Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Είστε "κράτος" απέναντι στους ανίσχυρους πολίτες και "μπανανία" στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα

Του Σ.Λ

Με ποια κριτήρια οι αρχισυντάκτες των συστημικών ΜΜΕ ιεραρχούν τις ειδήσεις είναι γνωστό.
Πρόσφατο παράδειγμα το πώς έθαψαν την εμπλοκή του πρώην διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Μανώλη Σφακιανάκη στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. 
(Στην συνέχεια θα δημοσιεύσω ένα απόσπασμα από την επιστολή που έστειλε ο Γκιόλιας στον Τριανταφυλλόπουλο με την οποία δήλωνε παραίτηση από την δημοσιογραφική του ομάδα. Η μπόχα που αποπνέει η κατάσταση που επικρατεί στα κυκλώματα της δημοσιοκαφρίλας, σε οδηγεί για νοσηλεία λόγο ασφυξίας).

Εδώ θέλω να σχολιάσω ένα άλλο θέμα, αφού με μια ματιά που έριξα στις λεγόμενες ενημερωτικές ιστοσελίδες διαπίστωσα ότι σπάνια αναφέρεται και αυτό με διάθεση να υποβαθμιστεί το γεγονός. Πρόκειται για περίπτωση εξόφθαλμης εθελοδουλίας,  ενώ μόνο οι σύντροφοι του blog μας υπογράμμισαν την βαρύτητα που έχει η συγκεκριμένη περίπτωση.
Αναφερόμαστε στην είδηση από την οποία ενημερωνόμαστε ότι η κυρίαρχος της τουριστικής αγοράς TUI (αγγλογερμανική εταιρεία που εδρεύει στο Ανόβερο),  απειλώντας με ακύρωση όλων των ταξιδιών που έχει προγραμματίσει με τους πελάτες της στην Ελλάδα ανάγκασε (;) την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε υποχώρηση από τις αρχικές της αποφάσεις και επέβαλε τους δικούς της όρους στα τεστ και τη διαδικασία καραντίνας για τους τουρίστες - πελάτες της που διακινεί.

Η αξιοπιστία της είδησης δεν αμφισβητείτε αφού μπορεί να την αποκάλυψε η γερμανική Espresso που λέγεται Bidl, όμως την επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του τουριστικού κολοσσού TUI με δηλώσεις του στην Deutsche Welle.

Και εδώ τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι. Πόσο σοβαρή μπορεί να θεωρείται η κυβέρνηση ενός κράτους όταν συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία υποκύπτοντας στις απαιτήσεις μια εταιρείας;

Ποια είναι η απάντηση των κυβερνητικών στελεχών τα οποία όταν ένας κρατούμενος διεκδικεί τα αυτονόητα, το δικαίωμα στις σπουδές του π.χ με απεργία πείνας ρισκάροντας την ίδια του την ζωή, όπως στο πρόσφατο παρελθόν ο Βασίλης Δημάκης και τώρα ο Θανάσης Κυριαζής, μας έλεγαν ότι "το κράτος δεν εκβιάζεται"; 

Μήπως θα μπορούσατε να μας απαντήσετε  κ. Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής;

Μήπως η απάντηση είναι ότι έχετε "κράτος" απέναντι στους ανίσχυρους πολίτες, ενώ είστε "μπανανία" όταν βρίσκεστε  απέναντι σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger