Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ



«Ο εορτασμός αυτής της ξεχωριστής ημέρας μνήμης των Τριών Ιεραρχών, αποτελεί ημέρα τιμής και προς τα ελληνικά γράμματα.
Τιμούμε σήμερα τους  τρεις Φωτισμένους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας και μέσω αυτών, την ελληνική γλώσσα, τα ελληνικά γράμματα, την ελληνική Παιδεία.
Οι Τρεις Ιεράρχες ,εκφραστές της γνήσιας Ευαγγελικής αλήθειας, αλλά και άριστοι χειριστές και γνώστες των ελληνικών γραμμάτων, κατάφεραν να ενώσουν τα διδάγματα της χριστιανικής Διδασκαλίας με τον ελληνικό διαλογισμό.
Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, ο αυτοσεβασμός και ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη, υπήρξαν βασικές αρχές τις οποίες υπηρέτησαν έμπρακτα οι Τρεις μεγάλοι Ιεράρχες. Οι αρχές αυτές και οι παιδαγωγικές τους υποθήκες είναι  για μας σήμερα βασικά και επίκαιρα μηνύματα, που μπορούν να αποτελούν ασφαλή πυξίδα και οδηγό για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για όλους όσοι ασχολούνται με τα γράμματα και την εκπαίδευση των παιδιών και των νέων μας.

Σήμερα, οφείλουμε όλοι μας να σκύψουμε με σοβαρότητα  πάνω στα διαχρονικά μηνύματα των Τριών Ιεραρχών, να βαδίσουμε στο παράδειγμά τους και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ενδυνάμωσης και ενίσχυσης της παιδείας μας. Και πάνω από όλα οφείλουμε να βάλουμε τα θεμέλια για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προς όφελος των εκπαιδευτικών και των μαθητών στη χώρα μας.
Η ζωή και το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών είναι καιρός να επανέλθουν στη ζωή μας και να την εμπλουτίσουν  με τις διδαχές και την κληρονομιά τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger