Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός Ελλάδα 17/7: Τα νέα κρούσματα σήμερα, η ανακοίνωση ΕΟΔΥ

Κορονοϊός Ελλάδα 17/7: Τα νέα κρούσματα σήμερα, η ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου. Αναλυτικά τα τελευταία δεδομένα για την πανδημία.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας το απόγευμα της Παρασκευής (17/7).

Τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3964, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.
1085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
  • Ολόκληρη η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα μία 83χρονη γυναίκα κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Παπανικολάου» όπου νοσηλευόταν μετά τη διάγνωση της με κορονοϊό, αποτελώντας το 194ο θύμα της Covid-19 στη χώρα μας.
Την ίδια ώρα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση του ιού στη χώρα μας, ενώ εφιστούν την προσοχή των πολιτών στην τήρηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης όπως η η χρήση μάσκας.
Εξάλλου, σε κινητοποίηση βρίσκονται σήμερα οι αρχές και σε Κρήτη, όπου αναφέρθηκαν τρία νέα περιστατικά, και Σαντορίνη, όπου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Υπενθυμίζεται δε πως χθες ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων εισαγόμενα ήταν τα 18.

Επανέρχεται η εβδομαδιαία ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά

Σημειώνεται, επίσης, πως την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως επανέρχεται η ενημέρωση σε εβδομαδιαία βάση αποκλειστικά για επιχειρησιακά θέματα.
Όπως είπε, η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 6 μ.μ. από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.
Υπενθυμίζεται πως η τελευταία «ζωντανή» ενημέρωση για τον κορονοϊό – μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα – είχε γίνει στις 26 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger