριασμών. Στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας "Αυγή" διαβάζουμε ότι ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε Μητσοτάκη και Σταϊκούρα ότι στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν αποσπασματικά στις δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των πλειστηριασμών.

Και μπορεί να αγνοούμε όλο το σκηνικό που υπήρξε σήμερα στην βουλή, κατά την σχετική συζήτηση, ξέρουμε όμως ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με το "ακαταμάχητο" επιχείρημα ότι έτσι αποφεύγονται περιστατικά «υψηλής ψυχικής έντασης» σε όσους χάνουν τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα, πάντα σύμφωνα με τις βαθυστόχαστε εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, «ελαχιστοποίηση του προσωπικού κόστους», κάτι που δεν συνέβαινε με τους συμβατικούς πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία!

Πρόχειρα, επίσης, θυμόμαστε δήλωση του Ευ. Τσακαλώτου, που έκανε κατά την διάρκεια της υπουργίας του και η οποία αναφέρει:
"H κανονική αγορά στέγασης έχει πάντα ένα ρίσκο. Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Έχεις και την πιθανότητα κάποια στιγμή να μη σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις".

Δεν έχουμε όλη την μνήμη χρυσόψαρου κ. Τσακαλώτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger