Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Guardian: Η κρίση καταστρέφει τον αέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -Θα καίνε ό,τι βρουν για να ζεσταθούν

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Με τη μόλυνση του αέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ασχολείται σε δημοσίευμά του ο Guardian, υποστηρίζοντας πως η οικονομική κρίση «αφήνει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον».
Οπως αναφέρει γι' αυτό ευθύνονται η άρση της απαγόρευσης των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στις δύο μεγάλες πόλεις και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που έχει τριπλασιαστεί. Παράλληλα, «οι πιεσμένοι οι Ελληνες» για να ζεσταθούν καίνε όχι μόνο κορμούς δένδρων αλλά και ό,τι άλλο βρουν γύρω τους.

«Ο τριπλασιασμός του κόστους πετρελαίου θέρμανσης επέφερε μεγαλύτερες αλλαγές με τους πιεσμένους Ελληνες να έχουν στραφεί στην καύση ξύλου. Η χειμερινή ρύπανση σωματιδίων αυξήθηκε κατά περίπου 30% στη Θεσσαλονίκη το 2013, με την τοξικότητα του αέρα να επιδεινώνεται τα βράδια όταν και οι φωτιές είναι αναμμένες», αναφέρει το δημοσίευμα.
Οσον αφορά την Αθήνα, η ανάλυση του αέρα δείχνει πως δεν καίγονται μόνο κούτσουρα. «Οι επιστήμονες εντόπισαν σωματίδια μολύβδου, αρσενικού και καδμίου, στοιχεία που δείχνουν πως οι κάτοικοι καίνε βαμμένο και επεξεργασμένο ξύλο, αλλά και σκουπίδια για να ζεσταθούν», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger