Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Μαφία τραπεζιτών, πλουτοκρατών


Γράφει ο mitsos175.

Τα νεοφιλελέ κομματόσκυλα αλυχτούν συνέχεια για το πόσο κοστίζουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Για τους ίδιους είναι «σπατάλη» οι δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, μισθούς, επιδόματα και συντάξεις.
Πέρα από το γεγονός ότι αυτοί που λένε τέτοιες ανοησίες εξυπηρετούν βολεμένους κηφήνες, οι οποίοι έγιναν βαθύπλουτοι από τον κόπο των εργαζομένων, υπάρχουν κάποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις, που στοιχίζουν σε όλους μας πανάκριβα. Επιπλέον αυτά τα μαγαζιά σχετίζονται με διάφορες παρανομίες, μάλιστα τις μεγαλύτερες και τιςπερισσότερες.

Μιλάμε για τις τράπεζες. Οι τράπεζες είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για τη χρεοκοπία μας. Οι αστοί πολιτικοί πρόσφεραν την αμέριστη συνεργασία τους, σ' αυτό.
Τα τεράστια ποσά από τις μίζες, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τη φοροδιαφυγή, τα δανεικά κι αγύριστα, κάθε είδους παράνομη συναλλαγή διακινούνται μέσω τραπεζών.
Χωρίς το σημερινό τραπεζικό σύστημα δεν θα υπήρχε οικονομική εγκληματικότητα, τουλάχιστο όση υπάρχει σήμερα.

Δεν αναφερόμαστε φυσικά απλούς τραπεζικούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν καταντήσει σκλάβοι, αφού δουλεύουν όλο και περισσότερο για όλο και λιγότερα χρήματα, μιλάω για την συνεργασία μεταξύ μεγάλων απατεώνων. Οι τραπεζίτες συνεργάζονται με τους πολιτικούς και οι δυο τους με την μαφία των υπολοίπων πλουτοκρατών, που μπορεί να λεηλατούν τεράστια ποσά νόμιμα ή όχι. Γιατί υπάρχει και η νόμιμη λεηλασία στον καπιταλισμό, η όποια μάλιστα αποφέρει πολλά περισσότερα από τα ναρκωτικά, την πορνεία, τις απάτες κοκ.

Όλες οι απαιτήσεις, η ταλαιπωρία στις συναλλαγές, αφορά μόνο τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι πλούσιοι δεν γνωρίζουν από Capital controls. Πριν ακόμα ανακοινωθούν σε μια χώρα, δισεκατομμύρια θα φύγουν για οικονομικούς παραδείσους με το πάτημα ενός κουμπιού.
Κι ενώ για τους ανθρώπους χρειάζονται ένα σωρό διατυπώσεις, έγγραφα, χρόνος, για να μετακινηθούν από το ένα κράτος στο άλλο, απίστευτα ποσά μετακινούνται κάθε δευτερόλεπτο χωρίς κανένας να ρωτά που βρέθηκαν τόσα λεφτά και που πηγαίνουν.

Πριν οι ταλαίπωροι συνταξιούχοι στις ουρές μπουν στα υποκαταστήματα να εισπράξουν ταψίχουλα της σύνταξης τους, τα πλούσια λαμόγια έχουν κάνει ήδη τις συναλλαγές τους. Οι αυστηρότατες προϋποθέσεις για τα δάνεια ισχύουν μόνο για την πλέμπα. Οι φίλοι των πολιτικών, τα κόμματα, μπορούν να πάρουν όσα θέλουν, όποτε το επιθυμούν με εγγύηση τον αέρα, ή πιο σωστά τα κορόιδα που θα πληρώσουν με το παραπάνω στο τέλος τα δάνεια των πλουσίων.

Τα μαγαζιά αυτά λόγω του εμπορεύματος (χρήμα) αφήνονται να λειτουργούν ασύδοτα. Όταν τα χρήματα κλαπούν η λυπητερή έρχεται σε μαςμε τη μορφή Μνημονίων, έκτακτων μέτρων κλπ.
Δεν αρκεί επομένως να πάρει ένα κομουνιστικό κόμμα την πλειοψηφία. Ούτε είναι αρκετό να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες. Οι αλλαγές πρέπει να είναι ριζικές και ταυτόχρονες, άμεσες.

Ο Λένιν είχε πει πως «στους δύο μήνες που ακολούθησαν την επανάσταση, οι καπιταλιστές κατέκλεψαν όλη τη Ρωσία». Σήμερα για να γίνει ληστεία μιας ολόκληρης χώρας δεν χρειάζονται παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα, μέσω τραπεζικών συναλλαγών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger