Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Ενοχλημένοι στο Μαξίμου

ΞΕΥΤΙΛΑΣ-ΔΙΟ-ΡΙΖΑ

Η νεοδιορισθείσα (χθες) ειδική σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Κουρουπλή, σε ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές σε καμπάνα στο Καπ-Σούνιο Hotel, συμφερόντων Δασκαλαντωνάκη (5 αστέρων)...
Συμπτωματικά τυγχάνει και σύζυγος του πρόεδρου της Βουλής Βούτση...
Βιογραφικό άγνωστο..
Επάγγελμα νοικοκυρά...

Δελτίο Τύπου της βουλευτού Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Παπανάτσιου, σχετικά με ερώτηση που κατέθεσε για τον προσδιορισμό της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών.
Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κ.Παπανάτσιου με θέμα τον προσδιορισμό της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε πρόσφατη επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών λόγω συνύπαρξης στην ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας της χερσαίας και νησιωτικής περιοχής (Σποράδες). Στα προβλήματα που προκύπτουν συμπεριλαμβάνονται η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών που προσπαθούν να τοποθετηθούν στις επιθυμητές γι΄αυτούς θέσεις (νησιωτικές ή χερσαίες) και η σημαντική χρονική καθυστέρηση τοποθέτησής τους, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές.  Για τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ Μαγνησίας πρότεινε τον προσδιορισμό της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

Με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, συναντήθηκαν την Τρίτη 19-01-2016 στελέχη του ΟΤΕ,με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινώνΜε την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, συναντήθηκαν την Τρίτη 19-01-2016 στελέχη του ΟΤΕ, με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και την εγκατάσταση νέων καμπινών σε σημεία και περιοχές που άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Συζητήθηκε διεξοδικά ο τρόπος εγκατάστασης των νέων αυτών καμπινών, με τα στελέχη του ΟΤΕ να ζητούν από την κ. Αντιπεριφερειάρχη την σχετική αδειοδότηση, με την κ. Κολυνδρίνη να επισημαίνει ότι η αδειοδότηση θα δοθεί σύμφωνα με τους όρους και κανόνες της σχετικής νομοθεσίας και ότι προβλέπεται από αυτήν. Οι περιοχές οι οποίες εντάσσονται σε αυτό το δίκτυο όπου θα γίνει το δίκτυο των οπτικών ινών είναι ο Άγιος Γεώργιος, η Αγία Παρασκευή, η Ανακασιά, ο Άνω Βόλος, και οι Σταγιάτες.

ΛΑΘΕΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» #2

ΛΑΘΕΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»
ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Αυτή την Παρασκευή, 22 Γενάρη, προβολή της ταινίας:
ΚΕΛΙ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ
(La jaula de oro, Γουατεμάλα, Ισπανία, Μεξικό, 2013, 108’)
Σενάριο: Ντιέγκο Κεμάδα - Δίες, Γκιμπράν Πορτέλα, Λουτσία Καρέρας
Σκηνοθεσία: Ντιέγκο Κεμάδα - Δίες
Ερμηνείες: Κάρεν Μαρτίνεζ, Ροντόλφο Ντομίνγκες, Μπράντον Λόπεζ
Παραγωγή: Εντχερ Κάμπος, Νίνα Παγιάν, Λούις Σαλίνας
HD:Users:CreamyFalcon:Desktop:91- λαθεμένο το όνομά μας μετανάστες:Press - Mailing List:La-jaula-de-oro.jpg

Τρεις έφηβοι από τη Γουατεμάλα αποφασίζουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ ψάχνοντας για μια καλύτερη ζωή. Για να το καταφέρουν αυτό, θα χρειαστεί να διασχίσουν πρώτα το Μεξικό, ερχόμενοι αντιμέτωποι με πληθώρα κινδύνων. Συμμορίες ναρκέμπορων και ληστών, διεφθαρμένοι αξιωματούχοι και τοπικές αρχές, βιαστές και απαγωγείς.

Άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος            Την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ λόγω της δυσλειτουργικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο μοναδικός φορέας παροχής και συντονισμού επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας της χώρας, επισημαίνει με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας.
            Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Το ΕΚΑΒ, μια εικοσιτετράωρη παρεχόμενη υπηρεσία υγείας προς τους πολίτες, το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται από σημαντικά ζητήματα δυσλειτουργίας. Η μείωση του προσωπικού, η παλαιότητα του στόλου των ασθενοφόρων και ο μεγάλος φόρτος εργασίας, λόγω της συσσώρευσης  επιπρόσθετων καθηκόντων, όπως αυτά των νοσοκομειακών οδηγών, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
            Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΕΚΑΒ Βόλου, το οποίο με μόλις 41 άτομα καλείται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες όχι μόνο του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου αλλά και των Κέντρων Υγείας του Νομού στο Πήλιο και τις Σποράδες, εξαιτίας της έλλειψης οδηγών.
            Επιπροσθέτως, η παλαιότητα των ασθενοφόρων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των εργαζομένων όσο και των ασθενών, καθώς υπάρχει πληθώρα περιστατικών με ασθενοφόρα που τυγχάνουν βλάβης κατά τη διάρκεια κάποιου συμβάντος. Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός, ο οποίος εντασσόταν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την αγορά 186 ασθενοφόρων, καρποφόρησε μόνο για τα 90, ενώ απέβη άκαρπος για τα υπόλοιπα 96, μέσα στα οποία ήταν και αυτά της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕOΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ΓΙΑ ΤΟ SKOPELOSNEWSΟ ''THE BIG ONE'' ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟ ΧΙΟΝΙΟ ''THE BIG ONE'' ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟ ΧΙΟΝΙ

Προσοχή o ''THE BIG ONE'' χτυπάει τις επόμενες ώρες με σφοδρό χιόνι τη μισή Ελλάδα !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανταλλάγματα


Στην πρόσφατη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους προέδρους των εργοδοτικών ενώσεων, οι τελευταίοι δέχτηκαν να συμφωνήσουν σε μια παροδική και μικρή αύξηση των εισφορών τους στα Ταμεία της επικουρικής ασφάλισης, ζητώντας διάφορα ανταλλάγματα. Τώρα, διαβάζουμε ότι σε εκείνη τη σύσκεψη, ορισμένα για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ήταν να δώσει φτηνότερο φυσικό αέριο στις βιομηχανίες και να αυξήσει κατά 15% το συντελεστή δόμησης για τους ξενοδόχους. Στην πρώτη περίπτωση, το κόστος μιας ενδεχόμενης μείωσης της τιμής της Ενέργειας για τους βιομήχανους θα μετακυλιστεί με βεβαιότητα στους εργαζόμενους και το λαό, πιθανόν μέσω της αύξησης των φόρων και των τελών, ενώ η αύξηση του συντελεστή δόμησης σημαίνει ότι οι μεγαλοξενοδόχοι θα μπορούν να «απλώνουν» με μεγαλύτερη ευχέρεια τις επιχειρήσεις τους δίπλα (ή και μέσα) σε παραλίες, μελλοντικούς χώρους αναψυχής, όπως αυτοί που σχεδιάζονται και στην Αττική. Αν δίπλα σ' αυτά βάλει κανείς και το αίτημα μερίδας των εργοδοτών να αυξηθεί μόλις κατά μισή (και όχι κατά μία) μονάδα η ασφαλιστική τους εισφορά στην επικούρηση (το ίδιο φέρεται να ζητάει και το ΔΝΤ), με παράλληλη μείωση όλων των επικουρικών συντάξεων κάτω από τα 170 ευρώ, καταλαβαίνει γιατί οι εργοδότες είπαν το «ναι» στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα, στηρίζοντας συνολικά την πρότασή της για το Ασφαλιστικό.

Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν είδε την κότα - ΒΙΝΤΕΟ

Με χαμηλότερο επιτόκιο η νέα υπερ-ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο

http://www.perivolos.gr


Ευνοϊκότερους όρους για την εξόφληση του συνόλου των χρεών κάθε πολίτη προς το Δημόσιο προβλέπει η νέα υπερ-ρύθμιση την οποία εξετάζουν από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του capital.gr η νέα υπερ-ρύθμιση για οφειλές προς ταμεία, εφορία και συνολικά προς όλο το Δημόσιο, θα προβλέπει:
- επιτόκιο χαμηλότερο από 5% σε κάθε δόση.
- εξόφληση από 12 έως 24 δόσεις ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.
- θα ρυθμίζει σε έναν ενιαίο διακανονισμό το σύνολο των χρεών προς το ευρύτερο δημόσιο. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Μανταρίνια: ανάμεικτη εικόνα και προβληματισμός από τους παραγωγούς

Μανταρίνια: ανάμεικτη εικόνα και προβληματισμός από τους παραγωγούς Τον προβληματισμό τους κατέθεσαν στον αγροτύπο αρκετοί παραγωγοί παρά την άνοδο των εξαγωγών των μανταρινιών σε απόλυτους αριθμούς σε σχέση με πέρσι. Πρόβλημα υπήρξε τόσο ως προς την τιμή διάθεσης του προϊόντος όσο και ως προς την ζήτηση των μανταρινιών από τις αγορές της Ευρώπης, όπου και διατίθενται. Θετικά μηνύματα από Λακωνία, στασιμότητα και προβληματισμός από τους παραγωγούς σε Άρτα, Θεσπρωτία και Αργολίδα. Αν και ποσοτικά η παραγωγή παρουσιάζεται αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αυτό δεν μεταφράζεται από ορισμένους παραγωγούς σε κέρδος, καθώς η ζήτηση του μανταρινιού παρουσιάζει στασιμότητα και οι τιμές στις οποίες τα μανταρίνια διατίθενται δεν ικανοποιούν αρκετούς παραγωγούς.

Περίοδος προσαρμογής για ελεύθερους επαγγελματίες

Περίοδος προσαρμογής για ελεύθερους επαγγελματίες
Βελτιωτικές προτάσεις για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών εξετάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, το οποίο εντείνει και τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων ώστε να βρεθεί η "χρυσή τομή" και να αντιμετωπίσει το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στο σχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικότερο σενάριο είναι μια μεταβατική περίοδος τριών ετών ώστε οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών να φτάσουν στο ανώτερο επίπεδο, στο 20% του εισοδήματος για τις κύριες συντάξεις, το 2019. Όπως, δηλαδή, προβλέπεται και για τους αγρότες.

Σκόπελος κλειστά τα σχολεία στην Γλώσσα και στο Νέο Κλήμα και σήμερα

ΠΑΟΚ – Όλντενμπουργκ Eurocup- PAOK - Oldenburg Live Streaming

Εορτή του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου

Εορτή του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου
Τη μνήμη του Οσίου Μακαρίου τιμά σήμερα, 19 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας.
Ο Όσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος γεννήθηκε το 301 μ.Χ. σε κάποιο χωριό της Άνω Αιγύπτου και έζησε στα χρόνια του Θεοδοσίου του Μεγάλου (379 - 395 μ.Χ.).
Σε ηλικία 30 χρόνων αποσύρθηκε στην έρημο της Νιτρίας και στη Συρία, όπου παρέμεινε για εξήντα ολόκληρα χρόνια και απέκτησε μεγάλη φήμη για τον ασκητικό του βίο και τις άλλες θαυμαστές αρετές του. Επειδή, παρά το νεαρό της ηλικίας του, προέκοπτε στις αρετές ονομάσθηκε «παιδαριογέρων».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου