Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Ολη η "κανονικότητα" των "αρίστων", συμπυκνωμένη, μέσα στα συνθήματα των φοιτητών


Της Τ. Γ.

"Μπάτσοι, τιβι, νεοναζί, όλα τα καθάρματα, δουλεύουνε μαζί", "SS, SS, μπάτσοι, δικαστές", "Ελλάς, Ελλήνων, αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνων, και βασανιστών", "Το υπουργείο λέει τους φοιτητές αλήτες, αλήτες είναι τα ΜΑΤ κι οι ασφαλίτες''...

Ολη η "κανονικότητα" των "αρίστων", συμπυκνωμένη, μέσα στα συνθήματα των φοιτητών, που ακούστηκαν στη μαζική και δυναμική πορεία τους, που έγινε σήμερα ενάντια στην αστυνομικοκρατία στα πανεπιστήμια και στις διώξεις των φοιτητών...

Νόμος είναι το δίκιο του αγώνα


Πηγή:  ΚΟΝΤΡΑ

... Τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο;
Τα εκμεταλλευτικά καθεστώτα έχουν οργανώσει τα κράτη τους. Τα κράτη αποτελούν τον εκφραστή της συλλογικής θέλησης των εκμεταλλευτριών τάξεων. Τα κράτη εξελίχθηκαν και άλλαξαν, ακολουθώντας τις αλλαγές των εκμεταλλευτικών καθεστώτων (από τις ελέω θεού μοναρχίες της φεουδαρχίας φτάσαμε στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες του καπιταλισμού), όμως η ουσία του κράτους δεν άλλαξε: αποτελεί έκφραση της συλλογικής βούλησης της κυρίαρχης-εκμεταλλευτικής τάξης και οργανώνει τη δικτατορία της επί των εκμεταλλευόμενων τάξεων.

Αν οι μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις, μπολιαστούν με το εργατικό κίνημα ...


Του Γ. Γ

Στις 4 Σεπτέμβρη είχα γράψει ένα κειμενάκι που το τιτλοφορούσα «Κρατική καταστολή και "τρομοκρατία"».

 "Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" έγραφε ο μπαρμπα Κώστας Βάρναλης για να συμπληρώσει: "Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς".
Οπότε στους κομμουνιστές ακόμα και σήμερα μετά τις αλλεπάλληλες ήττες και άτακτες υποχωρήσεις που έχει υποστεί ο κόσμος της εργασίας, δεν πρέπει να μας λείπει η αισιοδοξία.
Κι αυτό χωρίς να αγνοούμε επίσης το επίπεδο ανάπτυξης του κινήματος και άρα το επίπεδο ιδεολογικής και πολιτικής συγκρότησης που έχει κατακτηθεί από το λαό, που δεν θα λέγαμε ότι βρίσκεται στο καλύτερο σημείο.

Δράσεις βιωματικής μάθησης από το ΓΕΛ Σκοπέλου

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο κ. Ιωάννης Σίσκος, πανεπιστημιακός καθηγητής ειδικός στην επιχειρησιακή έρευνα και στα ευφυή συστήματα υποστήριξης αποφάσεων και διασφάλισης ποιότητας με ανάλυση δεδομένων, συζήτησε με τους μαθητές θέματα πληροφορικής με εφαρμογή στην  επιστημονική έρευνα και στην τοπική αυτοδιοίκηση και εμψύχωσε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στην πορεία τους προς την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Σκόπελος τα καλά αυτής της δημοτικής αρχής

Σκόπελος τα καλά αυτής της δημοτικής αρχής εχθές μετά από μερικές μέρες είχαμε ξανά πρόβλημα με την ώρα που άναβε ο δημοτικός φωτισμός με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε όλη τη Σκόπελο μετά από συνεχείς αναρτήσεις μας και χθεσινή ανάρτηση προς το δήμο Σκοπέλου αυτή τη στιγμή 5:30 άναψαν τον δημοτικό φωτισμό που σημαίνει ότι ακούν τον κόσμο και αυτό είναι υπέρ της νέας Δημοτικής Αρχής και να επισημάνουμε ότι  δεν έκανε αυτό που έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή που δεν άκουγε κανέναν δημότη

Έβο Μοράλες: Είμαι ακόμα πρόεδρος

Καθώς το Κογκρέσο της Βολιβίας δεν έχει ακόμη κάνει αποδεκτή την παραίτησή του, ο Έβο Μοράλες θεωρεί ότι συνεχίζει να είναι ο πρόεδρος της χώρας, όπως τόνισε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ισπανικής εφημερίδας El País. «Το κοινοβούλιο πρέπει να απορρίψει ή να αποδεχθεί την παραίτησή μου», είπε ο Μοράλες στην εφημερίδα από το Μεξικό, όπου κατέφυγε αφού του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. «Όσο δεν το έχει κάνει, συνεχίζω να είμαι ο πρόεδρος».

Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε και για την αναγκαστικότητα της λαϊκής αντιβίας


Γράφει ο mitsos175

Στην ουσία, o Μάκης Βορίδης, με τις πρόσφατες δηλώσεις του επανέλαβε αυτά που έλεγε ο Χίτλερ και τα καθάρματα του.

Να λοιπόν που δεν καταδικάζεται η βία από όπου κι αν προέρχεται. Η βία των μπάτσων είναι νόμιμη, επομένως τι να καταδικάσουν;

Στο Πολυτεχνείο τα χουντικά αποβράσματα σκότωσαν νόμιμα. Αυτό εννοεί ο τσεκουράτος. (Δεν ξεχνάει την εποχή που με εντολή του φυλακισμένου δικτάτορα Παπαδόπουλου  γ.γ. της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Στην πορεία τον διαδέχτηκε ο φυρερίσκος Μιχαλολιάκος).

Και το τσεκούρι του νόμιμο ήταν, δηλωμένο και γνωστό στην Ασφάλεια, το κράτος και το παρακράτος.

Και φυσικά θα συνεχίσουν να βιαιοπραγούν. Γι αυτό τους ψήφισε 1 μαλάκας στους 5 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Μαθαίνεις και το ποσοστό των ηλίθιων, των βολεμένων, των καθαρμάτων.

Στη φυλακή ο ένας κατηγορούμενος για την επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα


Ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι - Ποιες ποινές τους επιβλήθηκαν 

  Ένοχοι κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου, οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, που έλαβε χώρα το 2015. 
 
 
  Η έδρα έκρινε ένοχους και τους δύο, ωστόσο στον ένα κατηγορούμενο, ο οποίος δεν παρέστη καν στην δίκη, επέβαλε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, ο δεύτερος κρίθηκε ένοχος με δύο χρόνια φυλάκιση για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για "αρρωστημένη" μπατσάδικη βίαΔεν είναι απλώς μόνο το ξύλο η "νόμιμη βία", όπως μας λέει ο ΤσεκουράτοςΗ γενικότερη βία είναι δομικό στοιχείο, του εκμεταλλευτικού μας συστήματος, που λέγεται καπιταλισμός, για να μην ξεχνιόμαστε.

Κι αυτή δεν είναι μόνο μια δικιά μας εκτίμηση. Το έγραψε και ο αστός δημοσιογράφος, ο Ρ. Βρανάς«Ο τρόπος παραγωγής είναι μια νόμιμη βία. Η εξουσία είναι μια νόμιμη βία. Η αστυνομία είναι μια νόμιμη βία. Η φυλακή είναι μια νόμιμη βία. Η δικαιοσύνη είναι μια νόμιμη βία. Η ανεργία είναι μια νόμιμη βία. Το Ταμείο ανεργίας είναι μια νόμιμη βία. Η κερδοσκοπία είναι μια νόμιμη βία. Το χρηματιστήριο είναι μια νόμιμη βία. Οι τράπεζες είναι μια νόμιμη βία. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μια νόμιμη βία. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια νόμιμη βία. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μια νόμιμη βία. 
Κι όσο αυτή η νόμιμη βία θα ονομάζεται δικαιοσύνη, τόσο η δικαιοσύνη των νέων θα ονομάζεται βία».

Ρατσιστικά εμέσματα Βλακόπουλου και φασιστών


Γράφει ο mitsos175

Δεν υπάρχει χειρότερος χαρακτηρισμός για το ρατσιστή, το φασίστα, το ναζί. Τι να τον πεις; Είναι συνδυασμός στυγνού εγκληματία και απατεώνα.
Γελοίος, κομπλεξικός, ανόητος, θρασύδειλος σαδιστής, κάθαρμα... Ένα σωρό λέξεις που χαρακτηρίζουν ένα καρκίνωμα. Ένα καρκίνο της κοινωνίας, του πολιτισμού. Μια αρρώστια μια μορφή τρέλας που είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε.

Τάδε έφη στον SSKAI o φασιστοτσεκουράτος.


Γράφει η Τ. Γ

"Στον κόσμο υπάρχει μόνο ένας νόμος, ο νόμος της βίας. Πάνω στη βια βασίζεται η εξουσία, έτσι γινόταν πάντα. Οποιος κάνει το πρόβατο, είναι γνωστό, τον τρώει ο λύκος. Τον γάιδαρο που κλωτσάει μοναχός του, τον βουτάνε. 
Αν όμως είναι πολλοί εκείνοι που κλωτσάνε, θα δεις όλους τους μπάτσους να την κοπανάνε, θα δεις όλους τους μπάτσους να την κοπανάνε, έτσι γινόταν πάντα". 

 ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ "-Μπουμ- μπουμ - Ποιος είναι; - Αστυνομία"

"Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας. Το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας".

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου