Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Bayern Munchen vs Olympiacos live streaming

Δήμος Σκοπέλου ομιλία με Μονάδα Οικογενειακού προγραμματισμού και προγεννητικού ελέγχουν γενικό Νοσοκομείο Βόλου


Απ' την μπουρδολογία του Κικίλια, στο κράτος σαν βιλαέτι τους.


Του Γ.Γ.

Κάποτε στο χωριό μου υπήρχε ένας πολύ ωραίος τύπος. Μήτσο θαρρώ τον έλεγαν. Είχε κάποια πρόβατα, έκανε κάποιες δουλειές του ποδαριού, και την κουτσοβόλευε. .Γλεντζές, πότης, απίστευτα κοινωνικός και έξω καρδιά. Πάντα ετοιμόλογος και χαμογελαστός ήταν η ψυχή της παρέας.

Κάποια στιγμή τον σταματάει μπάτσος όταν οδηγούσε το αγροτικό του αυτοκίνητο και τον κάνει μήνυση γιατί δεν είχε δίπλωμα.

Φτάνει η ώρα, λοιπόν του δικαστηρίου και ο πρόεδρος της έδρας ρωτάει τον κατηγορούμενο:

- Τι έχεις να απολογηθείς για το ότι συνελήφθης να οδηγείς χωρίς δίπλωμα;

-Μα τι λέτε, κύριε δικαστά, απαντάει ο Μήτσος. Και αυτό τι είναι, προσκομίζοντας στον πρόεδρο του δικαστηρίου, ένα δίπλωμα.

Το παίρνει ο πρόεδρος του κοιτάει και του λέει:
- Μα αυτό δεν είναι δικό σας. Είναι της γυναίκα σας

Οι κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας σαν σήμερα το 1940 ζητούν να σταλούν να πολεμήσουν στο μέτωπο και το έγκλημα πολέμου της Μεταξικής δικτατορίας


Ενα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, είναι η παράδοση εκατοντάδων Ελλήνων πολιτικών κρατουμένων από τις ελληνικές αρχές (δικτατορία Μεταξά) στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής...

Σαν σήμερα, 6 Νοέμβρη του 1940, οι 600 περίπου κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας στέλνουν υπόμνημα στην κυβέρνηση με το οποίο καταδικάζουν τη φασιστική εισβολή και ζητούν να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου