Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Καταγγέλει τις διαθεσιμότητες εργαζομένων στην εφημερίδα «Ελευθερία»

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, καταγγέλλει τη διεύθυνση της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, η οποία έβαλε σε τρίμηνη διαθεσιμότητα οκτώ εργαζόμενους (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς), που σημαίνει μείωση κατά 50% του μισθού τους γι’ αυτό το 3μηνο.
Υπενθυμίζεται πως η διεύθυνση της εφημερίδας επικαλούμενη μείωση κερδών, βάζει για 4η φορά τα τελευταία 2 χρόνια σε διαθεσιμότητα πολλούς εργαζόμενους, ενώ έχει κάνει επανειλημμένα απολύσεις, επειδή δεν αποδέχτηκαν μειώσεις στους μισθούς τους με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Όπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο, «οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, δεν ευθύνονται για τυχόν μείωση των κερδών της επιχείρησης. Ίσα - ίσα, με τη δική τους δουλειά, ανέδειξαν την εφημερίδα σε πρώτη επαρχιακή εφημερίδα, με πολλά κέρδη επί δεκαετίες».
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει από τη διεύθυνση της εφημερίδας, την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων, να μη γίνει καμία απόλυση και καμία μείωση μισθών. Να υπογραφεί νέα ΚΣΣΕ για τους δημοσιογράφους και για το τεχνικό - διοικητικό προσωπικό με αυξήσεις μισθών, που θα είναι υποχρεωτική για όλους.
Προσθέτει πως «οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν απόλυτα την προειδοποίηση του ΕΚΝΛ, ότι οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις που έκανε παλιότερα η επιχείρηση δεν ήταν κάτι έκτακτο, αλλά επανέρχεται και θα επανέρχεται συχνά μπροστά τους, είτε με την απαίτηση μειώσεων μισθών, είτε με απολύσεις».
Γι’ αυτό καλεί τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Ελευθερία», ενωμένοι και αποφασιστικά, να αντιδράσουν διεκδικώντας την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων και να μη γίνει καμία απόλυση, καμία μείωση μισθών. Το ΕΚΝΛ θα επιδιώξει το συντονισμό της παρέμβασης του με την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger