Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Υπ.Εργασίας -Κοινωφελής: Καμιά παράταση συμβάσεων για τους 30.333 ωφελούμενους

Δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στις συμβάσεις του τρέχοντος προγράμματος του Α’ Κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας για τους 30.333 ωφελουμένους, που σήμερα εργάζονται σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινότητας όλης της χώρας.
Αυτό ξεκαθάρισαν στην aftodioikisi.gr, πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά τα σενάρια και τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα για πιθανή νέα παράταση του προγράμματος.
Οι ιδιές πηγές σημείωσαν ότι εντός του Νοεμβρίου θα προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά την πρόσληψη 35.000 ανέργων. Ο νέος, αναμορφωμένος κύκλος του προγράμματος απασχόλησης Κοινωφελούς αφορά Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, ενώ θα συνδυαστεί και με την δράση απασχόλησης σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.
Σημειώνουν τέλος ότι μια σειρά από δήμοι και Περιφέρειες της χώρας άσκησαν πιέσεις προς την ηγεσία του υπουργείου αλλά και το Μαξίμου προκειμένου να δοθεί μια δίμηνη ή τετράμηνη παράταση στις συμβάσεις των ωφελουμένων ώστε να μην υπάρξουν «κενά» σε υπηρεσίες ωστόσο φαίνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι ειλημμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger