Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

3/7/2015. Δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα οι εταιρίες δημοσκοπήσεων "προβλέπουν" ...


Ηταν σαν σήμερα 3 Ιούλη 2015, δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα, κι αν έχει κάποιο νόημα αυτή μας η ανάρτηση είναι να δείξουμε, για μια ακόμη φορά, πόσο αναξιόπιστες είναι οι λεγόμενες μετρήσεις κοινής γνώμης και πώς χρησιμοποιούνται σαν μηχανισμός χειραγώγησης του εκλογικού σώματος.

Από το αρχείο μας ανασύρουμε μια περασμένη ανάρτησή μας.
Σ’ αυτή παρακολουθούμε τα ευρήματα από την δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που παρουσιάστηκε σαν σήμερα 3/7/2015, από το Mega. 

Σύμφωνα μ’ αυτή, το εκλογικό σώμα ήταν κάθετα μοιρασμένο, ανάμεσα στο «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» και όπως μας λέει ο δημοσκόπος που την παρουσιάζει, η πρωτιά θα εξαρτηθεί από την επιλογή που θα κάνουν οι πολίτες που  δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Και δεν μιλάμε για κάποιον τυχαίο πολιτικό επιστήμονα, αλλά για τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκο!

Παρουσιάζοντας, λοιπόν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ακούμε να μας λέει ότι το «ΝΑΙ» έχει ένα οριακό προβάδισμα της τάξης του 0,4% συγκεντρώνοντας 44,1% έναντι του 43.7% του «ΟΧΙ», συμπληρώνοντας ο ίδιος ότι η αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε ντέρμπι!
Αυτός ο πολιτικός αναλυτής από τα Lidi είναι το πιο ιδανικό πρόσωπο να αναλάβει ένα κρίσιμο υπουργείο στην κυβέρνηση των "αρίστων".

Τα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης τα γνωρίζουμε, -όπως ξέρουν και αυτοί που παραγγέλνουν και πληρώνουν για να πραγματοποιούνται δημοσκοπήσεις πόσο αναξιόπιστες είναι.

Από κει και πέρα δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν και ποια βασιμότητα έχουν αυτές οι «επιστημονικές», υποτίθεται, έρευνες, που το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται  -και δεν είναι τυχαίο- με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger