Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλη είναι η αγκαλιά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού

Μεγάλη είναι η αγκαλιά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού
Άγιος Λουκάς Κριμαίας
Μεγάλη είναι η αγκαλιά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Τόσο μεγάλη, που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Ο Κύριος έχει στην αγκαλιά Του όλους όσους υποφέρουν στη ζωή τους, από τις θλίψεις και τις στενοχώριες.
Τί βάθος έχει η καρδιά Του και πόσο δυνατή είναι η αγάπη Του, αφού μπορεί όλους αυτούς που κοπιάζουν και είναι φορτωμένοι να τους αναπαύσει, να τους παρηγορήσει και να τους δώσει δύναμη να υπομένουν τις θλίψεις και να μην απελπίζονται όταν αδικούνται στη ζωή τους!

Συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας για τον προπηλακισμό στα ΕΛΤΑ Courier


Συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας για τον προπηλακισμό στα ΕΛΤΑ Courier

Το σωματείο μας καλεί σε συγκέντρωση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας (Σαλαμάγκα 1, Ιωάννινα) την Παρασκευή 29/01/2016, στις 08:30, την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η εργατική διαφορά του συναδέλφου κατά του αφεντικού των ΕΛΤΑ Courier Ιωαννίνων, σχετικά με το περιστατικό προπηλακισμού που έλαβε χώρα στις 14/01/2016. Για το λόγο αυτό τυπώθηκε αφίσα που κολλιέται μαζικά στην πόλη.   Εν τω μεταξύ, μέλη του ΣΒΕΔΙ και αλληλέγγυοι/ες πραγματοποιήσανε την Παρασκευή 22/01 μοίρασμα της ανακοίνωσης του σωματείου στο κέντρο της πόλης, ενώ κατέληξαν στο κεντρικό ταχυδρομείο όπου απαίτησαν να συναντήσουν το νομικό σύμβουλο των ΕΛΤΑ Courier και τον περιφερειακό διευθυντή των ΕΛΤΑ, στους οποίους και καταγγέλθηκαν τόσο η συγκεκριμένη συμπεριφορά του πράκτορα, όσο και η συνειδητή του τακτική να μην εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία.

  πηγή: http://svedi2012.blogspot.gr/2016/01/courier_26.html

Τα ψηφισμένα και τα επόμενα...


«Ωραία» τακτική λανσάρουν τις τελευταίες μέρες εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στα κανάλια, συνεπικουρούμενοι και από ορισμένους δημοσιογράφους που σιγοντάρουν από δίπλα.«Πού το είδατε το Φορολογικό των αγροτών; Φέραμε εμείς κανένα Φορολογικό; Ασφαλιστικό φέρνουμε τώρα!» λένε σε εκπροσώπους των αγωνιζόμενων αγροτών, όποτε ανάμεσα στα αιτήματά τους αναφέρουν και την πάλη να μην περάσει ο διπλασιασμός στο συντελεστή φορολογίας των εισοδημάτων τους, δηλαδή από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016 και τελικά στο 26% για τα εισοδήματα του 2017. Να μη μιλάνε, δηλαδή, οι αγρότες για το βάρβαρο μέτρο που έχει ήδη υπογράψει «με το νι και με το σίγμα» η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, απλά και μόνο επειδή επιλέγει να το φέρει σε επόμενη φάση...
Κι από πάνω; «Αυτά πού τα θυμηθήκατε τώρα; Αυτά είναι ήδη ψηφισμένα πράγματα, πώς να παρθούν πίσω;» συμπληρώνουν την ίδια ώρα τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι αγρότες αναφέρονται στην πάλη τους ενάντια στην πλήρη κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου

Λάσπη και απειλές

Λάσπη, απειλές, «συμπάθεια», «κατανόηση» και εκκλήσεις για διάλογο εναλλάσσει η κυβέρνηση στην τακτική της απέναντι στους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.
Μέχρι πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Εργασίας ισχυριζόταν ότι οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες θα έπρεπε να λένε κι «ευχαριστώ», επειδή η κυβέρνηση ψήφισε μεν το τρίτο μνημόνιο, αλλά τα μέτρα που προωθεί για το Ασφαλιστικό συνιστούν «παράλληλο πρόγραμμα» που αναιρεί τάχα τις συνέπειες του μνημονίου για τη φτωχομεσαία αγροτιά.
Τέτοιο είναι το θράσος τους! Βλέποντας, όμως, ότι οι αγρότες ούτε καλλιεργούν, ούτε τρώνε κουτόχορτο, τις τελευταίες μέρες άλλαξαν τροπάρι και άρχισαν τις απειλές και τους εκβιασμούς.
Ετσι, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αν δεν παλέψουμε σκληρά, μπορεί να επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ» και να υπάρξει μείωση συντάξεων. Κουνώντας το δάχτυλο στους αγρότες, πρόσθεσε ότι χωρίς τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, υπάρχει κίνδυνος να μην καταβάλλονται συντάξεις τα επόμενα χρόνια.
Ωμός εκβιασμός, που δεν απευθύνεται μόνο στους αγρότες, αλλά σε όλους όσοι αντιπαλεύουν σήμερα τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.
Με το ίδιο προκλητικό ύφος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυρίστηκε χτες ότι οι αγρότες φοροδιαφεύγουν συστηματικά, ότι τα εισοδήματά τους αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, όχι όμως και η φορολογία τους και ότι ο ΟΓΑ επιβιώνει χάρη στις εισφορές του κράτους, δηλαδή των υπόλοιπων φορολογούμενων.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ''EUROPE SNOWZILLA'' ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ''EUROPE SNOWZILLA'' ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ

Αμερικάνοι προειδοποιούν για νέο φαινόμενο ''Snowzilla'' στην Ευρώπη !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ Τετάρτη 27 Γενάρη 2016 στις 6:30μμ στο ΞενίαΗ Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους σε συγκέντρωση-συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση   και που δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας και φτωχοποίησης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους .
Τετάρτη 27 Γενάρη 2016 στις 6:30μμ στο Ξενία

ΔΤ για ΣΚΟΠΕΛΟΑν και δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση από τα αρμόδια Υπουργεία για οριοθέτηση της Σκοπέλου ως πλημμυρόπληκτη, η αρμόδια Επιτροπή της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων που συστάθηκε με σκοπό τον έλεγχο των φακέλων των πληγεισών από την πλημμύρα της 22ας - 23ης Σεπτεμβρίου επιχειρήσεων του νησιού, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση παραλαβής και ελέγχου των αιτήσεων για αποζημίωση. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Δ/νσης Τεχνικών Έργων & Δ/νσης Ανάπτυξης) παρέλαβε κι έλεγξε το σύνολο των φακέλων με την πλειονότητα εξ αυτών να αφορούν επιχειρήσεις από τη Χώρα Σκοπέλου. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις ελλείψεις ως προς τα δικαιολογητικά, ελλείψεις για τις οποίες έχουν εγγράφως ειδοποιηθεί οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες καθώς και ο νομικός τους εκπρόσωπος. Επίσης κι έπειτα από παρέμβαση της ΠΘ προς τα συναρμόδια Υπουργεία, υπήρξε η ενημέρωση ότι αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης που εκκρεμεί ως προς την οριοθέτηση της περιοχής ως πλημμυρόπληκτη, προϋπόθεση απαραίτητη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την αποστολή των ελεγχθέντων φακέλων στα Υπουργεία.

- Τα έμαθες ότι ο Ξηρός θα κάνει το υπόλοιπο της ποινής σπίτι; - Απαράδεκτο. Σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας;

Iδιόχειρη αφιέρωση Παττακού στον «αξιότιμο φίλο» του Άδωνι Γεωργιάδη. ΝΔ, ο πολιτικός βραχίονας της χούντας.

Η αφιέρωση

Η χρυσαυγίτικη εφημερίδα «Εμπρός» δημοσιεύει ιδιόχειρο σημείωμα του δικτάτορα Στυλιανού Παττακού προς τον  Άδωνι Γεωργιάδη με προσωπική αφιέρωση ως «αξιότιμο φίλο», όπως τον αποκαλεί, και ημερομηνία 1η Μαΐου του 2005.Όπως αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο: «O μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της Νεολαίας Ε.Π.Ε.Ν. του Γεωργίου Παπαδoπουλου. Παρέλαβε δε την αρχηγία της Νεολαίας αμέσως μετά την παραίτηση του Νικολάου Μιχαλολιάκου. Γνωστές οι σχέσεις λοιπόν του Βορίδη με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο».

Με το βλέμμα στην Τουρκία η Σκόπελος…

Προσπάθειες για άνοιγμα της Σκοπέλου προς την Τουρκία
Τουριστικό άνοιγμα με τη γείτονα στους στόχους και τις προσδοκίες φορέων και επαγγελματιών της Σκοπέλου
Σε νέες τουριστικές διαδρομές προσανατολίζονται οι επικεφαλής της Σκοπέλου, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην κατεύθυνση της Τουρκίας. Κατά γενική εκτίμηση, ο δίαυλος τουριστικής επικοινωνίας μπορεί να ανοίξει, με συνδετικό κρίκο την ιστιοπλοΐα αλλά και την ανάπτυξη συντονισμένων δράσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο το άνοιγμα του νησιού προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σημαντικό βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αποτέλεσε, εξάλλου, η ρεγκάτα που πραγματοποιήθηκε στο νησί το περασμένο καλοκαίρι, με τη συμμετοχή είκοσι σκαφών από την Τουρκία, μελών ενός μεγάλου ομίλου, που αναπτύσσει παράλληλες επενδυτικές δράσεις.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Η ρεγκάτα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στη Σκόπελο στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων των μαρίνων που ανήκουν στον Ομιλο ΣΕΤΟΥΡ. Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Madro travel και θεωρείται ότι πολύ σημαντικό πρώτο βήμα, για την επίτευξη του στόχου.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ελέγχου των αιτήσεων για αποζημίωση


Αν και δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση από τα αρμόδια Υπουργεία για οριοθέτηση της Σκοπέλου ως πλημμυρόπληκτη, η αρμόδια Επιτροπή της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων που συστάθηκε με σκοπό τον έλεγχο των φακέλων των πληγεισών από την πλημμύρα της 22ας - 23ης Σεπτεμβρίου επιχειρήσεων του νησιού, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση παραλαβής και ελέγχου των αιτήσεων για αποζημίωση.
Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Δ/νσης Τεχνικών Έργων & Δ/νσης Ανάπτυξης) παρέλαβε κι έλεγξε το σύνολο των φακέλων με την πλειονότητα εξ αυτών να αφορούν επιχειρήσεις από τη Χώρα Σκοπέλου.

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα

http://www.perivolos.gr


Εισφορά αλληλεγγύης

1. Τα φυσικά πρόσωπα που το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ θα πληρώσουν επιπλέον φόρους 130 εκ. ευρώ, εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και τον Ιούλιο του 2015, που ενεργοποιήθηκε η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι συντελεστές ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ διαμορφώθηκαν στο 2% από 1,4% για εισοδήματα από 30.001 έως 50.000 ευρώ, σε 6% από 2,8% για εισοδήματα από 50.001 έως 500.000 ευρώ και 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

Oι νέοι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης είναι:Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρόσκληση αγροτών από τον Πρωθυπουργό ενώ την ίδια στιγμή γίνεται επίθεση από τους υπουργούς του που μιλάνε για πάρτι επιδοτήσεων και φοροδιαφυγή

Πρόσκληση αγροτών από τον Πρωθυπουργό ενώ την ίδια στιγμή γίνεται επίθεση από τους υπουργούς του που μιλάνε για πάρτι επιδοτήσεων και φοροδιαφυγή Από την μια ο Πρωθυπουργός καλεί τους αγρότες σε διάλογο και από την άλλη οι υπουργοί του εξαπολύουν επίθεση κατά των αγροτών. Για φοροδιαφυγή κατηγορεί τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ, ενώ δηλώνονται περίπου τα μισά. Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των «αγροτοπατέρων» σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό ενώ διεμήνυσε πως το «πάρτι» έχει τελειώσει, κάνοντας ειδική αναφορά στους αγρότες «που ζύγιζαν πέτρες για να εισπράξουν επιδοτήσεις».
«Εάν δεν ληφθούν τώρα μέτρα και δεν σταματήσουν οι επιπτώσεις από το πάρτι υπέρ των αγροτοπατέρων και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, θυμάστε πώς ζύγιζαν πέτρες για να πάρουν επιδοτήσεις, θυμάστε τι έγινε με τα μπαμπάκια, αν δεν αλλάξει αυτή η νοοτροπία και η κατάσταση και αν δεν υπάρξει νέα αφετηρία θα έχουμε κάθε χρόνο όλο και πιο χειρότερη αγροτική κατάσταση», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Πετρόπουλε, γαμημένος θα φύγεις.

Δενουν απο αυριο το πρωι τα πλοια λογω 48ωρης απεργιας της ΠΝΟ


apergia-ploia-limania

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει από αύριο στις 6 το πρωί η χώρα, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αιχμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από αύριο στις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 29/01.
Η ΠΝΟ έχει αποφασίσει επίσης τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών και στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου 2016, ενώ προειδοποιεί με νέα κλιμάκωση κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Κατς - "διαβουλευσεις για το ασφαλιστικο" = απατη σικε ολα!!!

του Νάσου Μπράτσου

Είναι τέτοιο το μέγεθος της κοροϊδίας ορισμένων συνδικαλιστοπατέρων στα ΜΜΕ, στο θέμα του ασφαλιστικού, που μου θύμισε μία εμπειρία που είχα πριν χρόνια από έναν αγώνα κατς, που οι παλιοί θυμούνται και το σύνθημα «κατς=απάτη σικέ όλα».
Kάπου στα τέλη των seventies γινόταν ένα τουρνουά κατς στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (το ρίνγκ μέσα στο γήπεδο κοντά στη μία εστία και οι θεατές στο πέταλο του γηπέδου).
 
Ήταν γνωστό πως συνήθως ήταν σικέ τα ματς και όταν το καταλάβαιναν οι μάλλον άνευ λεπτεπίλεπτων τρόπων θεατές, μπούκαραν μέσα και γινόταν το σώσε.

Όλντενμπουργκ – ΠΑΟΚ Eurocup- Oldenburg - PAOK Live Streaming

Εορτή του Αγίου Ξενοφώντος

Εορτή του Αγίου Ξενοφώντος
Τη μνήμη των Αγίων Ξενοφώντος, της συμβίου του Μαρίας και των δύο τέκνων τους Αρκαδίου και Ιωάννου τιμά σήμερα, 26 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας.

Ο Όσιος Ξενοφών κατοικούσε στην Κωνσταντινούπολη κατά τους χρόνους των αυτοκρατόρων Ιουστίνου Α’ (518 - 527 μ.Χ.) και Ιουστινιανού (527 - 565 μ.Χ.). Ήταν πλούσιος συγκλητικός και διακρινόταν για την βαθιά ευσέβειά του προς τον Θεό.
Είχε δύο παιδιά, τον Αρκάδιο και τον Ιωάννη. Μόλις αυτά τελείωσαν τα εγκύκλια γράμματα, τα έστειλε στη Βηρυτό της Φοινίκης για να μελετήσουν και να σπουδάσουν τη νομική επιστήμη. Καθ’ οδόν το πλοίο με το οποίο ταξίδευαν ναυάγησε. Διασώθηκαν όμως και μετέβησαν στα Ιεροσόλυμα όπου έγιναν μοναχοί.

Οι πλανήτες «οφθαλμοί» είναι κατοικήσιμοι


Στο Σύμπαν υπάρχουν πολλά είδη πλανητών ορισμένα εκ των οποίων δεν τα γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα. Η πρόοδος στις επιστημονικές μεθόδους εξερεύνησης του Σύμπαντος και η συνεχής αναβάθμιση των δυνατοτήτων επίγειων και διαστημικών τηλεσκοπίων είχαν ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να ανακαλύπτονται συνεχώς νέοι πλανήτες ανάμεσα τους ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν σε αυτά τα άγνωστα είδη.Ανάμεσα στα νέα είδη πλανητών που εντοπίστηκαν πρόσφατα είναι και ένας περίεργος τύπος πλανήτη που οι ειδικοί ονόμασαν «πλανήτης οφθαλμός».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου