Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Καταγγελία προς τον Δήμο Σκοπέλου

Ατύχημα πριν από λίγο από κυρία που έπεσε λόγω ότι τα φώτα σε όλη τη Σκόπελο είναι ακόμη Σβηστά καλησπέρα Θέλω να καταγγείλω αυτήν τη στάση από την υπηρεσία του δήμου δίνεται επανειλημμένα τηλεφωνικές ενοχλήσεις ότι ρυθμίστε τον φωτισμό να ανάβει πιο μπροστά διότι είναι νύχτα Δυστυχώς δεν μας ακούνε αναγκάζομαι να βάλω αυτήν την ανάρτηση αυτή τη στιγμή η

Μητροπολίτης Αντωνίου της Ηλείας: Υπήρξαν και τέτοιοι δεσποτάδες (Πέθανε σαν σήμερα το 1963)Του Γ. Γ.

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές στο μπλοκ μας. Στην περίοδο της κατοχής της χώρας μας από τις δυνάμεις του άξονα η στάση της αρχιεπισκοπής Αθήνας υπήρξε δωσιλογική καθώς και των περισσοτέρων δεσποτάδων της εποχής. ενώ ακόμα και οι μοναχοί στο Άγιο Όρος φωτογραφίστηκαν με ναζί και έστειλαν συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Χίτλερ.

Δυο ήταν οι μοναδικοί μητροπολίτες που αποτέλεσαν εξαίρεση και στάθηκα στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, μέσα απ' τις γραμμές του ΕΑΜ.  Ο δεσπότης Ιωακείμ, στην Κοζάνη και ο μητροπολίτης Αντωνίου της Ηλείας. (Και οι δυο είχαν καθαιρεθεί από την ιεραρχία του παπαδαριού για την αντιστασιακή τους δράση, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Με αφορμή ότι σαν σήμερα 13 Νοέμβρη του 1963 πέθανε ο επικεφαλής του ΕΑΜ ολόκληρης της Πελοποννήσου, μητροπολίτης Ηλείας Αντώνιος, θέλησα τιμώντας την μνήμη αυτού του αγωνιστή ρασοφόρου να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα, γι' αυτόν τον αγωνιστή παπά που από κάποιους πήρε τον τίτλο του "Παπαφλέσσα της κατοχής".
Κι αυτό για τα φλογερά του κηρύγματα υπέρ του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που έκανε από τους άμβωνες των εκκλησιών του, καθώς για για την ακούραστη δουλειά του, προπαγανδίζοντας τις ΕΑΜικές ιδέες.
Περιόδευσε σε δεκάδες χωριά της Πελοποννήσου και με το πύρινο λόγο του ξεσήκωνε τον υπόδουλο πληθυσμό, παρακινώντας τον να ενταχθεί στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου