Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Κλείστε εδώ και τώρα τα σύνορα στον τουρισμό


Κλείστε εδώ και τώρα τα σύνορα στον τουρισμό


«Το πλαίσιο που έχουμε είναι επαρκές. Υπάρχει ζήτημα εφαρμογής». Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Μητσοτάκης, συσκεπτόμενος με υπουργούς και άλλους παρατρεχάμενους, ενόψει της άσχημης τροπής που έχει πάρει η πανδημία του νέου κοροναϊού, με τους ειδικούς να προεξοφλούν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα, προτού ακόμα μπει το φθινόπωρο.


Η δήλωση Μητσοτάκη θα έπρεπε να προκαλέσει οργή. Διότι εκείνο που λέει είναι πως η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα τέλειο σχέδιο, που όμως το χαλάνε οι «ανεύθυνοι» Ελληνες που παραβιάζουν το σχέδιο κατά την εφαρμογή του.

Αρκεί ένα μόνο στοιχείο: συζητούν τώρα να κάνουν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κάθε κλειστό χώρο. Και μοιράζουν κλήσεις σε ταξιτζήδες, επειδή οι πελάτες τους δε φορούσαν μάσκα, ενώ για τους πελάτες η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική (υπάρχει μόνο «αυστηρή σύσταση»). Πρόκειται για αλητεία, γιατί μόλις πριν από λίγες μέρες εξέδωσαν ΚΥΑ που αίρει την υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας στα εμπορικά κέντρα (μετά από απαίτηση των ιδιοκτητών τους, προφανώς). Στην ίδια ΚΥΑ προέβλεψαν άρση του περιορισμού για μέγιστο αριθμό έξι ατόμων στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης.

Από το Πάσχα ήδη, σχεδιάζοντας την έξοδο από το lockdown, εξέπεμπαν ένα μήνυμα χαλάρωσης. Το ίδιο το κράτος προωθούσε έναν ιδιόμορφο μιθριδατισμό στην κοινωνία. Από τη μια έκαναν τάχα προειδοποιήσεις για επαγρύπνηση και από την άλλη επιτάχυναν το άνοιγμα, παραβιάζοντας το ίδιο το χρονοδιάγραμμα που είχαν ανακοινώσει. Ολα έρχονταν πιο μπροστά, επειδή «είχαμε πάει πολύ καλά». Την ίδια στιγμή, έστελναν τους μπάτσους σε καμιά πλατεία να κοπανήσουν νεαρούς, για να έχουν στημένο το άλλοθι της «υπεύθυνης» πολιτείας που προσπαθεί να συμμαζέψει τους «ανεύθυνους» πολίτες της.

Οσοι προειδοποιούσαμε τότε ότι παίζουν τη δημόσια υγεία στα ζάρια κοντεύαμε να στιγματιστούμε σαν… μικροβιοφοβικοί: ξέρει η Κόντρα και δεν ξέρει ο Τσιόδρας που συμβουλεύει την κυβέρνηση;

Το μεγαλύτερο έγκλημά τους ήταν ότι άνοιξαν τα σύνορα στον τουρισμό, αγνοώντας κάθε κίνδυνο. Αγνόησαν ακόμα και το γεγονός ότι οι βαλκανικές χώρες, που ως σύνολο δεν είχαν πληγεί ιδιαίτερα στην πρώτη φάση της πανδημίας, αντιμετώπιζαν μια τρομακτική έξαρση σε κρούσματα, νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ και θανάτους και δεν υπήρχε περίπτωση αυτή η έξαρση να μη μεταφερθεί και στην Ελλάδα μέσω του οδικού τουρισμού από τις βαλκανικές χώρες, που δε φτάνει μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά κατευθύνεται σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα.

Το ίδιο ισχύει και για τον τουρισμό με πτήσεις από ευρωπαϊκές χώρες, τον οποίο ελέγχουν οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες τύπου TUI. Στην αρχή μιλούσαν για δειγματοληπτικούς ελέγχους, μετά (για να χρυσώσουν το χάπι) μιλούσαν για στοχευμένους ελέγχους, όμως οι έλεγχοι ήταν της πλάκας. Και τα αποτελέσματα αυτής της εγκληματικά ανεύθυνης πολιτικής δεν άργησαν να φανούν. Δεκάδες θετικά κρούσματα διαγιγνώσκονται καθημερινά από τουρίστες που υποβλήθηκαν σε τεστ. Αλλοι τουρίστες πέρασαν ανενόχλητοι από τα σύνορα και νόσησαν στη συνέχεια, με αποτέλεσμα κανένας να μην ξέρει τι διασπορά ενδεχομένως έκαναν μέχρι να εμφανίσουν τα συμπτώματα. Και επειδή δεν υπάρχει κανένας αποτελεσματικός μηχανισμός ιχνηλάτησης, γέμισε η χώρα «ορφανά» κρούσματα, γεγονός που καθιστά τον κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερο. Ο,τι κερδήθηκε με ένα σκληρό lockdown πολλών εβδομάδων, κινδυνεύει να χαθεί σε ελάχιστες εβδομάδες με το άνοιγμα του τουρισμού.

Ενώ τα εισερχόμενα και τα ορφανά κρούσματα αυξάνονται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώνει τα πρώτα και κρύβει τα δεύτερα. Αδιάψευστος μάρτυρας ο πίνακας, τον οποίο φτιάξαμε και αυτή τη βδομάδα με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Στην τελευταία στήλη καταγράφουμε τα εισερχόμενα κρούσματα όπως τα δίνει ο ΕΟΔΥ, τα οποία είναι υποεκτιμημένα σε σχέση με τα πραγματικά εισερχόμενα κρούσματα, όπως προκύπτουν με μια απλή μαθηματική πράξη μέσα από τις ανακοινώσεις του ίδιου του ΕΟΔΥ. Ακόμα και σ' αυτό το επίπεδο, προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την πραγματική εικόνα, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους, με το άνοιγμα του τουρισμού.

Και την περίοδο από τις 10 μέχρι τις 15 Ιούλη τα εισερχόμενα (από το εξωτερικό) θετικά κρούσματα εξακολούθησαν να αυξάνονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα λεγόμενα ορφανά κρούσματα. Πιθανολογούμε ότι τα τελευταία αφορούν ανθρώπους που προσέρχονται μόνοι τους ή και μέσω του ΕΚΑΒ στα δημόσια νοσοκομεία και οι του ΕΟΔΥ δε γνωρίζουν πώς κόλλησαν τον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (11-12 Ιούλη) το ΕΚΑΒ δέχτηκε τηλεφωνήματα από 40 ανθρώπους που είχαν υψηλή θερμοκρασία. Δεν έχουμε εικόνα πόσοι από τους 40 βρέθηκαν θετικοί στην CoviD-19, είναι όμως σίγουρο ότι και οι ίδιοι και ο ΕΟΔΥ δε θα γνωρίζουν πώς προσβλήθηκαν και έτσι αυτά τα κρούσματα θα ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων ορφανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στις 15 Ιούλη καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ 13 ορφανά κρούσματα!

Από τις 15 Ιούνη, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε τις πύλες της χώρας για να προσέλθουν τουρίστες από πολλές χώρες, μέχρι τις 15 Ιούλη, δηλαδή μέσα σε ένα μήνα, τα μεν εισερχόμενα κρούσματα ανήλθαν σε 351 τα δε ορφανά σε 207! Με δεδομένο ότι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στις εισόδους από τα λιμάνια και τον Προμαχώνα είναι της πλάκας, αντιλαμβάνεστε ότι τα εισερχόμενα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα.

Στη σελίδα 13 δημοσιεύουμε και σχολιάζουμε πίνακες που αφορούν την πορεία της πανδημίας σε δέκα χώρες: πέντε της ΕΕ, τέσσερις βαλκανικές και το Ισραήλ. Το συμπέρασμα που βγαίνει με κατηγορηματικό τρόπο είναι ότι σήμερα και όχι αύριο, γιατί θα είναι αργά, πρέπει να κλείσουν τα σύνορα στον εξωτερικό τουρισμό. Ας αρκεστούν για φέτος οι καπιταλιστές στον εσωτερικό τουρισμό και να καταβάλουν πλήρως τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούσαν την προηγούμενη χρονιά. Κέρδισαν πάρα πολλά τις προηγούμενες χρονιές και έτσι έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τους εργαζόμενους.

Και μερικά ακόμα στοιχεία που δείχνουν ότι η κατάσταση εξελίσσεται πολύ άσχημα και το ξέρουν.

- Στο νοσοκομείο «Σωτηρία», νοσοκομείο αναφοράς για COVID-19, λειτούργησε ξανά η κλινική που προορίζεται για ασθενείς με COVID-19. Στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου διασωληνώθηκε αλβανός πολίτης ηλικίας 56 χρόνων.

- Από νησί του Αιγαίου μεταφέρθηκε πολίτης με COVID-19 και διασωληνώθηκε (στη ΜΕΘ του «Ατττικού» ή του «Θριάσιου» νοσοκομείου).

- Σύμφωνα με γιατρούς, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ στη γνωστή δομή προσφύγων του Κρανιδίου βρέθηκαν 480 θετικά κρούσματα και είναι γνωστό ότι νεαροί μετανάστες και μετανάστριες ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με «ευυπόληπτους» πολίτες του Ναυπλίου, δεν ανακοινώθηκε κανένα θετικό κρούσμα στο Ναύπλιο.

- Οι δωρεές που έκαναν διάφοροι πλούσιοι για την προστασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού (για να έχουν φορολογικές εκπτώσεις) φυλάσσονται σε αποθήκες του ΕΟΠΥΥ στα Οινόφυτα. Προφανώς τις φυλάσσουν εκεί γιατί αναμένουν νέο γύρο της πανδημίας.

Η κατάσταση με την πανδημία εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη



Στη σελίδα 16 αναφερόμαστε στην εγκληματική συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, που έχει ως αποτέλεσμα ένα δεύτερο κύμα να απειλεί ήδη τον ελληνικό λαό. Για να φανεί καλύτερα ότι ο παράγοντας-κλειδί είναι το άνοιγμα στον τουρισμό, συγκεντρώσαμε στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας σε δέκα χώρες: τέσσερις βαλκανικές, πέντε της ΕΕ και το Ισραήλ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και στις δέκα αυτές χώρες.

♦ Η Ρουμανία την περίοδο από τις 15 Ιούνη μέχρι τις 15 Ιούλη, πλήττεται σοβαρά από την COVID-19. Τα κρούσματα ανήλθαν σε 11.586 και οι θάνατοι στους 542. Από τις 7 και μέχρι τις 15 Ιούλη, τόσο τα νέα κρούσματα όσο και οι θάνατοι ακολουθούν αυξητική πορεία. Φημολογείται ότι αυτή η κατάσταση προέκυψε από την επιστροφή χιλιάδων ρουμάνων εργατών που δουλεύουν σε σφαγεία της Γερμανίας και σε άλλες βαριές δουλειές. Είναι γνωστό ότι σε τέτοιους χώρους οι γερμανικές αρχές εντόπισαν τρομακτική διασπορά του ιού.

Θυμίζουμε πως όταν πολλοί εργάτες από την Ξάνθη, που δουλεύουν σε παρόμοιες δουλειές, επέστρεψαν στην Ξάνθη για να γιορτάσουν το Ραμαζάνι, είχαμε έξαρση στην περιοχή και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφάρμοσε αυστηρή καραντίνα. Γιατί, λοιπόν, δεν κλείνει τα σύνορα στους Ρουμάνους που εισέρχονται από τον Προμαχώνα στην Ελλάδα, όπως έκανε με τους Σέρβους; Μήπως γιατί η Ρουμανία είναι χώρα της ΕΕ;

♦ Στη Βουλγαρία τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται από τις 23 Ιούνη και από τις 3 Ιούλη οι θάνατοι. Με δεδομένο το ότι, όπως συμβαίνει στη χώρα μας και στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία δε γίνονται μαζικά μοριακά τεστ, η κατάσταση θα είναι πιο δραματική. Τα πραγματικά κρούσματα θα είναι πολύ περισσότερα, ενώ δε γνωρίζουμε αν όλοι οι θάνατοι που επέρχονται στα σπίτια ελέγχθησαν ως προς τα αίτιά τους και αν τελικά καταγράφηκαν οι νεκροί από COVID-19.  Από τις 15 Ιούνη μέχρι τις 15 Ιούλη η Βουλγαρία έχει 4.589 νέα κρούσματα και 119 θανάτους. Ούτε για τους βούλγαρους επισκέπτες έκλεισαν τα σύνορα, προφανώς γιατί και η Βουλγαρία είναι χώρα της ΕΕ.

♦ Η Βόρεια Μακεδονία πλήττεται από την COVID-19 σε σταθερή βάση, χωρίς να παρατηρείται μεγάλη αυξομείωση τόσο στα νέα κρούσματα, όσο και στους θανάτους. Την περίοδο που εξετάζουμε τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 4.475 και οι θάνατοι στους 205. Εχουμε γράψει και άλλη φορά, ότι η Βόρεια Μακεδονία εφοδιάζεται με καύσιμα από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη. Ολη την περίοδο της πανδημίας οι οδηγοί των βυτιοφόρων περιμένουν στις ράμπες για να φορτώσουν καύσιμα, χωρίς να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι. Θυμίζουμε ότι έλληνας οδηγός βυτιοφόρου, που εφοδίαζε με καύσιμα την Πέλλα, προσβλήθηκε από COVID-19 και μετά από τρεις μέρες νοσηλείας σε κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ, ενώ μετέδωσε τον ιό στη μητέρα του, που διασωληνώθηκε σε άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, και στα δύο παιδιά του. Δε γνωρίζουμε ποια είναι η τύχη αυτών των ανθρώπων, γιατί ο ΕΟΔΥ σκόπιμα δεν παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία. Ομως, στη Βόρεια Μακεδονία, την περίοδο 15 Ιούνη-15 Ιούλη, τα νέα κρούσματα ήταν 4.475 και οι θάνατοι 205.

♦ Στη Σερβία, τα νέα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται από τις 24 Ιούνη και οι θάνατοι από τις 3 Ιούλη. Το σύνολο των νέων κρουσμάτων είναι 7.034 και των θανάτων 164.
Συγκρίνοντας τους αριθμούς στη Ρουμανία και στη Σερβία διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στη Ρουμανία ήταν και είναι πιο επικίνδυνη για τη διάδοση του κοροναϊού. Ομως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να απαγορεύσει την είσοδο μόνο στους Σέρβους, προφανώς γιατί η Σερβία δεν είναι χώρα της ΕΕ.

♦ Στο Ισραήλ η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς υπάρχει έκρηξη των νέων κρουσμάτων. Αυτά, στις 15 Ιούνη ήταν 182, ενώ στις 15 Ιούλη δεκαπλασιάστηκαν (1.828). Στις 13, 14 και 15 Ιούλη σταθεροποιήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ τα νέα κρούσματα είναι συνολικά 23.424, οι θάνατοι είναι μόνο 82. Εδώ δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι νεαρής ηλικίας είτε ότι οι σιωνιστές μαγειρεύουν τα στοιχεία για τους θανάτους.

♦ Σε ό,τι αφορά τις πέντε πολυπληθέστερες χώρες της ΕΕ, οι τέσσερις από τις οποίες άθροισαν κατά την πρώτη φάση δεκάδες χιλιάδες θανάτους, μπορείτε να ανατρέξετε στον πίνακα, από τον οποίο θα διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα παραμένει και γι' αυτό το λόγο θα έπρεπε να απαγορευτεί η είσοδος τουριστών και απ' αυτές τις χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger