Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Νέα κινητοποίηση συνταξιούχων της Εθνικής για τον ΛΕΠΕΤΕ

Νέα κινητοποίηση συνταξιούχων της Εθνικής για τον ΛΕΠΕΤΕ

Δημήτρης Σταμούλης
Την Πέμπτη 17/1/2019 πραγματοποιήθηκε μια πετυχημένη κινητοποίηση έξω από το Κατάστημα Σταδίου (080), μετά από κάλεσμα του Συντονισμού Δράσεων για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ. Το κατάστημα έκλεισε από την Τράπεζα αμέσως με την προσέλευση των πρώτων συνταξιούχων στην συγκέντρωση
Η σημαντική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συντονισμού έδειξε ότι οι αγωνιστικές διαθέσεις παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, παρά την ραστώνη, στην οποία έπεσε το Δ.Σ του ΣΣΕΤΕ, μετά το πέρας των Χριστουγέννων, και το οποίο απείχε θεαματικά από την κινητοποίηση!

Σημαντική στιγμή στην δράση της Πέμπτης ήταν η συνάντηση των συνταξιούχων με την μαζική και μαχητική πορεία των διαδηλωτών από την συγκέντρωση στα Προπύλαια για το δικαίωμα της μονιμοποίησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Νέοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μαζί με μόνιμους, φοιτητές μαζί με απεργούς απ΄το Δημόσιο αποτελούσαν μια μαζική πορεία, που κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος!

Οι συνταξιούχοι, που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη αποφάσισαν  την συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε αντίθεση με το κλίμα αναμονής, που καλλιεργείται από την πλειοψηφία του Δ.Σ του ΣΣΕΤΕ και την απογοήτευση, που διαχέεται από την αντίληψη ότι ο δικαστικός δρόμος θα ήταν η μόνη σίγουρη και εύκολη λύση. Οι συνταξιούχοι σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους δήλωσαν την αντίθεσή τους στα σενάρια, που κυκλοφορούν για συμφωνία τράπεζας-κυβέρνησης-συνδικαλιστών για κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ, υπαγωγή στον θνησιγενή ΕΤΕΑΕΠ και Επαγγελματικό Ταμείο, που ανατρέπουν βίαια τον χαρακτήρα του Λογαριασμού Επικούρησης και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την επιβίωση των συνταξιούχων.
Απαιτούν δε
-΄Άμεση καταβολή, χωρίς καμιά περικοπή προς όλους!
-Να πληρώσει η Τράπεζα τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο!!!
-Να σταματήσει η Κυβέρνηση να καλύπτει την παρανομία!
-΄Ένταξη όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα στον ΛΕΠΕΤΕ!

Ο Συντονισμός Δράσεων για τον ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ, προγραμματίζει και οργανώνει την επόμενη κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 23/1 στις 10 πμ έξω από το Κεντρικό στην Αιόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger