Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Δημόσιο: Απολύσεις εκπαιδευτικών! Ποιοι και γιατί φεύγουν

Δημόσιο: Απολύσεις εκπαιδευτικών! Ποιοι και γιατί φεύγουν

- Γεγονός οι πέντε πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα
- Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές, συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλους
- Έλεγχοι σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και “ξαφνικός” θάνατος για μόνιμους
- Μπαίνουν στο στόχαστρο από δάσκαλοι ως καθηγητές πανεπιστημίου

Λάμβαναν ολόκληρο το μισθό τους ή μέρος αυτού, αλλά δεν πατούσαν σχεδόν ποτέ το πόδι τους στη δουλειά.
Ο λόγος για δασκάλους, αλλά και για έναν καθηγητή πανεπιστημίου που πλέον βρίσκονται εκτός δημοσίου καθώς υπογράφηκε ήδη η οριστική τους απόλυση.
Οι εκπαιδευτικοί ήταν κυριολεκτικά... φαντάσματα, αφού μόνο στις αίθουσες διδασκαλίας δεν εμφανίζονταν.
Χαρακτηριστική η περίπτωση καθηγητή πανεπιστημίου στην Πάτρα που οι φοιτητές δεν το είδαν ποτέ στο αμφιθέατρο και μετά από τις καταγγελίες τους αποκαλύφθηκε ότι έλειπε συστηματικά και έτσι έγινε διακοπή της μισθοδοσίας τους.
Την ίδια μοίρα είχαν και άλλοι τέσσερις δάσκαλοι, δύο στην Κεντρική Μακεδονία, ένας στην Κρήτη και ένας στο Νότιο Αιγαίο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών ήταν άφαντος για 8 χρόνια! Οι άλλοι τρεις έλειπαν από έναν ως 5 μήνες χωρίς δικαιολογία και κάπως έτσι βρέθηκαν εκτός δημοσίου.
Με βάση των Κώδικα, εάν ένας εργαζόμενος απουσιάσει μέσα σε ένα μήνα συνεχόμενα 22 εργάσιμες ημέρες από την εργασίας του ή συνολικά έναν μήνα μέσα σε έναν χρόνο τότε παραπέμπεται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να κινηθεί εναντίον του ο άμεσος προϊστάμενος (διευθυντής σχολείου, τμήματος κλπ) και να ενημερώσει την αρμόδια διεύθυνση.
Από εκεί και ύστερα ξεκινάει μια άλλη χρονοβόρα διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει ως και δυο ολόκληρα χρόνια μέχρι την οριστική απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων από την εργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger