Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ παράπονα για την μεγάλη μείωση δρομολογίων των λεωφορείον ενώ ακόμη έχουμε τουρίστες στο νησί

Φωτογραφία της Nana Kobro.


Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης: Παράγοντες κινδύνου και συμπτώματα του “σιωπηλού δολοφόνου”

13102thrombosi

Η 13η Οκτωβρίου κάθε χρόνο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης, η οποία εστιάζει την προσοχή του κοινού σε μία σοβαρή πάθηση που συχνά παραβλέπεται και παρεξηγείται: την θρόμβωση.

Κρόκος αυγού: Ποιος από αυτούς σας φαίνεται πιο υγιεινός;

κρόκος

Το χρώμα που έχει ο κρόκος ενός αυγού μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία της κότας από την οποία προέρχεται και τη διατροφή της. Αν εσείς, βλέπατε αυτούς τους 3 κρόκους στην φωτογραφία, ποιος θα λέγατε ότι είναι πιο υγιεινός;

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ | ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΙΒΗΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ | ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΙΒΗΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ

Μεγάλη ανατροπή !! Έρχεται ο Σιβηρικός κυκλώνας με πολύ κρύο !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ !!

Καταδύσεις με άρωμα... ιστορίας στον ελληνικό βυθό Όπως εξηγεί ο Κώστας Ντάνης, εκπαιδευτής καταδύσεων και ιδιοκτήτης του Καταδυτικού Κέντρου Σκοπέλου


Καταδύσεις με άρωμα... ιστορίας στον ελληνικό βυθό - Κεντρική Εικόνα
Με τα εκατοντάδες νησιά, το πλούσιο ανάγλυφο της ακτογραμμής και τη συναρπαστική ιστορία της, η Ελλάδα προσφέρει μοναδικές καταδυτικές εμπειρίες σε όσους ζητούν κάτι… παραπάνω από μία βουτιά.
Τα θερμά νερά και η απουσία ρευμάτων στο Ιόνιο και το Αιγαίο δημιουργούν τις προϋποθέσεις μιας φιλικής θάλασσας που προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για υποθαλάσσια εξερεύνηση όλον τον χρόνο.
Ως σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, η Ελλάδα «ξεχειλίζει» από ιστορία –κάτι που δεν λείπει ούτε από τους βυθούς της: ναυάγια από τη βυζαντινή εποχή, βυθισμένα πλοία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, «τείχη», ύφαλοι, αρχαίοι αμφορείς, μεσογειακά κοράλλια, απολιθωμένα φυτά, σφουγγάρια και υποβρύχια σπήλαια με σταλακτίτες είναι μερικές από τις προκλήσεις του βυθού που προσφέρονται για τα μάτια των δυτών… μόνο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΛΑΒΑΜΕ ΕΜΑΙΛ               
Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου με το πανελληνίως γνωστό εμπορικό σήμα «ZAGORIN», την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Αναστασοπούλου Ελένη, τρείς θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζο Γεώργιο και Λάρισας κ. Βούλγαρη Σωτήριο. Το παρόν έδωσε και ο Διευθυντής Π.Ε. Τρικάλων κ. Μπουλούμπασης Χρήστος. Οι αντιπεριφερειάρχες φιλοξένησαν τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού και τους  εκπαιδευτικούς στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα. Παρόντες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης – κ. Παιδής Αθανάσιος, Δημόσιας Υγείας – κ. Αναγνωστόπουλος   Βασίλειος και Προσφυγικού/Μεταναστευτικού, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού -  κ. Κολομπάτσιος Χρήστος. Ο κ. Παιδής ανέφερε ότι είναι καμάρι της Περιφέρειας Οργανώσεις όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς καθώς αναδεικνύουν τον υγιή δρόμο ανάπτυξης, αυτόν της Παραγωγής. Συντονιστής της συνέντευξης ήταν ο Ζαγοριανός εκπαιδευτικός, συγγραφέας - ιστορικός μελετητής και συνεργάτης του Συνεταιρισμού κ. Καπανιάρης Αλέξανδρος.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο χαμό του Γεωργίου Γιάτσιου. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ                        Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ    
                                                                      ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ                         ΔΩΡΟΘΕΑ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ

35χρονος αναστατώνει Σκόπελο


Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που έχει λάβει ο Αντιδήμαρχος Γέρας  Νίκος Ψωμάς για τη δράση ενός 35χρονου που με τις πράξεις του έχει αναστατώσει το Παπάδο και το Σκόπελο.
Ο 35χρονος που είναι χρήστης ναρκωτικών δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής εισβάλοντας ουσιαστικά στα καταστήματά τους απαιτώντας είτε

Ο Κώστας Αγοραστός στη Σκόπελο

Ο Δήμος Σκοπέλου ανακοινώνει την έλευση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο νησί μας το προσεχές Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός θα εγκαινιάσει όλες τις σύγχρονες και πιστοποιημένες υποδομές που υλοποιήθηκαν μέσω προγραμμάτων της Περιφέρειας και αφορούν στο δικαίωμα στην άθληση και την ψυχαγωγία των νέων, όπως η παιδική χαρά της Σκοπέλου και η παιδική χαρά και το γήπεδο 5Χ5 της Γλώσσας. Επίσης θα εγκαινιάσει το έργο των πεζοδρομίων της Τοπικής Κοινότητας Κλήματος, ενώ θα παραστεί και στον Αγιασμό του νέου Ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου στη θέση Δρακοντόσχισμα.

Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε πάνω από 115 χρόνια

Ο γηραιότερος άνθρωπος που πέθανε στη Γη...

Χασμουριέστε για πολλή ώρα; Δείτε τι σημαίνει αυτό για τον εγκέφαλό σας

Όσο μεγαλύτερος και πιο πολύπλοκος είναι ο...

Τι συμβαίνει στο σώμα σας κάθε φορά που πίνετε ένα αναψυκτικό

Περίπου 20 λεπτά αφότου πιείτε ένα κουτάκι αναψυκτικό σας...

Ποιες κακίες για σένα, μπορεί να πουν οι άλλοι πίσω από την πλάτη σου;

“Κακή” ψαριά για δύο που… βρήκαν το μπελά τους

Είκοσι πέντε κιλά λιθρίνια κατασχέθηκαν από τις λιμενικές αρχές των Χανίων στην Ιχθυόσκαλα Σούδας...

Στάση εργασίας στους δήμους της Μαγνησίας τη Δευτέρα και διαμαρτυρία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

kede
Στάση εργασίας από τις 11 το πρωϊ μέχρι τη λήξη της βάρδιας , αλλά και τις δύο πρώτες ώρες της απογευματινής βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους της Μαγνησίας τη Δευτέρα. Στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο Ξενοδοχείο “Ξενία” όπου θα διεξάγεται το συνέδριοτ ης ΚΕΔΕ και δύο ώρες αργότερα γενική συνέλευση στο Πολιτιστικό της Νέας Ιωνίας.»Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους να παραβρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο “θεματικό Συνέδριο” της ΚΕΔΕ.
Διεκδικούμε:

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

Η ΛΑΕ Μαγνησίας θεωρεί καταρχήν θετικό το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12-10 πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα, λόγω της αποχής από αυτούς, που αποφάσισε το συντονιστικό των συλλόγων συμβολαιογράφων. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σημερινή νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τις κοινωνικά ανάλγητες και αντικοινωνικές πολιτικές τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη συνέχιση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας σε βάρος φτωχών λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Εορτή της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής

Εορτή της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής
Η Αγία Χρυσή γεννήθηκε στο χωριό Σλάτενα (σημερινή Χρυσή) της επαρχίας Αλμωπίας Νομού Πέλλης. Ο πατέρας της ήταν φτωχός και είχε τέσσερις θυγατέρες. Η Χρυσή ήταν ωραία στο σώμα και στην ψυχή. Κάποτε, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλες γυναίκες στους αγρούς και μάζευε καυσόξυλα, την απήγαγε κάποιος Τούρκος και τη μετέφερε στο σπίτι του.
Ο Τούρκος προσπάθησε με κολακείες να την εξισλαμίσει και να την κάνει γυναίκα του.
Η Χρυσή όμως αντιστάθηκε και δυναμικά απάντησε: «Εγώ τον Χριστό μόνο γνωρίζω για νυμφίο μου, που δεν θα αρνηθώ και αν ακόμα με κομματιάσεις».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου