Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Σε απάντηση δικαιολογημένων ερωτήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης


ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Απάντηση σε δικαιολογημένες ερωτήσεις


Σε απάντηση δικαιολογημένων ερωτήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα σεμινάρια στο πλαίσιο της λήψης μέτρων και πιστοποίησης των επιχειρήσεων λόγω Κορονοιού και αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της φετινής κατάστασης, ενημερώνουμε ότι:
1) Οι φορείς που είναι επιφορτισμένοι κατά τον νόμο με την υποχρέωση για την οργάνωση πιστοποιημένων σεμιναρίων και την ενημέρωση των μελών τους  είναι εκείνοι στους οποίους είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι ως επαγγελματίες του χώρου του Τουρισμού, δηλαδή το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για τα ξενοδοχεία και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για όσα καταλύματα και επιχειρήσεις δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες.
Τα ανωτέρω ισχύουν βάσει του ΦΕΚ 2084/Β/30-5-2020, όπου προσδιορίζεται με σαφήνεια ποιοι είναι οι φορείς που υποχρεωτικά οφείλουν να ενημερώσουν και πιστοποιήσουν για τα ευαίσθητα αυτά θέματα τους επαγγελματίες.

2) Μέχρι αυτήν τη στιγμή, αναμένεται η τελική έγκριση του εκπαιδευτικού υλικού από το Υπουργείο Τουρισμού με βάση την ΚΥΑ για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ενημέρωσης και δωρεάν πιστοποίησης. Μόλις εγκριθεί το υλικό, θα ενημερωθεί αρμοδίως ο Δήμος και αμέσως θα σπεύσει προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

3) Η πιστοποίηση και ενημέρωση οφείλεται να γίνει δωρεάν από τους αντίστοιχους φορείς και την Περιφέρεια.

4) Ως γνωστόν, ο Δήμος δεν δύναται να γνωρίζει οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα στο νησί μας, όπως το αντίστοιχο σεμινάριο που αναφέρεται πως διοργανώθηκε από ιδιωτικό φορέα, ούτε καμία σχέση, συμμετοχή και ενημέρωση είχαμε.

5) Η δε επαφή μας με το Επιμελητήριο Μαγνησίας είναι πολύ μικρή, παρά τις προσπάθειές μας, αν και πιστεύουμε ότι χρειάζεται καλύτερος και μεγαλύτερος  συντονισμός των ενεργειών μας, αφού στόχος και των δύο φορέων είναι η προώθηση και επίλυση ζητημάτων που αφορούν τους επαγγελματίες.

6) Καλούμε τους επιχειρηματίες να μην ανησυχούν και να περιμένουν τις επίσημες οδηγίες των οργάνων της Πολιτείας και των σωματείων τους. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι πριν από την επίσημη ενημέρωση και πιστοποίηση, παρακαλείστε να απευθύνεστε στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡ.
                                                                                ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ         
  

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΗΣ                                      ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger