Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Φάρσα και κέρασμα


Γράφει ο mitsos175

Trick and treat; Φάρσα και  κέρασμα;
Μάλλον υποκρισία. Και μασκαριλίκι. Πολύ μασκαριλίκι. Ρεπουμπλικάνος Λίντσεϊ Γκρέιαμ: Ο τύπος που έλεγε κατά της Τουρκίας πως θα τους τιμωρήσει, θα τους δείξει κλπ, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα. Ήταν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. Τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Κι άρχισε αντί για απειλές τις γλύκες!

"Ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε κύριε υπουργέ". Και τι "για αμοιβαίο κέρδος μίλησε, τι για Κούρδους που είναι "απειλή", τι για προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου Τραμπ για την υπόθεση της “τουρκικής τράπεζας” που σχετίζεται με φίλο φίλου του Προέδρου!

Μην τα πολυλογώ, σερμπέτι ο "Τουρκοφάγος". Ευνούχος στο Σεράι. Μόνο "πασά μου, να μου φιλήσετε το γιουσουφάκι σας" δεν είπε. Όλα τα άλλα όμως;

Για να κάνετε εικόνα, θυμηθείτε τον Άδωνη να μιλά για το Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός. Η γλώσσα στο πάτωμα. Θυμηθείτε επίσης τι έσερνε στον Σαμαρά, όταν δεν ήταν ΝΔ.
Άδωνις ο τύπος! Μπουμπούκος σκέτος!

Νόμιζε, ο κακομοίρης, πως έγλειφε Τούρκο υπουργό, κι έβριζε τους Κούρδους, που "επίσημα" είναι μαζί τους.
Έλα όμως που του έκαναν φάρσα. Ρώσοι φαρσέρ ο Αλεξέι Στολγιάροφ και ο Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ, οι οποίοι είναι φανεροί πράκτορες των μυστικών Ρωσικών υπηρεσιών, ήταν στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου. Έτσι τον έγραψαν και τον έδωσαν στεγνά στη δημοσιότητα. Ξεφτίλα ο ρεπουμπλικάνος, ρόμπα ξεκούμπωτη!
Και λιγάκι Μπογδάνοι οι φαρσέρ. Λίγο όμως.

Φάρσα και κέρασμα μαζί. Γιατί κέρασμα και ποιον κέρασαν; Μα τον Πρόεδρο Τραμπάκουλα φυσικά.
Κι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Πως ήξεραν, πως ήταν σίγουροι ότι θα πει αυτά; Ότι υποκρίνεται; Τύχη; Κι ακόμα μεγαλύτερη τύχη που βρήκαν τα κενά ασφαλείας; Ή μήπως μια συνεργασία CIA και KGB; 
Γιατί ο τύπος απ' ότι φαίνεται πήγαινε να εκμεταλλευτεί το θέμα με τους Κούρδους για να πλήξει τον Τραμπ. Εσωκομματικός αντίπαλος! Κάτι σαν Κούλης με στις Πρέσπες.
Για φανταστείτε να τον άκουγαν πριν τις εκλογές, να λέει αυτά που είπε μετά για τη Συμφωνία; Να έβγαινε πχ κάποιος να κάνει το Γερμανό και να τον δώσει στεγνά. Στην Ελλάδα βέβαια θα πήγαινε κατευθείαν μέσα.

Δεν χρειαζόμασταν τους πράκτορες για να μας πουν πως οι πολιτικοί είναι υποκριτές. Πριν χρόνια είχαμε πει πως οι Αμερικάνοι θα πουλήσουν τους Κούρδους. Δεν το γράψαμε μια και δυο. Ήταν ολοφάνερο.
Όπως δεν χρειάζονταν το τηλεφώνημα, για να καταλάβουμε πως η Τουρκία δεν έχει απλά την άδεια, αλλά την παρότρυνση των ΗΠΑ και την ανοχή της Ρωσίας για να εισβάλει.
Όλοι θέλουν να βγουν από τη μέση οι Κούρδοι! Και μετά να φαγωθούν μεταξύ τους. Δεν τον έδωσαν οι Ρώσοι, οι ίδιοι οι δικοί του τον έδωσαν. Οι άλλοι Ρεπουμπλικάνοι! Δεξιοί καραδεξιοί ρουφιάνοι! Αυτοί τον ήξεραν καλά, αυτοί τον κάρφωσαν! Ακριβώς για να απελπιστούν όσοι ελπίζουν.

Βεβαίως το τι γέλιο πέφτει παγκοσμίως με τον υποκριτή δε λέγεται. Οι μόνοι που δεν γελάνε είναι οι Κούρδοι. Πολεμάνε, πεθαίνουν, αντιστέκονται, αλλά ελπίζω πως δεν πρόκειται να ξαναπιαστούν κορόιδα. Και δεν απελπίζονται με τέτοια κόλπα. Είναι αποφασισμένοι να μείνουν Ελεύθεροι. Ξέρουν ποιοι είναι πίσω από τις μάσκες. Και δεν τρομάζουν. Αγωνίζονται και τελικά θα νικήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger